Adaptare cresa- cat dureaza?

Adaptare cresa- cat dureaza? | Autor: bubutzu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!
Sunt tare necajita;incepand de luni l-am dus pe Mihai la cresa ca sa se obisnuiasca in colectivitate sa fie "pregatit"pentru gradinita; acum are 2 ani si 5 luni:se cere la olita, vorbeste bine si papa singurel;Problema e ca plange cand il las de mi se rupe sufletul...;e a patra zi de cand plangem amandoi...;am vorbit cu el, i-am explicat..."nu la gadinita","acasa cu mama"; ce vreau sa va intreb: stiu ca difera de la copil la copil...dar cat o sa mai treaca pana cand o sa accepte?
Azi mi s-a facut rau cand l-am vazut cum plange; o doamna asistenta ma "incuraja":"asa-s mamele de baieti...(!?)le tin ouale in palma...";nici macar n-am inteles la ce s-a referit, cat despre incurajare...
Pupici,Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

La noi a durat 2 saptamini, tot asa plingea de mise rupea sufletul.
Dar dupa 2 sapt. a fost OK, avea 2,4 ani.
Cu rabdare o sa se obisnuiasca.

Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgabriela spune:

Briana acum are 1 an si 10 luni dar din febr. a inceput cresa(inca nu cere "pisu" la olita) A plans cam 2 saptamani, dar si dupa se mai maraia dim, "mami mine" dar un noroc -ghinion am facut entorsa la glezna si mi-au ps piciorul in ghips, asa ca a dus-o sotul meu, i-mi dadea pusi acasa, si am inteles sa nu mai plangedeloc,dar de dus o duce si acum tot el au o iau, dar dupsa ce se trezeste, si se cam trezeste priam (adoame prima) incepe sa vorbeasca (mami ine epede , mine) adica vine repede si-i trezeste si pe altii, iar una dintre ingrijitoare intodeauna i-mi face obs. ca doarme putin (o ora) dar acasa doarme 2-3 , asa ca.... Succes si se vor acomoda, am vazut copii la 5 ani care plang, deci nu ii da de ales...
Gabi si Briana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Din ce m-am informat pe net si din ce am constat la baiatul meu(3 ani) ,mai mult de 2 saptamini nu-l tine plinsul.
Stai linistita ca si eu am patit la fel.Mi se rupea inima cind il vedeam plingind.S-a adaptat.Toti ceilalti copii erau de la virste mici la cresa -gradinita si stiau deja regulile de pe acolo.Al meu pina a invatat unde e toaleta, ca trebuie sa se spele pe minii dupa ce vine de la joaca si nu numai, sa stea in rind cu toti copuiii,sa se joace ,sa imparte jucariile cu ceilalti etc.A mai durat.Acum sa-l vezi de abia asteapta sa ajunga la gradinita.
Ai putintica rabdare.
A! si apropo e bine sa-l incurajezi de fiecare data cind il duci la gradinita .Spunei ca totul o sa fie bine ,sa incerce sa isi faca prieteni ,sa se joace impreuna cu ei,daca nu stie ceva sa faca la fel ca ceilaltietc.Nu stiu ,ii spui ceva ca sa-l incurajezi.BAfta!

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

De la copil la copil, poate dura si o luna. Al a plans cand il lasam prima saptamana, a mai plans si in a doua, dar mai putin, dupa care nu a mai plans. Oricum, in general tac dupa ce pleaca parintii. Primele doua saptamani mai plang si in timpul zilei, cand isi mai aduc aminte. Bogdan avea 2 ani cand a mers la cresa si pot sa spun ca adaptarea a fost super-buna, chiar cu plansul de dimineata, nu a fost asa de rau. Am vazut insa acolo un copilas chinez care de cate ori mergeam, il gaseam plangand. Mi-au spus ca asa plange de o luna, cate jumatate de zi, continuu. In a doua luna nu l-am mai vazut nici pe el plangand, se adaptase. Deci pana la urma toti se acomodeaza mai devreme sau mai tarziu, mai greu e pentru noi.

ruxij

Mergi la inceput