Primele 3 zile la CRESA (Timisoara- str.Brandusei)
Prima zi la cresa . Ne-am trezit la 07.20 , primit “pilu” (lapticul) si am intrebat-o unde mergem. Raspuns” Gadi, copii, schie. Deci stia, chiar era incantata. De mancat nu am mai mancat acasa, ne-am imbracat in rochita, doar este o zi deosebita si am plecat. (cu tati, binenteles, singura nu faceam fata, eu am mai mari emotii decat toti la un loc). La gradi (cresa) a fost incantata ca a vazut copii, a primit “puci “ (papucii) de gadi, a intrat in sala de joaca , s-a uitat la copii, eu I-am spus sa-mi dea un pusi , mi-a dat si mi-a facut ceau (cu mana). Asta a fost tot dimineata.
Pt cresa I-a trebuit: - olita, prosopel,babetica ,hartie igienica ,sapun ,servetele, papucei de casa, pijamale, pampi (daca mai foloseste in caz de urgenta), hainite de schimb (bady, ciorapei , o bluzita) si eventual jucaria preferata
Analizele : exudat faringian., coprocultura, coproparazitologic, avid de la disp. Epiderm., copie dupa fisa copilului de la disp., certif de nastere, iar pt noi parintii RBW , Rx.pulmonar si adev de salar., 2 dosare plic , 10 plicuri si 10 coli ministeriale. Iar pe zi costa 29 000 lei .
Meniu
Ora 08 – orez cu lapte
Ora 10 – fursecuri
ora 12 – supa cu paste
- pireu de cartofi cu ficat de piu si salata de sfecla rosie
ora 16 - mar
Cand am mers dupa ea plangea ca vrea nani. Acasa a facut caca ( la olita) si a dormit de la 12:50 – 16.00. Mult
A doua zi a fost totul foarte bine, ne-am trezit, mi-a spus cu ce vrea sa se imbrace, (I-am dat sa alega ea) a baut pilu (laptele) in timp ce o imbracam, la gradi ne-a dat pusi , ceau, si asta a fost tot. Nu a plans nici peste zi.
De mancat felul II nu-l prea mananca tot , supa toata.
Meniu
Ora 08 – cacao cu lapte si paine cu unt Ora 10 – ?
ora 12 – supa de pui cu paste (dinozauri)
- fasole verde cu pui pane
ora 16 - portocala
A treia zi, azi dimineata acasa s-a comportat ca de obicei, dar la gradi a plans, s-a agatat de mene si mia spus”mine, mama,gadi” am intrebat-o daca vrea sa mergem acasa, a spus “nu, copii, mama, mine, gadi” adica sa raman si eu cu ea la gradi la copii. Dar a venit “tanti Ica” a luat-o si mi-a trantit usa in nas. Binenteles ca ma durea stomacul, si am stat la usa sa vad cat va plange, dar s-a linistit repede, nu stiu cum, ingrijitoarele sunt calde cu copii dar reci cu parintii. Adica mie asa mi s-a parut. Eu vreau sa stiu cum se joaca, cu cine, ce face tot efectiv. Dar mi s-a spus ca este bine, se descurca si s-a adaptat. Dar azi iar a plans in reprize.La 12 :15 cand am mers dupa ea la fel, a inceput sa langa “mama nani”.
Am ajuns acasa, a facut caca la olita, si acum doarme , a adormit imediat.
Meniu
Ora 08 – ceai de fructe si paine cu unt si salam sasesc
Ora 10 – mar
ora 12 – ciorba de perisoare cu smantana
- macaroane cu branza si smantana
- suc de lamaie
ora 16 - ciocolata
Am uitat saspecific ca tot ce ar fi trebuit sa primeasca la ora 16, ne-a dat la pachet.
Poate v-am plictisit dar eu inca sunt “in transa”. Va pup Pe curand
Raspunsuri
cgabriela spune:
Am revenit!Am sarit peste cateva zile, dar de luni 1 martie ramanem si dormim la cresa. Binenteles ca am fost f. stresata la ora 12.50 eram la cresa sa vad daca nu plange, daca doarme si etc. Dra surpriza, Briana dupa ce a terminal la olita, a fost prima care a cerut nani, I-au schimbat pampi si au imbracat-o in pijama si la nani, nu a adormit imediat dar a adormin, iar cand s-a trezit nu a plans ci a vorbit f. mult ca a mai trezit si alti copii. Deci si marti la fel , ce mai a crescut , prima ruptura … (pt. mine) Ieri am stat acasa ca “pe ghimpi” sa merg , sa sun dar am spus ca intru in extrema cealalta, stresez femeile, in loc sa aiba grija de copii trebuie sa-mi de-a mie explicatii , asa ca am rezistat si am mers normal la 15 dupa ea, si totul a fost OK. Dar suntem mucoasa , si eu , si nu stim eu am racit de la ea sau ea de la mine. Doctorita ne-a spus ca nu are decat secretii nazale , nu face febra , nu are rosu in gat deci poate sa mearga in colectivitate. In fiecare marti vine o doctorita si ii consulta, cica doctorita de cresa.De mancat mananca bine, si azi dimineata s-a trezit singura la 07.10 si a cerut gadi (suna mai bine decat cresa) . Deci chiar ii place. Eu intentionam sa o tin azi si maine acasa, pe motiv ca este mucoasa, dar am dus-o , toti copii sunt mucosi 2-3 mai si tusesc. Eu I-am dat osccilococinum dar vad ca nu are efect, I-am dat cand era sanatoasa, doza pt. imunitate, dar la ea nu a avut efect. In rest canta (au cutiutele muzicale 1,2 si 3) joaca mima, danseaza, iar Briana se catara peste tot. Si-a tras un scaunel si s-a cocotat in geam, femeile au inlemnit, ce mai este o alpinsita convinsa.Cristi rade de mine, “ce o sa ma fac daca vrea sa faca alpinism?” De pampi nu am scapat de tot dar face cand o pun la olita , ba mai si cere, si am ajuns sa facem economie,iar cu mancatul sa sti-ti ca Briana nu manca micul dejun acasa , doar ceva pe la 10.30 iar la 13 supa, sau ciorbita, iar pe la 15-16 cand se trezea felul al II-lea. Seara cereale pe la 19-20 iar la culcare pe la 21.30 –22 , 155 ml lapte (asta a baut si dim cand se trezea pe ala 08). Dar m-a surprins. Ce inseamna colectivitatea. Acum si cand mancam si cand face nani spune “Biana mae, tot papa” sau “Biana nani mae, ete” asta a invatat la cresa. Dartotusi acasa mie chiar si la Cristi ne mai da peste mana, tranteste farfuria si se miorlaie “nu, nu…” si asteapta sa o pedepsesc, “camla” adica sa o trimit in camera. La inceput asa procedam, dar nu , acum o tin in scaun si ii spun ca nu mai primeste nimic si va sta acolo si sa o vezi ce urla, parca o taie cineva. Deci avem si noi “ifosele noastre”. Dar la gradi nu se misca de pe scaunel , asteapta frumos la masa felul al II-le (asta am vazut in prima saptamana cand am mers zilnic mai devreme sa spionez. Deci eu sunt multumita, dar virozele astea…. Ma indispun, ma consolez ca poate am racit eu (chiar cred ca da, pt. ca secretiile mele sunt colorate, ale ei sunt transparente) si nu a racit de la gradi , dar mai sti… Pe curand Sper ca nu va plictisesc dar simt nevoia sa va transmit si voua prin ce trec eu….
Gabi si Briana ( 1 an si 8 luni)
descintec spune:
grea prima ruptura, nu? :) Esti norocoasa ca s-a adaptat usor si te tii tare. Eu nu am rezistat cu Stefan, plingea asa rau, el de o parte a usii, eu de cealalta, de sarea camasa pe mine. Dupa cateva zile l-am dus la soacra-mea si pana la trei ani nu a mai vazut gradinita.
Nu te ingrijora din cauza racelilor, se caleste incet. Si nu renunta la preparatele pentru cresterea imunitatii, isi fac si ele efect in timp.
D.
ruxij spune:
Si la noi azi e a patra zi de gradinita (cresa). Il duce tata la ora 11 si il ia mama la ora 2.30, dar de saptamana viitoare prelungim programul cu o ora-doua. Noi am mai fost odata la cresa, doar pentru o saptamana si a plans f. tare, era plans cand il luam si cum ma vedea se agatza disperat de mine. Acum adaptarea este asa usoara ca nu imi vine sa cred (2 ani). Femeile de acolo spun ca plange doar putin cand il lasa tati, apoi tace. Nu doarme la pranz, dar asta pentru ca de regula el doarme pe la ora 2-3, nu la 12.30. Mananca bine. Eu le cred ca nu plange pentru ca atunci cand ma duc sa il iau nu arata plans, se joaca, iar ieri chiar nu voia sa vina acasa, voia sa imi arate el pe acolo jucarii, sa mai stau cu el acolo. Mi-a mai spus cineva care are copilul la aceeasi cresa ca lor le-au spus ca fetita lor plangea f. mult, deci spun adevarul. M-am si dus si le-am intrebat separat pe mai multe tipe de acolo dc. a plans, ce a facut si toate au spus ca plange cand il lasa tata pentru vreo cateva minute, mai plange cand incearca sa il culce si atat. Eu am si avantajul ca nu eu il duc, dar tati a spus ca ieri (a treia zi), a plans mai tare decat in primele doua zile cand l-a lasat. Sa vedem cum merge in continuare. Inca nu a racit!!! Astept racealile inevitabile de acum :((
Mult succes copilasilor la cresa, sa nu planga si sa fie sanatosi!
Lia
ruxij