Sunt interesata de tot ceea ce tine de realizarea icoanelor pe sticla. Doresc sa cunosc tehnica de realizare, materialele care se folosesc, modele pentru acestea, locurile de unde pot fi cumparate.
materiale:
-sticla (bine slefuita la margini)degresata cu alcool
-tus (de buna calitate) - nu stilul carioca "permanent" cu care multi picteaza, dar nu e "traditional"
-pigment sau tempera
-un galbenus de ou crud preparat in felul urmator: se separa de albus si se pune pe un servetel, apoi se inteapa cu un ac pentru a scapa de pielita care este pe desupra: asadar tii pielita si lasi continutul galbenusului sa se scurga intr-un paharel, apoi adaugi 3 masuri de apa, masura fiind chiar o jumatate din coaja oului pe care nu trebuie s-o arunci... amesteci si obtii practic combinatia cu care trebuie sa amesteci culorile ca sa adere pe sticla
-bineinteles, modelul copiat pe hartie de calc dupa alta icoana, pe care il recopiezi INVERS pe aceeasi hartie apoi cu tus pe sticla
dupa 24 de ore dupa ce ai folosit tusul poti veni cu tempera+galbenus
nu stiu daca am fost prea clara
bineinteles, amanuntul "cel mai esential" este starea ta psihica in momentul in care pictezi, o icoana nu e o pictura oarecare, trebuie post si chiar rugaciune pentru asta, dar presupun ca din moment ce te intereseaza icoanele, stii asta, asa ca nu insist decat daca mi-o vei cere
incearca pe
www.artatraditionala.ro
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100