este cineva de pe forum din Liban

este cineva de pe forum din Liban | Autor: elena_oona

Link direct la acest mesaj

Buna !Numele meu este Elena si sunt casatorita in Liban de aproximativ un an.Sunt cam tinerica si sunt in saptamana a-12-a.Am descoperit acest forum de curand,si mi-a placut ft mult, este foarte foarte interesant si voi toate sunteti foarte dragute.Adevarul e ca acest site te face sa te simti mai aproape de casa.
Vroiam sa stiu daca este cineva de pe forum stabilita si casatorita in Liban, deoarece vroiam sa intreb in legatura cu transcrierea certificatului de casatorie in Romania(pe care am cam intarziat sa-l fac).Aici in Liban dupa casatorie femeia nu primeste numele sotului ramane cu numele de fata (in certificat si I.D card este trecut ex:Maria Y. este sotia lui Carlos Z.)vroiam sa stiu daca trebuie sa fac o cerere cand trimit actele in Romania ,cum ca nu vreau numele sotului ?!Sau cum se procedeaza.?!Va rog mult daca ma puteti ajuta.
va multumesc mult!

Elena_a

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Bun venit pe desprecopii, tizo! :)
Iti raspund eu, nu stau in Liban, dar mi-am transcris casatoria in Romania. Ca sa poti transcrie casatoria, trebuie sa faci o procura (la ambasada Romaniei in Liban), cum ca imputernicesti pe cineva din Romania sa se ocupe de chestia asta, si, in procura cu pricina, e o rubrica in care trebuie sa specifici numele pe care vrei sa-l porti dupa casatorie). Pe respctiva procura o trimiti impreuna cu actele in Romania (actele de casatorie si copie dupa BI am trimis eu).
Multa sanatate tie si lui bebe!

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Mersi mult pentru raspuns,imi este de un mare folos.Esti o dulcica.

Elena_a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Draga Elena,
Bine ai venit pe si cu siguranta ai folosit cuvintele potrivite,aici toate sintem la noi acasa!
Cit despre fete din Liban,ia legatura cu Ortansa si cu Florys,ele locuiesc in Liban.Si cu Catan care a locuit,dar s-a mutat in Canada! Sigur ele te vor ajuta! Numai bine!

Theodora, Alexandros, Yannis
Ai pensule,ai culori,deseneaza raiul si intra in el!
CRISTOS A INVIAT! HRISTOS ANESTI!
http://community.webshots.com/user/theodorapap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Buna Elena si bine ai venit intre noi.Eu am locuit in Liban patru ani jumate ,si mi-am legalizat toate actele in Romania .Mai putin certificatul lui ala mic pe care l-am trimis prin ambasada Romaniei .Cind am ajuns acasa am alergat dupa el si mi-au trecut codul numeric.Nu am inteles prea bine intrebarea ta?Vrei sa iei numele sotului tau de familie in acte ?In ce zona locuiesti din Liban?Sora mea locuieste si ea acolo ,ea sta in Beirut .Te pup cu drag .Catan si trupa de pitici.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Buna Elena,

Eu locuiesc in Liban de 10 ani. Nici nu stiu cum de a trecut timpul asa de repede. Eu mi-am transcris certificatul de casatorie libanez in Ro. cind am fost intr-o vacanta, dar am alergat de nebuna ca sa le termin inainte sa plec. Si slava Domnului ca am scapat de toata agitatia asta. Celor doi copii le-am facut certificate de nastere Ro. la ambasada, apoi tot intr-o vacanta le-am adaugat si codul numeric personal la Primaria Sectorului 1 Bucuresti (fiind de acolo). Acuma mama ma bate la cap sa scoatem certificate de nastere ptr. mine si copii, plus de casatorie internationale, poate in vacanta viitoare, dar sincera sa fiu m-am saturat ca in fiecare vacanta sa alerg ptr. acte. Vom vedea.

Sanatate multa tie si bebitului din burtica, apropo te-ai gindit la ce spital vei naste? De unde esti? Eu locuiesc in Beirut.

dulce,

Florentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Buna , sa stiti ca sunt asa de fericita sa stiu ca mai sunt si romance in Liban, ca eu una de cand sunt aici nu am avut ocazia sa vorbesc cu nimeni din Romania decat cu ambasadorul.Si eu locuiesc in Berut, in Ain al Remmeneh aproape de supermarketul Galaxi.De nascut,o sa nasc la spitalul Mount of Lebanon, pt ca este aproape de noi(in caz de urgente).De plecat in Romania mi s-a spus ca nu pot sa parasesc tara pana nu-mi iau cetatenia.
Stiti cumva dupa cat timp sotul meu o sa ia cetatenia romana?Eu daca o sa primesc cetatenia libaneza o sa primeasca si el automat cetatenia romana?
Mersi mult si va pe toate.

Elena_a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Elena daca ai deja un an de la casatoria inregistrata in Liban poti sa aplici ptr. cetatenie... dar detalii prea multe despre asta nu stiu sa iti spun fiindca sotul meu a alergat ptr. asta. Intereseaza-te exact cind poti sa aplici ptr. cetatenie, fiindca am auzit, nu stiu daca e adevarat, ca daca cuplul nu are copii, femeia nu va primi cetatenie, dar nu stiu cit de adevarat e... Despre cetatenia Ro. nu o poate lua sotul tau automat de la tine, eu sint casatorita de noua ani si sotul meu nu a luat inca cetatenie Ro. ca sint alte legi acolo.

Daca mai ai intrebari sint aici,

P.S. sint multe Romance casatorite cu Libanezi dar cred ca nu ai dat tu de ele. Eu o am pe sora-mea aici (tot casatorita cu un libanez). Si vezi ca ambasada organizeaza si ea niste intilniri de ziua femeii si de Craciun la care vin multe Romance.

Florys

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Bine ai venit Elena!Sper sa te simti bine printre noi.Pe vremea mea(acum 8 ani:-)) primeai cetatenia libaneza la un an de la casatorie(si nu era nevoie sa ai copii,dar venea cineva acasa si te intreba una-alta...nu mai tin minte exact,scuze).Sotul nu primeste cetatenia romana,numai daca sta 5 sau 8 ani,cred in Ro,neintrerupti.
Copiii primesc automat ambele cetatenii.

Multa sanatate!

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput