Cozonac pufos, auriu, fraged..etc
Exista????
Al meu face mereu poc cind il arunc la ghena
Ma ajuta cineva?
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Raspunsuri
tuchi spune:
Andrada puiule, eu nu sint mare gospodina insa nu exista sarbatori fara cozonac.
Am primit demult o reteta de la o tanti f gospodina si pot spune ca mi-a iesit din prima super bine. Si eu nici nu prea am rabdare multa sa-l framint ca obosesc repede.
Dupa asa o pledoarie .... nu am reteta cu cantitatile necesare la mine dar pe miine am s-o iau de acasa si ti-o livrez garantat.
OK?
scarmanus spune:
Secretul oricarui aluat dospit, zice mama, este framantatul. Cu cat mai mult, cu atat mai bine, dar oricum de la o ora in sus. Uleiul se adauga la urma in aluat si apoi framantat cat incape. Dupa ce rulezi cozonacul il pui in tava si-l mai lasi si acolo vreo 1/2 de ora, sa se mai infoaie si acolo. Abia apoi il dai la cuptor.
scarmanus
scarmanus spune:
P.S. Nu prea mult zahar in coca, asta ii incetineste crescutul in cuptor, se coace inainte sa se infoaie, de aia face poc in ghena.
scarmanus
palmyrah2002 spune:
Inca un sfat :e bine ca zaharul sa-l dizolvi foarte bine in lapte,pentru a nu ingreuna coca,sau mai bine foloseste zahar pudra.
Framintatul trebuie sa dureze cam jumatate de ora-o ora pentru a iesi aluatul pufos(sa se desfaca in fisii).
Succes!Cristina si Mihnea
Andrada spune:
Multumesc fetele, mai incerc si anul asta....of.
Tuchi scrie te rog reteta cind ai timp,
tuturor,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
lexi spune:
Oh, ce bine c-ati deschis subiectul! Intrebare si de la mine. De obicei, cozonacul iese, il framanta mama, masina sau mixerul, DAR: cum se ruleaza si, mai ales, cum se lipeste marginea de la rulat cu latura ramasa, astfel incat sa nu iasa umplutura de nuca si cacao pe dinafara? Eu, recunosc, nu prea am reusit, desi am incercat si s-o inmoi cu un pic de apa, si s-o strang intre degete pana se unesc marginile de coca... in van!
Asa ca, dati cu idei si va ajut la framantat.
Milia spune:
quote:
Originally posted by lexi
De obicei, cozonacul iese, il framanta mama, masina sau mixerul.
Poti sa detaliezi putin partea cu mixerul? Pana acum am framantat manual, nu stiam ca iese bine framantat la mixer.
lexi spune:
Milia, iese super cozonacul framantat cu mixerul! Eu n-am asa de multa putere in maini si stiu ca trebuie sa fii destul de constanta in framantat. Asa ca pun in functiune spiralele de la mixer si a iesit de fiecare data bine. Trebuie sa-l mai opresti din cand in cand, pentru ca se incinge.