Corespondenta IP-username

Corespondenta IP-username | Autor: dpintilie

Link direct la acest mesaj

Intrebare pentru admin/moderatori.Oricine ma poate lamuri.

Se aduc de multe ori acuzatii la un utilizator sau altul cum ca ar avea mai multe nume de utilizatori si metoda folosita e corespondenta IP-utilizator. Eu am niste comentarii relativ la asta, deoarece:

-corespondenta IP-username nu e unu la unu. Din pacate nu e o metoda buna de a monitoriza persoanele cu mai multe usernames.Exemple:
1.daca lucrezi intr-o firma cu o retea locala, in afara se vede IP-ul serverului central,cel pe care e pus proxi-ul. Sunt in aceasta situatie, practic acum vedeti IP-ul serverului nostru central.
2.apoi, cand merg acasa am conexiune prin cablu. IP-ul este obtinut via DHCP, deci teoretic pot sa am IP-uri diferite de la o conectare la alta. Ceea ce ma poate ajuta sa am mai multe username-uri(daca m-ar interesa asa ceva, nu e cazul insa), fara sa-si dea seama cineva.
3.si in cele din urma, eu si sotul meu avem conturi pe DC. Practic, pe acelasi IP sunt 2 username-uri la un moment dat. Insa ca sa evitam orice banuiala de dubla identitate, avem nume de utilizatori care pot fi foarte usor legate unul de celalalt.(dpintilie/lpintilie )

Va rog sa ma corectati daca nu am dreptate. Multumesc pentru atentie.

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Dpintilie nu se aduc acuze ci se atrage atentia userilor cu mai multe nickuri...intimplator unele dintre ele fiind folosite doar pentru a aduce injurii celorlati. Ma indoiesc ca tu sau sotzul tau intrati sa va bateti joc de ceilalti utilizatori :-) Sunt si altii care intra din diverse institutii si au acelasi IP. Acest "regim" nu se aplica tuturor, ci doar acelora care calca in strachini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Da, am inteles ce se intampla. Ce am vrut eu sa spun este ca uneori se poate gresi folosind metoda IP-user. Adica intra cineva cu un username si isi bate joc de toata lumea, apoi intra altcineva de pe acelasi IP(dar chiar este altcineva,doar ca este intr-o retea locala) si i se sparg toate in cap, fara sa fie de vina cu ceva. De aia am vrut sa atrag atentia asupra fenomenului.
Presupun insa ca sunt si alte criterii dupa care se admonesteaza anumiti useri. Not my business, anyway. Dar eram curioasa cum iti poti da seama de dubla identitate, fara sa gresesti.

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput