Cum stau acasa dupa 2 ani????

Cum stau acasa dupa 2 ani???? | Autor: gabi25

Link direct la acest mesaj

Poate a mai fost cineva in situatia mea...... pe 4 iulie micutul meu face 2 ani, la cresa nici nu ma gandesc, e ingrozitor, la camin e prea mic. Bunicii nu sunt disponibili. Bani pentru dadaca nu sunt. Mi s-a spus sa dau bani si sa prelungesc cu un an.....dar parca nu as suporta sa scrie pe o hartie cum ca bebe are un handicap cand eu stiu ca el este foarte sanatos. Mai stiam de posibilitatea de a lua concediu medical 3 luni pentru mine si 3 pentru el....dar si pentru asta ar trebui sa apar cum ca am stat cu el prin spital....Timpul se scurge repede si nu mai am idei, mai sunt patru luni. As avea nevoie de cateva luni pana il pot da la gradinita. Am inteles ca il primesc la gradinita, din lipsa de copii, si de la 2 ani si 4-5 luni daca se cere la olita si papa cat de cat singurel.
Poate a mai fost careva in situatia mea.............

Mami Camelia si bebe Rares

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Mai se poate lua un an concediu... dar fara plata... Asta inseamna ca nu mai esti asigurat la nimic...
Se mai poate lua concediu de ingrijire copil bolnav, dar e de maxim 14 zile pe an... Se plateste ca cel de sarcina.
Imi pare rau ca nu pot ajuta cu mai mult, n-am fost in aceasta situatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raviczki spune:

se poate face o intrerupere de inca un an insa fara remuneratie print-o simpla cerere...fara a fi nevoita sa-ti declari copilul cu handicap...sau varianta cu concediul fara plata.... Bafta...

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Si eu sunt in aceasi situatie, numai ca din septembrie. Oricum, nu am inteles un lucru: de ce esti atat de speriata de cresa? Pentru ca eu o sa-l dau la cresa. Imi permit si o bona, dar cred eu, colectivitatea ii va face bine. Plus ca se invata mai disciplinat, cu un anumit program, etc.

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Si noi am inceput cresa la 2 ani.
Avantaje si dezavantaje.
Mai dificil e cu acomodarea, dar copilul invata mai usor regulile.
Dar daca iti poti permite sa mai stai cu el,mult mai bine.
Bucura-te de aceasta perioada cat mai poti!
Si la hartie cine sa uita sa fim seriosi, e sanatos BB asta conteaza, nu ceea ce scrie in hartii.
Variante sunt,gandeste-te bine

Zana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Eu o intaleg pe Gabi ,sint si eu in situatia ei .In decembrie trebuie sa incep munca si ma gindesc cu groaza inca de acum .Pe mine ma sperie cresa ,duci copilul sanatos si -l iei bolnav.Cu gradinita sint de acord dar la cresa e prea mic.Ce facem Gabi?Eu nu am acum salariu decit un milion,dar totusi e mai mult decit nimic,nu stiu daca pot sa stau inca un an fara plata .Spuneam mereu -"un milion bataie de joc"dar fara el cred c-o dau in bara.
Mirela si Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Parerea mea este ca la cresa, la varsta de doi ani, e mult mai bine decat la gradinita. Am sa va zic si de ce. De imbolnavit, la fel se imbolnaveste la inceput, cand intra in colectivitate, fie ca este la cresa, fie ca este la gradinita. Puteti vorbi cu pediatrii, ca sa va dea ceva pentru intarirea sistemului imunitar (exp: rybomunil), ca sa faca forme mai usoare ale bolii. La o cresa am inteles ca este o educatoare la 5 copii, pe cand la gradinita puteti avea surpriza sa fie o doamna la 30 de copii. Si daca al vostru copil va fi cel mai mic in grupa, s-ar putea sa mai manance si bataie de la cei mai mari.
Bafta!

Claudia

Mergi la inceput