PRO sau CONTRA vaccinului hepatita B?...

PRO sau CONTRA vaccinului hepatita B?... | Autor: Otilia

Link direct la acest mesaj

PRO sau CONTRA vaccinului anti-hepatita B ???

Nu stiu ce sa fac!!!
Am fost azi la pediatru, am facut cea de-a 3-a injectie din vaccinul DTP.
Si ne-a zis: luna viitoare, vaccin anti-hepatita B!
Eu am zis NU!!!

Ne-a dat timp de gindire...
Nu stiu daca sunteti la curent, dar este un vaccin foaaarte controversat, cel putin aici, in Franta.
Exista o asociatie a victimelor vaccinului hepatita B!!!
Se pare ca produce mai multe efecte secundare decit sa protejeze
Printre care... SCLEROZA IN PLACI
Mie mi-e frica sa il fac...
Dar daca in Franta doar 3% din po****tie este sau a fost bolnava de hepatita B, Romānia se situeaza printre tarile cu 30-50% din po****tie care a fost in contact cu virusul!!!
Este o boala care in 95% din cazuri se vindeca singura, dar in cele 5% care ramin se poate transforma intr-o hepatita cronica ce poate da in ciroza... Eu una sunt imunizata, se pare ca am fost bolnava si m-am vindecat fara sa bag de seama
Ma gindeam ca poate si are ceva anticorpi de la mine...
Dar pediatrul nu si nu, ca trebuie, mai ales daca o sa ajunga si prin Romānia e riscant... Ca la bebei vaccinul prinde foarte bine si ca hepatita B la copii, pina la 20 de ani intr-un caz din doua se trnsforma in ciroza

Ce sa fac, zau nu stiu... Eu nu i l-as face... Daca i-l fac si se intimpla ceva rau ? Nu-i mai bine sa nu-i fac nimic, din moment ce cu vaccinul asta nu sunt inca lucrurile clare???

Voi ati facut acest vaccin copiilor vostri? Sau aveti de gind sa le faceti???

@+...
O&A

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Otilia,
La noi aici fac o gramada de vaccine. I-am facut si vaccinul anti hepatic. Dar cred ca fetita ta este prea mica sa faca vaccinul asta. Alex l-a facut la controlul de 2 ani. Chiar m-am uitat pe cartea pe vaccinuri, pana in prezent a facut 25(vaccine). Alex nu a avut absolut nici o reactie negativa la nici un vaccin. Eu sunt pentru vaccine, dar te rog intereseaza-te, Adelita are citeva luni, nu-i asa?
numai bine
garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Adelita va face 5 luni peste o saptamina...
In USA nu exista plingeri contra acestui vaccin?

@+...
O&A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Draga Otilia pe mine nici nu m-a intrebat doctorul daca vreau sa-l fac sau nu! NU i-l face Juliei si gata! Insa nu am avut timp sa studiez problema.... nu stiam ca este asa controversat. Urma sa ma interesez sa vad de ce nu....
Julia nu a primit nici vaccinul BCG cu toate ca i-am spus ca eu voi merge in Ro in vizite si mi-e frica de mor.... Uf! Sunt curioasa sa vad ce raspunsuri mai primesti!

A&J

Mergi la inceput

Stii ca nici pe mine nu m-a intrebat daca vreau sa i-l fac... Vroia sa i-l faca si gata
Dar eu am zis NU din prima!
Cind a vazut ca sunt asa speriata ne-a zis ca facem cum vrem, ca avem timp sa ne gindim bine, ca nu ne obliga sa i-l facem...
Mi-a zis sa caut eu bine pe NET si sa-i spun data viitoare la ce concluzie am ajuns

@+...
O&A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Fetelor, pe aici(cel putin pe unde stau eu) le fac vaccine. Nu te obliga deloc, te informeaza ca-i recomandat, iti dau tot felul de hirtii, cu tot felul de info, pro si contra. Si tu decizi. Noi i-am facut cum am spus si mai sus toate vaccinele recomandate de doctor. Mai avem in curind pe la 3 anisori vreo 2 cred. Apoi pana la 5 ani nu mai facem. Dar, ma repet, bombonica ta este PREA MICA sa faca anti hepaticu. Asta ne-au spus pe aici pediatru.
ai grija de voi
garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Aici se face inca de la nastere daca mama e bolnava de hepatita B.
Daca nu, este recomandat incepind de la 2 luni

@+...
O&A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liv spune:

Eu n-am auzit nimic de rau despre acest vaccin, pur si simplu am incredere in pediatru. Anna are 6 luni si a primit acest vaccin de trei ori pina acum (adica in trei etape). Nu pot sa zic ca m-ai speriat cu ceea ce ai zis, dar putin tot m-ai pus pe ginduri. Oricum, faptul e consumat si pot doar sa sper ca fetitei mele nu i se va intimpla nimic rau din cauza acestui vaccin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella spune:

...si fetita mea ,a facut acest vaccin,tot īn trei etape..are aproape 6 ani..si pīna acum nu a avut probleme cu nici un vaccin!!
Daca ,chiar te nelinisteste aces vaccin lasa-l pe mai tīrziu ,cīnd fetita ta v-a fi mai marisoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Emma a facut pentacoq la 3,4 si 6 luni. nu stiam ca se face vaccin reparat pentru hepa B. M-am uitat in carnetul de santé si vad ca pentacoq-ul e printre altele si contra hepa B. Ce te faci? nu le faceti nici pe celelalte?
Emma n-a avut absolut nici o problema la vaccin. Numai ca s-a cam suparat pe doctorita... zambea la ea si deodata pac, vaccinelu'.

Pupici,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Nici noi nu suntem de acord cu vaccinurile astea... Sunt multe, si chinuiesc copilasii mici prea tare
Am citit un articol intr-un ziar, ca exista asociatii care se opun vaccinarii copiilor... aflate undeva pe langa Seattle, exemplificand cu cazuri adevarate de bebelusii vaccinati care au facut complicatii
De fapt cred ca bolile care se incearca a fi prevenite prin vaccinare sunt mai usoare decat complicatiile care pot aparea...

Nici noi nu prea am vrea sa ii mai facem... desi pana acum le-a facut pe toate (Codrin are 7 luni). La al doilea bebe nu cred ca mai mergem la intepat... dar trebuie sa ne documentam bine...
Poate se gaseste cineva care sa ne dea mai multe amanunte... DESPRE EFECTELE NEGATIVE ALE VACCINURILOR nu despre cele pozitive...care le stim bine, si care sunt bine mediatizate..

Mergi la inceput