asigurareprimul copil, conc. ing. al doilea copil?

asigurareprimul copil, conc. ing. al doilea copil? | Autor: ana_a

Link direct la acest mesaj

Buna!
As avea si eu o intrebare, am sa va expun concret cazul si poate ma ajutati.
Prietena mea are o fetita de un an si 2 luni si a facut un contract de asigurare cu Casa de asigurari (cel de 12 mil pe luna), iar acum este insarcinata, trebuie sa nasca la sfarsitul lunii mai anul acesta al doilea copil.
intrebarea: poate cere concediu de ingrijire copil pentru cel de al doilea la firma unde lucreaza, fara a influentza cu ceva acea asigurare de 12 milioane pe care o are cu fetita? Adica practic sa le primeasca pe amandoua, si asigurarea pentru primul copil si indemnizatia pentru cel de-al doilea copil
Sper ca m-am facut inteleasa...
Cu multe multumiri!

Ana si puiutul din burtica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

sa inteleg ca nimeni nu ma poate ajuta cu un raspuns?sau nu este destul de clar ceea ce vreau sa intreb?

Numa bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

e Paste! Mai ia lumea vacanta!!!
Nu, nu poate sa primeasca banii pt 2 CIC. In cazul ei cea mai buna solutie este sa continue cu actualul CIC pana face fetitza 2 ani si sa ia 12 mil, dupa care va intra in CIC pt al 2-lea bb si va primi indeminzatia unica de 6 mil si putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect, merci Marina.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Marina si Marius, dar pentru a intra in CIC 2 nu este obligata sa ia concediu pre si postnatal? Adica sa intrerupa din aprilie-mai CIC 1 si sa ceara concediu pt. bb 2, intrerupandu-se astfel contractul cu casa de pensii? Ma intereseaza si pe mine. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Bychi, daca citesti atent subiectul de la http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=22041 , vei vedea la pct.)7:
- În cazul mamei care se află în concediu pentru cresterea unui copil, perioadă în care naste un altul, iar până la solicitarea concediului pentru cresterea acestuia din urmă au trecut cel putin 42 de zile de la nastere (timp în care asigurata se află în continuare în concediu pentru cresterea primului copil), pentru acordarea concediului pentru cresterea celui de al doilea copil nu se cere efectuarea obligatorie a celor 42 de zile reprezentând concediu pentru lăuzie.
Atunci când mama renuntă la indemnizatia pe care o primeste pentru primul copil, în favoarea celei pentru al doilea copil, imediat după nasterea acestuia din urmă, pentru a beneficia de acest drept este obligatoriu să efectueze cele 42 de zile din concediul de lăuzie.
In cazul Anei, solutia data de Marina este cea mai practica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Multumesc mult Liviu`s, si eu sunt cam in aceeasi situatie si imi era teama ca trebuie sa intrerupem contractul cu casa de pensii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Va multumesc foarte mult!!

Mergi la inceput