Cum se intarca un copil de 2 ani??

Cum se intarca un copil de 2 ani?? | Autor: Marcelle

Link direct la acest mesaj

Buna,
Cumnata mea are un bebe de 2 anisori, care inca suge si nu stie cum sa il intarce, deoarece ii este mila sa puna ardei iute pe san.
In rest la orice altceva nu a reactionat, iar acum bebe o roaga sa ii dea sa suga.

V-as ruga sa imi raspundeti daca stiti vreo metoda care da rezulate.

Multumesc,
Marcela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Sa puna ardei iute pe san??????????
Uite, eu am o buna amica care a alaptat pana la 2 ani. Ca sa il intarce pe pitic, l-a lasat o saptamana la bunici, si intre timp ea a luat pastile ptr. oprirea lactatiei. A fost detul de greu (mai mult ptr. mama) dar s-a rezolvat fara probleme.
Copilul ar trebui un pic educat in privinta asta (e destul de mare ca sa inteleaga ca mamai nu mai are lapte la tzitzi) si nu cred ca trebuie sa apeleze la metode atat de oribile .
daca nu are unde sa-l las o saptamana, sa faca tratament de stopare a lactatiei iar copilul nu va mai avea ce sa suga......cred ca e si asta o varianta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Draga Marcelle,
eu zic sa se opreasca dintr-o data. Deja copilul e mare si o sa-i treaca in cateva zile...
Am cunoscut o doamna cu o fetita de 1 an si sapte luni, care se infrunta cu aceeasi problema cum spui tu. Fetitza a ajuns sa-i traga hainele de pe ea, spunand "titi". Intr-o zi a spus stop, a fost greu insa trece..
Am auzit ca dupa 2 ani calitatile nutritive din laptele de mama scad fffff mult, asa ca nu are rost sa continue.
Numai bine

Dana&bb Andy(1 an si o luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Depinde de ce vrea sa-l intarce. Numai de dragul intarcatului? Eu am o fetita de 1 an si 10 luni, si inca suge. Am inceput intarcatul, dar cu grija, sa nu observe ea. Eu am inceput sa lucrez, ea merge la cresa, deci de la 7 la 17 nu ma vede- am facut primul pas. Treptat, daca vine timpul frumos, mai iesim dupa masa in parc, la plimbare, deci reducem suptul de dupa masa, va ramane doar cel de seara si de noapte, pana cand nu va mai avea ce sa suga.
Am citit despre metoda treptata, e clar ca nu da rezultate de pe o zi pe alta, dar ar fi bine sa se gandeasca si la sufletul copilasului! Trebuie lasata natura sa-si spuna cuvantul, copilul se va intarca singur dupa o vreme, cu aceasta metoda.
Oricum, cu metoda treptata poate sa reia oricand alaptatul "activ" daca cumva copilul se inbolnaveste si vrea din nou sa suga mai mult.
In concluzie, sfatul meu pentru ea este sa nu-si asculte rudele si cunostintele binevoitoare, sa alapteze pana cand copilul cere. Daca il duce pe bb la bunici, el se va simti refuzat si poate fi traumatizat din cauza asta.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Doamne fereste, ce le poate trece prin cap unora! Am mai auzit de practica asta si in legatura cu suptul degetului, si mi se pare inacceptabil, dar chestia cu ardeiul iute si sanul pune capac! Oare chiar exista copii care sunt intarcati in modul asta? Relatia stransa dintre mama si copil care se stabileste in timpul alaptarii nu se poate termina asa.
La 2 ani copilul este suficient de mare ca sa inteleaga unele lucruri si cred ca poate fi convins sa renunte de buna voie, daca mama da dovada de tact si-i ofera alternative mai interesante. Presupun ca mama a redus treptat numarul meselor la san, nu? Daca totusi copilul nu vrea sa renunte nici la 1-2 cate au mai ramas, ar cam fi si timpul ca mama sa-si opreasca secretia lactata pentru a elimina tentatia olfactiva (copilul simte mirosul de lapte).
Succes!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Am auzit ca dupa 2 ani calitatile nutritive din laptele de mama scad fffff mult, asa ca nu are rost sa continue.
Numai bine

Dana&bb Andy(1 an si o luna)
[/quote]
La varsta asta un copil deobicei suge pentru ca se alinta (in afara de foame, sete) am intrebat si un psiholog, si mi-a spus ca e mult mai bine pt copil sa se alinte la "titi" decat cu suzeta sau cu degetelul. Valoarea nutritiva la varsta asta e scazuta, in schimb anticorpi tot mai are!

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Multumesc pt raspunsuri. Da, sunt unele mamici care aplica metoda de intarcat cu ardeiul iute, o fi tragic sau nu dar exista.

Ea a redus substantial mesele de supt ale baietelului, dar el o roaga atat de frumos incat nu rezista sa nu ii dea. In plus vorba voastra, cred ca e si un alint ca suseta nu a accepta niciodata.

Cu lasatul la bunici e greu, ca bunicii sunt in varsta nu pot avea grija de el iar in plus ea nu lucreaza.

De intarcat vrea sa il intarce ca e deja baietel mare, o doare spatele si cred ca a fost de ajuns, caci valoare nutritiva nu mai are acest lapte acum, asa cum ati spus si voi.

Am sa ii transmit mesajele voastre, va multumesc.

Marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

am auzit de cineva care , pt ca nu a avut taria de a intrca baiatul , acesta s-a intarcat singur la varsta de .................... 4 ani !!!! Asa ca ii trebuie un pic de curaj sa se tina tare si sa nu se lase ipresionata de rugamintile lui . Si eu ma gandesc cu groaza la intarcare pt ca Marc e topit dupa titi si mie o sa imi fie asa de greu...... dar nici nu vreau sa ajunga la 4 ani sa suga !!!

www.babiesonline.com/babies/b/bichelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

dupa cum observati imi e cam foame , am mancat o gramada de litere !

www.babiesonline.com/babies/b/bichelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Fetelor... e tare haios. Dar in toata Europa lumea zice ca un an hai doi si gata cu alaptatul. Si eu sunt de acord.
Dar in State marea majoritate lasa puiul sa se intarce singur. Cat despre valoare nutritiva tot e mai buna decat cel de vaca.

Eu as face asa... intai m-as asigura ca bea alt lapte si apoi as face o conventie cu puiul. sugem doar o data la doua zile.. apoi peste o luna doar in weekend si asa mamei i se opreste laptele natural, puiul nu va mai avea ce sa suga si desi ia mai mult...relatia lor nu se strica. Daca bunicii puteau ajuta era altceva.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput