un sfat, va rog, pliiiz (ref. amenda politie)

un sfat, va rog, pliiiz (ref. amenda politie) | Autor: monica

Link direct la acest mesaj

iulie 2003 - ne ia radaru' în drum spre mare, aproape de Constantza (72 km în localitate). Sotzu' meu (care erea la volan) prezinta actele, se ia putin la cearta cu politzaiu (trecuse o mashina pricopsita în goana mare pe lânga noi, care evident n'a fost oprita, + ca politzaiu' n'a vrut nici mort sa ne'arate aparatu' înainte sa prezentam actele. De fapt nici dupa aceea...)dupa care ni se face procesu' verbal, pe care sotzu' meu nu'l semneaza. Nici martor nu ezista sa semneze alaturi de politzai (eu ashea shtiu ca e regula....)Se dau actele înapoi shi ne vedem de drum shi de distractzie.
Buun. Ieri, 3 martie 2004! gasesc în cutia poshtala mandat sa se prezinte sotzu' meu la poshta ca are o recomandata de la brigada de Politzie (probabil rutiera). N'am semnat nimic, doar am gasit la cutie hârtiutza de înshtiintzare.
Cee de facut??? Ce se întâmpla daca nu mergem la poshta???
E normal sa primim dupa jumatate de an amenda?????Noi practic uitasem de ea shi chiar credeam ca idiotu' ala ne iertase, ca nu avem viteza extraordinar de mare. Nu era normal sa'shi faca jobu' atuncea shi sa ne trimita PVu' acasa??? Bun, înteleg o saptamâna, doua, o luna, doua luni....dar jumatate de an?????!!!!!!

Daca avetzi idee de ce trebuie facut în cazul asta dati'mi shi mie de shtire.

Multumesc anticipat.

Monica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Pe sora mea a prins-o RATB fara bilet si nu a vrut sa plateasca amenda(a trecut aproape jumatate de an si nu a venit nimic la posta),DAR la Administratia Financiara unde s-a dus sa plateasca impozitul pe casa,cei de acolo au spus ca are de platit si amenda RATB,iar daca nu o plateste,nu-i primeste banii pentru impozit si cu timpul i se vor calcala penalitati de intarziere pentru neplata impozitului.
Si uite asa statul isi recupereaza banii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Sfatul meu este sa platiti amenda. Daca nu trecea atata timp, se mai putea contesta procesul verbal de constatare, dar acuma e tardiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

si daca se contesta procesul verbal tot ei aveau draptate..e clara treaba asta..
cert e k nu e de joaca cu statul si decat sa faceti o boacana si mai mare..mai bine platiti amenda..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Din pacate in lupta cu autoritatile mori cu dreptatea in mana.
In cazul vostru este aproape sigur ca sunteti inregistrati pe aparatul radar cu o pozica (nu inteleg de ce nu trimit pozele acasa, macar sa aiba si omu amintire...) Deci, chiar daca faceti contestatie tot nu cred ca aveti castig de cauza. Daca totusi procesul verbal nu e semnat de nimeni in partea "inculpatului", nici macar de un martor (aici ma mir, ca politistul putea opri pe oricine sa semneze) si daca mergeti cu un avocat bun, puteti ataca procedura, dar daca ei vin cu poza tot tre sa platiti si nu cred ca merita distractia.
Intarzierea mare stim cu totii de unde vine, asa e la mai toate institutiile de stat...
Am si eu o problema cu astia de la finante,am dreptate,dar trebuie sa ma duc sa platesc amenda! Ma simt exact cum spunea un fost presedinte...
In concluzie cred ca va trebui sa va platiti amenda, eventual cu ceva penalizari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Termenul de prescriere al amenzilor date de politie este de 2 ani.
Deci in intervalul respectiv ei te pot obliga sa platesti amenda refuzandu-ti achitarea taxelor la finante.
Daca voi plateati amenda in 24 de ore, achitati jumatate din minim; acum platiti amenda la valoarea maxima si s-ar putea sa fie si ceva penalitati, nu stiu sigur.
Vorbea cineva de poza radar, s-ar putea ca acea poza sa fie in plicul recomandat de la posta, cum postarita nu a gasit pe nimeni acasa a lasat instiintarea, pentru instiintare nu se semneaza.
Mai exista posibilitatea ca in acel plic sa fie alta amenda- radar, nu cea de la mare, am inteles ca in Bucuresti sunt instalate mult mai multe camere de luat vederi decat in restul tarii si nici nu te mai opresc, iti trimit "surpriza" acasa.

In concluzie, achitati amenda pana nu va trebui sa platiti si mai mult.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

S-ar putea ca surpriza din plic sa nu fie amenda de asta vara ci una proaspata.Noi am primit deja cate una de caciula prin posta, trecusem pe langa un radar, ne-a luat dar nu ne-a oprit nimeni pe nici unul dintre noi, am primit doar plicul cu amenda si-am platit jumatate in 48 de ore dupa care am dus chitantele la Candiano Popescu. Se pare ca in Bucuresti deja functioneaza sistemul asta.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Pentru amenzi RATB care este termenul de prescriere?????
Multumim,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica spune:

va multumesc pentru raspunsuri
Acum alta întrebare: termenul de când începe sa curga?? de când ridic amenda de la posta?? eu teoretic acum habar n'am ca ma ashteapta la poshta o amenda (ca hârtiutza din cutie nu dovedeshte ca eu am si primit'o - putea foarte bine sa mi'o ia cineva, sa n'am cheie la cutie, sa fiu plecata din Bucuresti sau din tzara :-) etc.), deci de când curg cele 24 de ore în care pot plati la jumatate???
Mihai, nu, n'a oprit pe nimeni sa semneze procesu' verbal. a semnat doar politzistu' banuiesc. sau o fi oprit pe cineva dupa ce am plecat noi...
acuma stau sa ma gândesc ca poate avetzi dreptate...sa fie o noua amenda mai recenta...Deshi înshtiintzarea a sosit pe numele sotzului, cum mashina o conduc aproape exclsuiv numai eu...cine shtie pe unde oi fi calcat pedala de acceleratzie...Da' eu cam shtiu unde sunt radare pe traseul meu..shi nici mashina pricopsita n'am sa alerg cu ea ca vântu'...
Pff, trebé sa ma duc la poshta sa vad...

Multumesc mult oricum

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Sa ne zici ce era la posta :)

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput