"Script blocking"?
Se intampla ceva pe calculatorul meu. Cred ca e o problema de "script". Sa va zic cum am sesizat. Am deschis yahoo messanger, scriu un text catre o persoana din lista mea, dar in momentul in care dau enter, mesajul este transmis catre acea persoana, dar mie nu-mi apare in fereastra ce am scris. Vad ca cealalta persoana vrea sa-mi raspunda, dar dupa ce-mi trimite un mesaj, din nou nu apare textul in fereastra mea, deci nu vad raspunsul. Am confirmarea sonora ca e un nou mesaj, dar de fapt nu stiu ce a scris.
Practic eu primesc numai mesaje offline. Daca cineva imi scrie cand nu sunt conectata la YM, primesc mesajele, in situatia inversa, nu...
M-am gandit in primul rand ca poate firewall-ul blocheaza ceva. Am dezactivat firewall-ul si nu merge. Am incercat sa verific si setarile din internet explorer referitoare la "script" si sunt activate. Ce alte solutii sa mai incerc???
Raspunsuri
OtiliaLia spune:
s-a mai discutat pe undeva, n-am reusit sa gasesc discutia.
Daca bine retin in helpul YM este explicat cum se rezolva problema pentru sistemele de operare mai noi. (la www.yahoo.com si apoi YM si helpul)
Oana_B spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16537
Adi, vad ca e tot mesajul tau. Nu ai rezolvat-o atunci?
Oana_B
adi2003 spune:
Oana, am dezinstalat messengerul si am reinstalat programul de pe net. Sunt sigura ca nu messengerul e de vina, ci un alt program sau ceva de pe calculator care imi blocheaza measajele din afara.
Data trecuta, am postat mesajul cu YM, dar problemele erau la frate-meu pe calculator, ca el nu putea sa vada ce ii scriam eu.(baiul era programul "steganos" atunci, caci dupa dezinstalare a functionat normal).
Acum e invers, nu vad mesajele trimise de altii.
Cred ca singura solutie e sa reinstalez windows-ul.
Iata ce eroare mi-a aparut la un moment dat:
C\Programs files\Commons Files\Symantec Shared\Script Blocking\scraeth.dll
tata_lu_julia spune:
Ai cumva Norton Antivirus? Daca da, ce versiune? De la 2002 încoace (nu bag mâna-n foc pentru cele anterioare) există o optiune de "script blocking", precum si una de "instant messenger".
adi2003 spune:
Am avut Norton antivirus 2002, chiar l-am dezinstalat de 2 zile si de atunci au aparut problemele. Acum folosesc Bitdefender si firewall-ul sau.
tata_lu_julia spune:
esti sigur(ă) că numele de fisier "scraeth.dll" e corect?
ce setări ai în bitdefender / firewall relativ la serviciile de tip instant messaging (eventual concret pentru yahoo)?
adi2003 spune:
Nu sunt absolut sigura de numele fisierului dll.L-am notat in graba si am ajuns sa nu fiu sigura pe ce am scris. Oricum e ceva de genul "scr_ _th.dll".
M-am uitat si la setarile firewall-ului, n-am vazut vreo optiune care sa blocheze script-ul. Am dezactivat si firewall-ul si tot nu merge Ym.
La un moment dat am dezinstalat tot programul antivirus, cu firewall si nici asa nu a mers Ym. Poate au mai ramas "urme" de program prin registrii. Habar n-am.
Acum am reinstalat antivirusul si firewall-ul si tot asa, din pacate.
Astept sa vina frate-meu zilele astea sa reinstalam windowsul. O munca in plus...dar cred ca e mai sigur.
Tocmai am vrut sa trimit un email pe yahoo si cand dau pe compose, nu imi mai apare fereastra unde sa scriu mesajul. De primit, primesc mesaje pe yahoo-email, dar de trimis nu mai pot.
OtiliaLia spune:
Pai cred ca sistemul e suparat rau.
La yahoo, poate e aglomerat yahoo si merge greu. Mi se mai intampla si mie cateodata si e un parlit de win 98 me.
adi2003 spune:
Am reinstalat windows-ul (singura) si am rezolvat problema. Acum merge yahoo messanger, yahoo-mail si site-ul de pe myxnet de scris sms-uri.