HELP ---mancatul la gradinita

HELP ---mancatul la gradinita | Autor: danilamonica

Link direct la acest mesaj

Dragele mele care aveti deja bebei la gradi vreau sa stiu si eu cum v-ati descurcat cu mancatul la gradinita. in ce sens: baiatul meu e un pic mai selectiv cu mancarea sa fie oua,carne, cartofi sau paste si cu sosuri de rosii. Nu mai manaca ciorba de nici un fel desi ne rugam de el in toate felurile posibile, mancarica de legume gen mazare, conopida sau dovlecei nu vrea. Cand era mic le manca, acum a inceput sa le refuze si cred ca si noi am gresit pe undeva fiindca nu am insistat sa manace si acum din astea.
Stiu ca la gradi le da si mancarica de legume la pranz.. si ma intreb daca la toamna cand am sa-l duc are sa se obisnuiasca cu mesele acolo. Daca nu mananca nici ciorba si nici legume, trebuie sa ii dau pachetel la el ?
Copii vostri mancau toate felurile ?
Voi cum ati procedat ?

Monicutza si Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

S-ar putea sa ai surpriza ca la gradi sa manince kestii pe care acasa nici nu suporta sa le vada :)). Acolo puterea exemplului e mare, vede ca ceilalti copii maninca, o sa faca si el la fel. Am auzit de multi copilasi care si-au uimit parintii in privinta asta. Iti pot da ca exemplu fetita mea care acasa nu maninca sub nici o forma brinza sau cascaval...la gradi le maninca!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

De obicei acolo cum ii trateaza dnele educatoare pe cei care nu mananca tot? Ii pedepsesc ? Iii obliga sa stea la masa pana termina?
Baiatul meu e Scorpion si la fel de incapatanat ca el.. acasa se da jos de la masa daca nu vrea sau scoate din gura... se lasa cu plansete si in final noi cedam primii.
Dar de grasut erte ca are 18 kg la 3 ani si 3 luni insa nu vrea sa manance decat ce vrea el si ne exaspereaza.. si atunci preferam sa-i dam ce vrea ca sa manace bine: paste, sosuri, carne "cu piele", cartofi, pizza etc...
Educatoarele au o anumita metoda de a-i convinge sau dupa ceva timp se dau si BBi pe brazda
off.. sper sa nu mi-l dea acasa pe motivul ca nu manaca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Eu am un mofturos de acest fel. La gradinita daca nu-i place ceva pur si simplu nu mananca. Daca la felul 2 nu e piure sau pilaf nu mananca. Mai nou mananca doar cartofii si orezul, carnea o refuza. Mananca, in schimb, desertul si gustarica de dupa somn. Dimineata mananca cateodata doar ceiul si atat.
Anul trecut cand a inceput gradinita se forta sa manance chiar daca nu-i placea (de rusine) si apoi vomita. Am avut probleme destul de mari pentru ca am crezut ca are ceva la burtica. Am rezolvat-o vorbind cu educatoarele si ingrijitoarele. Le-am spus sa nu il oblige deloc sa manance.
Cand vine acasa mananca zdravan si gata. Cu tot stilul asta de a manca, Vladut arata foarte bine: la 5 ani si 7 luni are 1,22 m si 23 de kg ceea ce zic eu ca e bine.
Eu la randul meu am fost o mofturoasa si il inteleg pe puiutul meu.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca-maria spune:

Surprize o sa ai oricum. Nu se stie daca bune sau rele. Fetita mea , acasa mananca f.f.f. incet, dar in general cam de toate, si ciorbe si mancarica ( de mazare, fasole verde,rosii) dar la gradinita nu mananca mai nimic, mai ales dimineata. In privinta pachetului , nu cred ca-ti vor permite. Pe noi nu ne lasa sa le dam nimic de mancare de acasa , dacat in afara gradinitei.
Pentru cine are posibilitatea , cred ca cea mai buna solutie , cel putin in primul an , este de a da copilul la o gradinita cu program scurt - pana la pranz- iar masa s-o ia acasa . Eu una , nu mi-am putut permite ! Succes !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Hai ca m-am mai linistit.. cred ca am sa le zic educatoarelor sa nu-l forteze si o sa-i dau cand vine acasa sa manace mai mult
Mersi.. va pup

Monicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Conopida, fasole verde, dovlecei? Nici vorba, si are aproape 6 ani.Daca la felul I are ciorba, fiica-mea, mananca doar carnea si putin din lichidul ciorbei. La fel se intampla cu mancarea de fasole verde. Si ea spune ca majoritatea copiilor nu mananca ciorba. In rest nu prea sunt probleme. Atunci cand este acasa are acelasi comportament, asa incat am renuntam sa ma mai enervez si incerc sa prepar ceea ce seveste si domnisoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Din experienta mea de mama de copil mofturos iti pot spune ca al meu copil nu face mofturi decat acasa :). La gradi si la scoala mananca tot, ba se ia la intrecere cu alti copii :)

Pe vremea cand, silita de imprejurari, am "functionat" ca educatoare, am vazut copii mofturosi - pe aceia ii mai hraneam eu, cu lingura :))))

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seemonel spune:

Ma inscriu si eu pe lista mamicilor disperate de refuzul copilului de a manca la gradinita...
Pana acum am schimbat doua gradinite. La prima gradinita am renuntat din proprie initiativa, intrucat mancarea lasa de dorit si, in plus, am impresia ca fortau copiii sa manance. La a doua gradinita nu mi l-au mai primit. M-au sunat chiar din prima zi sa imi spuna ca refuza sa manance si nu isi asuma riscul imbolnavirii copilului.
Eu nu am gasit nici o reteta miraculoasa. Acasa mananca tot de ii dau. Cu toate astea, trebuie sa gasesc o solutie pt. ca nu pot sta acasa sa am grija de copil.
Daca ati fost in aceeasi situatie, ce ati facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Seemonel nu stiu daca te consoleaza cu ceva , dar si la gradinita copiilor mei in grupa la ei, este un copil care nu mananca nimic, dar absolut nimic de acolo, ii pune buni a lui paine ca pe aia o mananca din gentuta si vreau sa+ti spun ca arata super bine pt.varsta lui nici nu zici ca ar face foamea pe acolo.
Sunt copiii si copii si Monica poti avea surprize placute, sa ti se spuna ca mananca de sparge........
Sa stii ca nici copii mei nu mananca orice sunt la fel ca al tau la categoria mofturi, dar cu toate astea la gradi mananca feluri de mancare la care acasa nici macar nu se uita.Asteapta si mai vb.

Andreea- mamica lui theo s a lui florin

http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna,

nu cred ca este bine ce vrei sa faci, danilamonica. Te-ai gandit ca poate doamnele este bine sa se poarte la fel cu toti copii, ei intr-un fel sunt in competitie cine manca tot, cine e mai cuminte...

Eu nu am auzit la gradinita fetei mele sa-i puna la colt sau mai stiu eu ce sa le faca daca nu mananca. Ba chiar stiu de la Oana ca la cei mai mici le mai dau doamnele ingrijitoare in gura in gura. Stiu sigur ca doar incearca sa-i sperie: cine nu mannca nu iese afara, sau strange jucariile... etc.

Mai bine nu-ti fa planuri, ci incearca sa afli cat mai multe de la el si ai sa vezi apoi cum si in ce fel.

Oana mea se poarta intr-un fel la gradinita - vrea sa fie prima la toate si ii place sa fie apreciata de doamne, dar acasa e bebelusul meu: ii dau in gura si cateodata ii inchid si gura. :)

Mai jos sunt poze de la gradinita ei, de 8 martie cand am fost cadouri pentru doamnele ingrijitoare si educatoare.

Seemonel, mai incearca poate de data asta este pregatit. Da-i ceva doamnei ingrijitoare sa-l ajute cu mancatul si eu cred ca dupa cel mult doua sapt sigur o sa manance singur. Dar nici nu ai spus cat are, poate este prea mic.

4 ani - februarie 2004
http://www.babiesonline.com/babies/o/oana

Mergi la inceput