Buna, Marius! Iti multumesc ca mi-ai sugerat sa iti dau mai multe elemente despre problemele cu care m-am confruntat la serviciu.
Iata, concret, situatia mea din punct de vedere financiar: lucrez la compania mentionata in "comentarii la articole" din decembrie 2002. In aceasta perioada mi s-au facut toate viramentele conform legislatiei in vigoare. In decembrie 2003, am lucrat pana pe 11 iar in perioada 11-30 dec. am avut concediu medical cod 07 (urgenta medico-chirurgicala, platit 100%); pe 31 dec. mi-am luat concediu de odihna. Din aceasta luna, fara avertisment sau act aditional, salariul de baza mi-a fost micsorat cu 1/3 din suma. Pentru lunile ianuarie, februrie si martie am concediu medical (cod 07, urgenta medico-chirurgicala). Intrebarile mele ar fi: cum se calculeaza venitul din concediul de maternitate (in care voi intra pe 24 martie) si cum se va calcula suma ce o voi primi in concediul de ingrijire a copilului pana la 2 ani?
Multumesc mult.
Mirela
quote:
Pentru prima intrebare raspunsul este 85% din media veniturilor realizate de tine fie din salariu fie din concediul medical in ultimele 6 luni anterioare solicitarii si acordarii indemnizatie de maternitate, raportate la total nr. zile lucratoare cuprinse in acest interval si coroborat cu nr de zile lucratoare cuprinse in fiecare luna in care se acorda dreptul mai sus mentionat.
Pentru a doua intrebare raspunsul este aprox. 6.1 mil lei net/luna
Marius (www.desprecopii.com)