eBay.at sau .de - info

eBay.at sau .de - info | Autor: Celine

Link direct la acest mesaj

Deoarece nu cunosc germana decat la nivel de incepator as vrea sa ma ajutati cu niste informatii legate de aceste site-uri.
1. Exista posibilitatea sa-ti faci un cont pe aceste site-uri ca locuitor al Romaniei? Care e procedura? Auzisem ca se trimite un plic pe adresa declarata la inscriere in care ni se comunica parola contului.
2. Exista undeva optiunea de traducere in engleza a site-urilor?
3. Se pot face platile de pe card Mastercard? (am observat ca la americani PayPal-ul e preferat)

Va multumesc!
Celine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata_lu_julia spune:

1. Cel mai simplu e să încerci direct să te înscrii:
www.ebay.de apoi click pe link-ul "Anmelden" (sus de tot în pagină). Din câte am văzut, poti schimba tara de rezidentă si alege chiar si Romania. Urmăreste instructiunile si vezi ce se întâmplă (primesti acasa scrisoarea cu codul de activare, etc).
2. După ce te înscrii cu succes si găsesti ceva de cumpărat si vrei să vezi pagina respectivă tradusă în engleză, postează din nou un mesaj pe forumul ăsta si îti explic ce posibilităti ai.
3. PayPal acceptă MasterCard si eBay acceptă plăti prin PayPal (desigur, dacă si vânzătorul listează PayPal la modalitătile de plată acceptate de el). Deci în principiu, DA.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Iti multumesc pentru raspuns!
Pentru ca nu am cardul inca, eliberarea lui dureaza 2 saptamani, as vrea sa stiu daca varianta prezentata de mine e posibila si anume:
imi fac cont pe cardul meu, platesc produsele castigate la licitatie dar vreau ca aceste produse sa fie livrate in Germania sau Austria, evitand in felul asta sa platesc transportul catre Romania (daca e acceptata , pt ca am observat ca cei din Germania prefera doar in Germania sa vanda)de mai multe ori pt fiecare produs in parte, ele fiindu-mi trimise apoi cu un colet mai mare pe autocar, sa zicem.
E posibila aceasta ipoteza? Exista posibilitatea livrarii la alta adresa decat cea a detinatorului de card?

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata_lu_julia spune:

cu placere

n-ar trebui sa fie nici o problema pentru vânzător să-ti trimită marfa în Germania. De altfel, trebuie să-i precizezi explicit adresa de livrare. O dată plătit pretul licitat plus cheltuielile de expeditie, vânzătorul trebuie să-ti livreze unde vrei tu. De altfel, e si mult mai simplu pentru cineva din Germania să livreze tot în Germania (nu tu declaratie vamală, costă mai putin, transportul e mult mai sigur - se poate face chiar si o asigurare, dacă e nevoie, samd).

Am uitat un amănunt destul de important: verifică în prealabil la PayPal dacă acceptă clienti (respectiv cărti de credit emise) din Ro. Am citit tot în acest forum despre cineva din Costa Rica a cărei carte de credit nu a fost acceptată la PayPal din motive de "imposibilitate de a fi verificată"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

dar, ai gija ca nu toti vanzatorii isi expediaza marfa in stainatate, unii o scriu direct acolo, alteori o afli doar dupa ce ai cumparat, si in cazul nefericit dupa ce ai si platit, si cam astepti sa iti recuperezi banii

procedurile erau cam asa acum 3 ani cand s-a inscris sotul:
1. de anunti la ei
2. primesti un plic cu date /cont/ parolal/ obligatii...
3. trebuie la inceput la cumperi de 3 ori , ca sa poti vinde

Dupa ce ai licitat si ai castigat, in acea zi primesti e-mail d ela ebay, si iti spune ce produs ai vadut si pretul, si cred ca si contul la care trebuie tu sa trimiti banii. doar dupa ce vanzatorul are banii in cont atunci, merge la posta si iti pune pachetul. Deci cred ca plata depinde de banca, adica daca banca vanzatorului tau, lucreaza cu banca la care esti tu. De asta nu sunt sigura, poate stie cineva mai bine.

si uite o lista cu preturile pt. international, de la DeutschePost (DHL)

scrisoare normala: 0,55 €
scrisoare/ plic A5- 1€

scrisoare/plic A4:
pana in 50g - 1,6€
50 <-> 100g - 2,5€
100<-> 250g: 4€
250<-> 500g: 6€
500<-> 750 : 8€
750<-> 1000g: 10€
1000 <-> 1500g : 14€
1500 <->2000g. 18€

pachetel/ päckchen
europa: 12,20€
alte tari 23,20€

sa aiba pana in 2kg, si urmatoarele,
format S : 25*17,5*10cm
format M: 35*25*12cm
format L: 40*25*15cm, deci daca nu se incadreaza la nici un format desi are sub 2kg, ti-l trimite ca si pachet

daca il vrei ca paravion:
pana in 1kg: + 2,10€
peste 1kg. +6,10€

Service Schnell/ f. repede + 5,15€
Service Sicher/ f. sigur: +2,05€
Rückschein / adica sa iti trimita o hartie, in caz ca nu iti place sa il poti trimite inapoi: +1,8€

Paket/

PostPachet: -> 5kg : 25€/ romania se incadreaza in zona 2
5 <-> 10kg: 35€
10<-> 20kg: 45€
Service Schnell/luftpost/par avion
->5kg: + 7,5€
5<-> 10kg: +10€
10<-> 20kg: +18€
rückschein: +1,80€7 bilet cu care poti trimte pachetul inapoi daca nu iti convine marfa; la ebay mai rar, poate daca ei de la firma care vinde si pe interet

daca pachetul vrei sa iti fie extra asigurat, si e in valoare de pana in 500€, atunci mai plateste inca +5€, daca pachetul il vrei extra asigurat si este in valoare de pana in 100€, atunci mai plateste inca 1€

daca il vrei pe Nachnahme ( adica sa il platesti tu la destinatie) + 11€. dar aici cel care ti-l timite trebuie sa faca dovada de cont bancar, atat a lui cat si al tau!

Express International:
-> 200g: 48,57€
200-> 750gr: 58,80€
759-> 4kg: 81,81€
4kg -> 8kg: 132,94€
8->12kg: 184,07€
12->20kg: 242,86€

Deci cam astea ar fi preturile pe care le cere firma care iti aduce pachetul, iar de obicei vanzatorul mai aduga inca 2€ pt. deplasarea lui la posta, ! astea sunt doar de la DeutschePost, masina pe care am vazut-o si in ro. deci se fac livrari acolo, dar cum am mai spus, depinde de vanzator, nu toti sunt interesati. Mai bine, inainte sa licitezi, ii scri e-mail si il intrebi daca trimite in ro.

asa ca trebuie s ate gandesti bine daca merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Va multumesc frumos pentru informatii!
tata_lu_julia, chiar functionara de la banca mi-a zis ca unii clienti au avut probleme cu cardul Taifun, care e special pt. cumparaturi pe net, dar nu stia sa zica ce fel de probleme.

peca, tocmai din cauza taxelor mari ma gandeam daca merita. Varianta cu trimiterea unui pachet mai mare pe autocar(de catre persoana care primeste obiectele licitate in timp si care locuieste in Germania sau Austria) mi se parea cea mai rezonabila.De ex. la autocarele de la AtlasSib pt. colete se taxeaza 2euro/kg.

Numai bine!

Mergi la inceput