foliculi chistizati
Am mare nevoie de ajutorul vostru, celor ce ați patit ca si mine.
Sunt a doua luna de stimulare cu clostibegyt și utrogestan. Prina luna am luat 2tb/zi timp de 5 zile closti și 2tb/zi din ziua 18-28 utogestan. Foliculul a fost în ziua 15 de 35mm. In ziua a 16 am luat Pregnyl 10.000 unități, în z. 18 temp a crescut cu 3 liniute.
A doua luna de stimulare 3 folicului pe stg. (cel mai mare 30 mm in ziua 14) și un folicul pe dr.= 19 mm. Problema este că in ziua a 11-a am luat Pregnyl 5000 U.(foliculul fiind de 25 mm), in ziua a 14-a ecografie, foliculii erau nedesprinși. La indicația medicului am mai luat 5000 U Pregnyl (a 14-a zi). Inaite de admin. Pregnyl, testul de ovulatie a iesit usor pozitiv, în sensul că liniuța de test a fost mai intensă fașă de zilele precedente, dar nu la fel de intensă ca și linia de control (prima linie care apare). Ziua 15-a temp. a urcat de la 37 la 37,2 și se mentine (azi sunt a 18-a). Ecografia din ziua 17-a arată că pe stg. este un folicul de 48mm și dreapta 30 mm, ambii chistizați. Din cauza mărimii folicului de pe stg. nu se observa dacă cei doi folicului s-au desprind sau nu. Voi ce ziceți, nu am probleme cu ovarele (nu sunt polichistice), doctorul nu-mi poate explica de ce nu se desprind foliculii. Graficele mele intodeauma au indicat că ovulația se produce (temp. creste cu min. 2 liniute și se menține peste 37 până la ciclu.
Doctorița la care merg fiind din Cluj(eu sunt din Oradea), nu-i pot pune acum toate intrebarile care ma framânta. Doctorul la care mai merg in oradea pt. ecografie vaginală a dat din umeri, spune că reacționez foate bine la stimulare dar efectul final este 0. Nu știu ce să mai fac..
Raspunsuri
anis spune:
Steliana...nu e nici o problema asa de grava poate cum iti inchipui.
Si eu am patit-o intr-o luna de la Ovamit parca.
Dupa parerea mea, tu ai facut hiperstimulare, poate e cam mult sa iei 2 pastile/zi. Cand luai una cum era??
Prin urmare, cand foliculii depasesc 28 de mm, ei sunt considerati chisturi, fiidca "imbatranesc" si nu se mai sparg, devin mai rezistenti.
Sunt 2 solutii, ei se vor retrage cu prima menstruatie sau ti se va da tratament pt chist.
La o asa marimea a lor, daca se vor sparge nu se pune problema ca sunt si buni si elibereaza ovocite, e exclus, daca se sparg ai scapat de probleme si astepti ciclul urmator cu o noua incercare.
AniS
steliana04 spune:
Anis, iți multumesc pentru raspuns.
Luna aceasta am luat o singura tableta de clostilbegyt, timp de cinci zile. Luna trecută am luat 2tb./zi . Luna viitoare m-am programat pt. inseminare si doctorita mi+a spus ca neaparat si in luna a 3-a voi face stimulare, dar nu mai am curaj.
Oare de ce creste temperatura daca nu este ovulatie.
Se spune ca de la o sg. tableta /zi de closti nu se produce hiperstimuare. As vrea sa renunt la stimulare si sa incerc ceva naturist. Cred ca totuși luna trecuta foliculul s-a spart intr-un final (dupa 10.000 u. Pregnyl)caci la fel a crescut temperatura la doua zile dupa inzecție și la ecografia din luna aceasta (prima in ziua a 11-a) nu s-au regasit chisturi, ele s-au format ulterior (dupa ziua a 14-a). Totuși ce poatate ajuta la spargerea lor (pregnyl nu a ajutat). Oricum, mâine cred că-mi iau un liber si plec la Cluj. Aș fi mai linistita. Tu cum mai ești Anis ?
steliana04 spune:
Anis, iți multumesc pentru raspuns.
Luna aceasta am luat o singura tableta de clostilbegyt, timp de cinci zile. Luna trecută am luat 2tb./zi . Luna viitoare m-am programat pt. inseminare si doctorita mi+a spus ca neaparat si in luna a 3-a voi face stimulare, dar nu mai am curaj.
Oare de ce creste temperatura daca nu este ovulatie.
Se spune ca de la o sg. tableta /zi de closti nu se produce hiperstimuare. As vrea sa renunt la stimulare si sa incerc ceva naturist. Cred ca totuși luna trecuta foliculul s-a spart intr-un final (dupa 10.000 u. Pregnyl)caci la fel a crescut temperatura la doua zile dupa inzecție și la ecografia din luna aceasta (prima in ziua a 11-a) nu s-au regasit chisturi, ele s-au format ulterior (dupa ziua a 14-a). Totuși ce poatate ajuta la spargerea lor (pregnyl nu a ajutat). Oricum, mâine cred că-mi iau un liber si plec la Cluj. Aș fi mai linistita. Tu cum mai ești Anis ?
anis spune:
Temperatura poate creste ,chiar daca nu ai ovulatie. Temperatura trebuie sa faca un salt de minim 0,2. Eu zic ca e mai bine ca ,consecutiv cu luarea temperaturii sa se faca si ecografie....
Eu??? Eu am ajuns la a 5-a inseminare.....si vad din ce in ce mai departe speranta..
AniS
alina25 spune:
Eu am luat clostibegyt din ziua a-5 -a pana in ziua a-9-a am fost la ecograf in ziua a-14 -a si nu se vedea nimic ptr. ca eu am ovulatia in ziua a-19-a de obicei . Am mai fost in ziua a-19-a si mi-a spus ca a reactionat si ambele ovare functioneaza normal si trebuie sa am ovulatie.Problema este ca acum sunt in ziua 23 si temperatura este tot mica 36,5 eu nu mai inteleg nimic voi ce parere aveti?
anis spune:
A facut un salt de minim 0,2??? Daca da, a fost ovulatia...nu trebuie sa creasca pana la 37....
AniS
alina25 spune:
Acum vreau sa spun ca temperatura a crescut la 36,8 dar
pe grafic nu arata ca a fost ovulatie .Voi aveti incredere in graficul de la fertility friend?
steliana04 spune:
am fost la Cluj la medic. E bai mare. In ziua 18-a ovarele aratau ca niste dinamite. Mi s-a prescris 3 luni anticonceptionale pentru refacerea ovarelor. Eu mersesem pt. programare luna aprilie la inseminare. Deși am incercat sa mai "negociez" cele trei luni de anticoncep. , doctorul nici nu a vrut sa stea de vorbă cu mine " discutam pestre trei luni" Nici o explicatie, nimic. Sa fie hiperstimulare de la 1 sg. tableta de clostilbegyt. Am luat si pregnyl si utogestat din ziua 18-28. Faptul ca trebuie sa stau trei luni ma inebunește, abia ma mai tin pe picioare de supărare (pe 3 april. implinesc 33 ani - i-am spus soțului că dacă îndrazneste sa-mi zica la multati sau sa vina cu cadou il omor - nu vreau sa aud de nimic). M-am ganit ca pentru o refacere mai rapida sa fac tratamentul Liviei dar fara marar și sa merg la Sovata. poate scurtez macar la 2 luni. De fapt maine perg in județul Timis (masloc) la un doctor cu naturiste, am auzit ca face minuni pentru anumite probleme. In funcție de ce-mi spune el voi face un tratament naturist.
Voi ce mai știți de Livia, a mai dat rezultate tratatamentul ei si la alte fete, mai este activa pe forum? (nu stiu cum sa caut ). scrieti-mi parerea voastra in legatura cu ovarele mele. Va multumesc si va doresc o primavara plina de bucurii si de flori.
ilenya spune:
Draga Steliana,
Eu zic ca daca ai facut hiperstimul. in urma unui tratament, odata stopat (deci inlaturata cauza) ar trebui sa revii la normal. Si daca mai iei si anticoncept., cred ca se scurteaza perioada de refacere. Stiu ca fiecare luna e importanta pt. noi....
Tratamentul Liviei se afla la 'Forta Naturii" il gasesti deschizand prima pagina a sitului, iar Liviei ii poti scrie un PM, in afara de marar poate mai sunt si altele contraindicate.
Cit despre Sovata, si eu am chisturi (dar capatate asa, pur si splu)si chiar vreau sa merg acolo (v. subiectul meu despre Sovata).
Sa ne spui si noua te rugam cum a fost vizita la naturist.
Haide, revino-ti, ai sa vezi ca se rezolva repede!
Ilenya