Cum este corect dpdv al firmei?

Cum este corect dpdv al firmei? | Autor: mariana75

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Am inchiriat un ap. cu 2 camere pt. punctul de lucru al firmei.
De la inceput ne-am inteles cu proprietara ca sa investim in el, iar acest lucru s-a specificat si in contractul de inchiriere cu Adm. Financiara.
Investitiile au fost: termopane, mocheta, ap. de aer condt.
Dar... ar fi o problema...cu termopanele.
Proprietara n-a mai acceptat sa-i punem termopane doar in interior, a vrut in 2 balcoanele de la sufragerie si dormitorul.
Toate bune si frumoase, dar ne este frica sa nu ne dea in judecata ca vezi Doamne, termopane trebuiau puse in toata casa (3 balcoane + toate interioarele)... care ar insemna peste 1.000 euro cheltuiala.
Ca sa nu mai aiba nimic de zic cu timpul, eu am zis sa o pun sa semneze o declaratie in care sa zica ca a fost de acord cu investita in ap. ei si ca s-au facut urmatoarele... si sa cu asta s-a incheiat investitia facuta de noi, chiriasii.
Ce ziceti? Este suficienta aceasta declaratie pe care sa o semneze proprietara... sau ce sa mai fac???
Va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

In contractul de inchiriere inteleg ca ati stabilit ca chiria aferenta sa poata fi compensata cu anumite cheltuieli de amenajare a spatiului. In mod normal ele trebuia sa fie cuantificate, pentru a putea fi stabilita la Administratia financiara valoarea de impozitare.
Poti sa-mi spui cum era formulata exact clauza respectiva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Liviu, m-am uitat mai bine... in contractul de inchiriere depus la Adm. Financiara nu sunt clauze, ele sunt doar in contractul de inchiriere semnat cu agentia imobiliara si suna asa:
1. Chiriasul se angajeaza sa efectueze lucrari de amenajari (geamuri termopan, 2 aparate aer conditionat, zugravit, mochetat).
2. In cazul rezilierii prez. contract unilateral de catre proprietar mai devreme de 2 ani, acesta se obliga sa restituie c/val. amenajarilor in valoare de 50 Euro pt. fiecare luna ramasa pana la data de 1 aprilie 2006.
3. In cazul in care chiriasii vor pleca mai devreme de doi ani din initiativa proprie, c/val. imbunatatirilor nu se restituie de catre proprietar.

Astea sunt clauzele... si dupa cum ti-am spus, imi pare asa rau ca n-a fost specificat de la inceput unde vor fi puse aceste termopane... ca sa nu fie mai apoi interpretabil.

Mergi la inceput

Sfatul meu este sa faceti un act aditional la contractul de inchiriere, in care sa dezvoltati corespunzator obligatia de amenajare. Modul in care a fost formulat initial contractul este defectuos, dand nastere la interpretari diferite.

Mergi la inceput

Da, din pacate asa cum a fost scris in contractul de inchiriere, se poate interpreta... atunci asa am sa fac: am sa o pun sa dea o declaratie, in care sa se specifice ce investitii s-au facut.
Multumesc mult Liviu, numa bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Mariana, fii foarte atenta! Liviu a zis sa faci un act aditional la contract, semnat de ambele parti! Daca obtii doar o declaratie, nu stiu ce valoare legala are in cazul unui proces. Un act aditional la contract te apara daca e bine facut. Urmeaza-i sfatul!

Mergi la inceput

Semnat de ambele parti sau chiar de 3 parti?
Caci contractul de inchiriere in care s-a specificat investitia care urmeaza a se face, este incheiat intre proprietara, chiriasi si agentia imobiliara.

Mergi la inceput

E ciudat. In mod normal trebuia semnat doar de proprietar si chirias. Societatea imobiliara este doar un intermediar.
Oricum, daca a fost semnat de 3 parti, orice modificare trebuie semnata tot la fel, pentru simetrie juridica.

Mergi la inceput