nasteri in Germania

nasteri in Germania | Autor: Dolly

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in luna a 3, deocamdata sunt in Romania si as vrea sa nasc in Germania, eventual, daca s-ar putea cu un doctor roman, deoarece nu stiu limba germana, doar engleza.
A mai trecut cineva prin aceasta experienta. Cum a fost?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

unde anume vrei sa nasti? ca Germania-i mare...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sigur ca exista aici si medici romani, dar sa stii ca si multi medici germani vorbesc engleza, deci si cu ei te-ai putea intelege. Din cate stiu eu, aici numai daca ai asigurare privata poti alege ca la nastere (naturala) sa fii asistata de un anumit medic, altfel nasti cu medicul de garda si, bineinteles, cu moasa (ea e de fapt persoana care sta cel mai mult cu tine, doctorul vine la inceput si la sfarsit sau daca apar complicatii pe parcurs).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dolly spune:

In Germania in regiunea Duseldorf. Se poate opta pentru cezariana?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

Nici eu nu stiam germana, dar am dat de o moasa tare draguta care era mare iubitoare de engleza...
Dar pina nasti, ai posibilitatea sa incepi germana. vii aicea si te inscrii repede la cursuri( ca ai vreme berechet -fiind gravida). plus ca sint cursuri ( scoala mamei) gratuite la spital, unde inveti f. multe.Moasa ti-o poti alege si de la aceste cursuri, daca te inscrii repede la ea.
Sa nu iti faci probleme, ca in general lumea stie engleza, mai ales din mediul medical.
cind vrei sa vii incoace? iata cum ne cresc rindurile
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
i]Originally posted by Cristina_C[/i]
aici numai daca ai asigurare privata poti alege ca la nastere (naturala) sa fii asistata de un anumit medic, altfel nasti cu medicul de garda si, bineinteles, cu moasa

hm..pai medicul la care sunt eu la Frauenarzt, are "contract" cu unul din cele 2 spitale care exista aici, deci automat pacientii lui nasc acolo, si stiam ca, cu el.

pai, dupa cate stiti voi, Frauenarzt nu are nici o legatura cu nasterile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

peca, eu stiu ca nu prea.
noi am primit de la Frauenarzt doar hirtia de recomandare pe care scria data probabila a nasterii( überweisung) , cu care ne-am internat.
Poate doctorita ta lucreaza si la spital? ca a noastra avea doar praxisul .
La noi medicul de garda a venit doar la expulzie , in rest au fost moasele, dar ele sint f.f competente.
Daca mergi la cursurile pentru mame( pe care ti le plateste asigurarea) , o sa ti se explice tot .iar intr-una din zile se face prezentare spitalului, sa te familiarizezi cu salile. e foarte frumos.
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ginecologii la care scrie si Geburtshilfe au si calificarea necesara pt nastere. La dr. la care am fost eu se putea naste, la alta doctorita dinainte, nu. Deci nu la toti. Daca medicul la care mergi este calificat sa vina la nasterea normala respectiv cezariana si are paturi rezervate pt pacientele lui la anumite spitale, si acolo mergi si tu, atunci il chemi cand ai nevoie si vine. Eu am avut cezariana programata si a venit un coleg al medicului meu, intrucat intre timp s-a hotarat sa-i lase pe cei mai tineri sa munceasca, insa stiu o mamica ce a nascut inaintea mea cu el.
Nu tine de asigurare ci de calificarea medicului.
Da, majoritatea stiu engleza insa sunt si o gramada de medici buni romani. O baza de date a medicilor din Bayern: www.arzt-bayern.de Am sa-mi intreb sotul daca ezista ceva similar pt zona in care vrei tu sa mergi.
Sarcina usoara.

PS:pt zona Westfalen-Lipe : http://www.kvwl.de/earzt/ . Pentru a intelege termenii de acolo mergi pe http://dict.leo.org.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

din cate stiu eu, doctorul meu are paturile lui rezervate, dar nu l-am intrebat niciodata daca el asista la nasteri, caci inca nu ma "framanta" problema asta, desi la ultimul control, m-a intrebat daca m-am hotarat sa fac copiii, si daca atunci cand ma hotarasc daca am pe cineva aici sa imi explice ce inseamna o sarcina, ce si cum e in perioada asta, si daca nu ..atunci mi-a spus ca nu ar fi rau sa merg inainte sa me berataneasca, nu cum se fac copiii, ci ce implica, asta, ce se intampla, transformari, urmari!
oriucm mi s-a parut putin cidata toata treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blancas spune:

din fetele din Germania e cineva din Berlin?
daca da,stie vreun ginecolog bun in oras,ca eu am fost
la 2 pana acum si mi se par superficiali,nu iti explica mai nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Betty Boop spune:

Buna, as dori si eu niste informatii legate de nasterea in Germania, sunt insarcinata in 6 saptamani.Cum se procedeaza aici trebiue sa te inscrii din timp pt.internarea in spital? Am asigurare medicala gesetzlich.Mi-ar fi de mare ajutor sa aflu de la voi, multumesc mult!
Miranda

Mergi la inceput