BALETUL : profesie sau hobby?

BALETUL : profesie sau hobby? | Autor: giuliana

Link direct la acest mesaj

Baletul:
-profesie sau hobby?
-la ce varsta putem sa ,,facem,, balet?
-putem face performanta ca amatori?
-balet clasic sau dans sportiv?
Urmariti un reportaj depre cursurile de balet,vineri 19 martie ora 20.30
pe TVRInternational si comentam dupa vizionare.

giuliana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutzu spune:

Tare mult mi-as dori sa pot viziona acest reportaj:(((((((
Oricum de abia astept comentariile voastre.
Fetita mea(3 ani si 3 luni) va merge la scoala de balet a operei, dar aici inscrierile se fac de la varsta de 7 ani. Pana atunci insa as vrea sa urmeze un curs de balet, mai ales ca-i place fffff mult, ar mai fi si o ocupatie in plus.
Toata ziua "baleteaza" prin casa, iar la TV cand e balet......liniste deplinaaaaa, numai ochi si urechi.

Giuliana: Cornelia Lazar, iti spune ceva??

Pupi si o primavara cat mai insorita in inimile voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Madutzu, nu dispera. In ultima vreme s-au inmultit emisiunile inregistrate ce pot fi urmarite prin internet. Poate este si asta. Cauta sambata dimineata si vezi daca a intrat, la www.tvr.ro - si apoi la "webcast".
Si mie mi-ar place sa vad emisiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

HOBBY>>> doar hobby... daca are copilul strcutura pentru balet.. asta- altceva.
Stiu ce inseamna coregrafie... 4 ani am vazut copii de la coregrafie ( George Enescu )lucrand.

Sunt copii care au inclinatie pentru asa ceva. Sunt altii care sunt chinuiti. trebuie sa vezi ce vrea copilul. Daca ii place pur si simplu, fara restrictii de greutate pana pe la 12 ani...e OK. Cand apar ajustarile de greutate.. trebuie sa optezi intre sanatatea copilului si o cariera/ studiu in domeniul coregrafiei.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by aquariusrpro

HOBBY>>> doar hobby... daca are copilul strcutura pentru balet.. asta- altceva.
Stiu ce inseamna coregrafie... 4 ani am vazut copii de la coregrafie ( George Enescu )lucrand.

Sunt copii care au inclinatie pentru asa ceva. Sunt altii care sunt chinuiti. trebuie sa vezi ce vrea copilul. Daca ii place pur si simplu, fara restrictii de greutate pana pe la 12 ani...e OK. Cand apar ajustarile de greutate.. trebuie sa optezi intre sanatatea copilului si o cariera/ studiu in domeniul coregrafiei.

Roxana&Ruxandra

si un nepotel super

Ai facut balet la George Enescu? Am vazut ca esti de aceesi varsta cu sora mea. Si ea a facut coregrafie la acelasi liceu.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

exista o inclinatie fireasca spre balet, ca spre orice altceva fara doar si poate..si eu si unul din fratii mei suntem neterminati fiindca pentru asta eram facuti, dar ai mei nu si-au dat seama(cazul fratelui meu) sau nu au vrut sa ne asculte (cazul meu)..avem o armonie si un ritm al miscarii in sange, care se simte chiar si cand nu ne miscam..corpul facut pentru balet..gustul pentru arta, pentru muzica, teatru..totul ne ducea spre asta..problema mea e alta: fiul meu e exact ca mine si cred ca ar fi un dansator innascut..dar scoala de balet din cluuuuj, puah, nu pot sa ma bazez pe ea..asa ca facem vioara :)

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

ah, si am exemple, tot in familie, ca daca nu e sa fie, insisti degeaba..Maria, fetita mea a facut 4 ani de balet, la scoala de arte..subtirica, foarte elastica..nu i-a placut..a cerut imperios: inot, fara sa stie macar ce inseamna..si ii place la nebunie, e facuta sa inoate

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliana spune:

Ma bucur ca subiectul intereseaza!Pt. mine ca si profesionist in domeniu este o prima victorie!.Daca imi permiteti ,in timp o sa dau niste sfaturi si recomadari(pe cat o pot).Puteti sa tineti cont de ele sau nu!
pt. DESCINTEC:imi pare rau pt. dezamagirea cu privire la lic.de coregrafie din Cluj;eu acolo am absolvit(cu multi ani in urma).Varianta unor cursuri ,,de placere,, nu exista acolo?

giuliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Intre hobby si profesie, performanta se masoara in ore de munca, tone de transpiratie, pasiune devoratoare care te impinge dincolo de limita durerii. Dotarea naturala, chemarea, talentul, dorinta, nu sunt decat siple premise. Performanta (si ma refer la orice domeniu, nu numai artistic - in spetza, baletul) este muuult mai mult.

Parera mea.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by qsar

Intre hobby si profesie, performanta se masoara in ore de munca, tone de transpiratie, pasiune devoratoare care te impinge dincolo de limita durerii. Dotarea naturala, chemarea, talentul, dorinta, nu sunt decat siple premise. Performanta (si ma refer la orice domeniu, nu numai artistic - in spetza, baletul) este muuult mai mult.

Parera mea.

Q

korekt! Si Doamne cate ore de munca in timp ce alti copii se joaca!

Roxana&Ruxandra

si un nepotel super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Fetita mea face de 3 ani balet, deci de la 5 ani, insa de placere. Nu mi-as dori sa o faca profesional, dar daca ea ar vrea asta...-sigur ca as lasa-o! Merge o data pe saptamana, au din cand in cand "spectacole", asa, pentru localnici si familie, nimic deosebit, dar ii place, o face cu placere, si asta mi se pare cel mai important. Ea face pian si balet, amandoua "hobby-urile" si le-a ales singura (eu eram pentru ceva mai "sportiv", dar ea asta a vrut). Si pentru ca ea si le-a ales, le face cu drag!
IN rest, tot respectul pentru munca teribil de grea a balerinelor!
O sa ma uit la reportajul de vineri, multumesc de informatie, Giuliana, si bine ai venit pe Forumul nostru!
Cu drag, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput