avort habitual
Ieri am fost la dr. Conteanu si am aflat ca am avut avort habitual, adica atunci cand v-am spus ca am avut 2 liniute si ca mi-a intarziat, ramasesem, dar pt. ca am MUSCHII UTERULUI slabi, el nu s-a contractat, nu s-a inchis si s-a expulzat embrionul.
Ati avut careva dintre voi asa ceva??
Rezolvare este ca atunci cand vad iarasi 2 liniute sa ma duc repede la el, ma interneaza si imi face perfuzii ca sa-mi contracteze uterul. A zis ca sunt ceea ce se cheama femeie salba de mijloc.
ce parere aveti?
diana
Raspunsuri
Lali spune:
Diana, ce rau imi pare... dar vezi partea buna a situatiei, ai ramas insarcinata !!
Eu in locul tau as cere si parerea altui medic, nu ca medicul tau nu e bun, dar e un diagnostic mai rar, cred eu, si sa fii sigura ca e bine ceea ce faci.
Iti tin pumnii, ca data viitoare sa fie !
Lali
roxanaz spune:
Diana imi pare foarte rau de ceea ce ti s-a intimplat. din pacate asta nu e un diagnostic f rar ci multe femei patesc asta chiar fara sa isi dea seama. cauzele nu sunt intotdeauna musculatura slaba a uterului ci lipsa de progesteron, col incompetent, samd. eu cred ca ar trebui stabilit exact aceasta cauza si apoi actionat in consecinta. exista tratamente de sustinere a sarcinii care pot rezolva majoritatea situatiilor de acest gen.
eu zic sa te repliezi si sa o iei de la capat sub supraveghere medicala. noi iti tinem pumnii toate si te asteptam numai cu vesti bune!!!
pupici,
Roxi
aime spune:
Diana, imi pare tare rau, si eu cred ca am patit lucrul asta cel putin o data...cu toate ca stau bine si cu progesteronul si endometru are dimensiuni normale...si mie dr mi-a spus ca se petrece atat de nebagat in seama acest fenomen...
dar, vorba lui Lali, priveste partea buna ...ai ramas...deci se va repeta...ai incredere
aime
ilenya spune:
Diana draga, imi pare tare rau ca s-a terminat asa. Fetele au dreptate:asta arata ca totusi se poate!
Cred ca tb. sa-ti controlezi si progesteronul si nu numai in ziua 21. Cineva povestea zilele trecute ca pierdea sarcinile care nu se puteau instala din cauza ca nivelul prog. era defazat cu vreo 4 zile. Pina la urma unui dr. i s-a aprins becul si i-a facut o analiza a endometrului si i-a prescris tratam adecvat, cu reusita.
Eu luna trecuta imi facusem sperante: un test in ziua 27 facut la ora 13 avea o idee de a 2-a liniuta, se ZAREA numai in lumina, dar incepuse sa-mi bata inima cu putere. Din pacate, spre seara au aparut semne de rusi, iar a 2-a zi au sosit.... Nu stiu daca a fost doar imaginatia mea acea liniuta...
In concluzie, spera cu putere, esti mai aproape ca oricind.
Ilenya
Diana1968 spune:
Multumesc de raspunsuri. Hormonii mei sunt buni, proesteronul e bun, virusi nu am. Am facut toate analizele, in afara de test postcoital.
Eu nu am mai auzit de acest handicap al uterului.
diana
anemona spune:
Diana, stai linistita, nu e neaparat un handicap, o problema a uterului. Se poate ca embrionul sa se fi eliminat dintr-o cauza genetica (un defect genetic incompatibil cu fixarea si dezvoltarea normala), se intampla de multe ori si femeile nu stiu, ca dovada ca daca nu faceai test de sarcina nici n-ai fi stiut.
Fii optimista, data viitoare va fi bine.
anis spune:
Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asta..dar priveste si partea buna a lucrurilor....faptul ca ai aflat si stii cum poti sa combati asta.
Ai incredere si speranta ...si sigur va bine!
AniS
azumi spune:
Diana imi pare tare rau ...Dar priveste partea buna: ai ramas deci mai poti ramane, vorba fetelor! Sa sti ca se intampla des multora dintre noi lucrul asta si presupun ca nu toata luema e slaba de mijloc! Si io am avut o experientza de genul asta acum mult timp, la fel imi intarziasera rushii ..au trecut cateva zile bune, si cand mi-am facut testul de sarcina nu mi-a iesit decat o line.Lam lasat pe masa si dimineata m-am uitat fara sa vreau la el cand sa-l arunc si se vedea usor o a doua line.Apoi mi-am mai facut unul...la fel dupa cateva ore a iesit a doua line...Insa la doua trei zile imi venea ciclul...surat e drept, dar cu dureri mai mari oleaca decat normal.doctorul mi-a spus atunci ca nu s-a prins bine ouletzul de uteras si ca d-aia s-a eliminat, dar ca daca s-a autoeliminat ionseamna ca ar fi avut ceva probleme, deci mai bine ca s-a intamplat asa.Nu mi-a pomenit ca as avea probleme cu tinerea sarcinii vreodata.
Fii tare si optimista! Se poate deci mai incearca! Is sigura ca data viitoare o sa fie bine!
ana
teodora racz spune:
Imi pare rau pt. tine!Si eu am pierdut o sarcina dar important este ca ai ramas insarcinata!Stiu ca te simti dezamagita dar D-zeu o sa te ajute sa ai copii sanatosi si frumosi.Fii barbata!
gabid spune:
Dar burtica te durea?Poate chiar aai nevoie de utrogestan din ziua 14,ajuta la prinderea sarcinii...eu cred ca progesteronul e vinovat.El trebuie sa creaascaa f.tare din momentul prinderii lui bb acolo.
Important este ca a fost ceva!Data viitoare va fi bine!
Gabi.