"taxa" totala la gradinita de stat
As vrea si eu sa stiu cam cat cotizati voi pe luna pentru o gradinita de stat.
adica, asa, un pic amanuntit, cat dati pe mancare, act pe rechizite, cat pe fondul clasei, gradinitei etc.
In total, cam cat se aduna intr-o luna.
Si din ce stiti, daca vreau sa o inscriu acum pe Miruna, adica la mijlocul anului, trebuie sa caut o "pila"? Si cam cat de mare este "atentia" ope care trebuie sa i-o dau?
O zi buna,
Boga
Raspunsuri
anchi spune:
Cand a inceput anul scolar:
-am platit 200.000 lei fondul grdinitei si 100.000 fondul clasei;
-am cumparat rechizite si caiete speciale (pt.tot anul scolar, 1.000.000 lei)
In fiecare luna:
-ducem sapun, hartie igienica, servetele.
-taxa lunara gradinita + cursuri optionale (engleza, dans sportiv)aproximativ 1.100.000 lei.
Educatoarele nu sunt asa de pretentioase (la gradinita noastra), eu le dau cate ceva la inceput de an, la serbarea din iarna, de martisor si la sfarsitul anului scolar.
E posibil sa ai sanse sa o inscrii pe fetita la gradinita, depinde de directoare.
Pentru anul 2004-2005, e bine sa stii, inscrierile se fac inca din mai-iunie.
isabela spune:
La inceputul anului scolar:
- 300.000 fondul grupei si al gradinitei;
- rechizite (in jurul sumei de 500.000 lei)
30.000/zi, alocatia de hrana;
lunar: hartie igenica, sapun, servetele;
Pentru doamnele educatoare, asistenta medicala si doamnele care sunt ingrijitoare, cate un mic cadou de Craciun, 8 Martie.
diana904 spune:
Mie mi-au cerut "sponsorizarea" gradinitei asta vara cind am vrut sa o dau pe Ktink la gradi de stat, citez vorbele directoarei "cit vreti dar nu mai putin de 1.000.000"!! Probabil ca d-aia iti cer adeverinta de venit la inscriere, mie mi-a spus vorbele astea aruncindu-si okii pe adeverinta mea in care ii rugasem pe cei de la firma sa-mi treaca 5 milioane salariu....daca duceam adeverinta "pe bune" probabil ca-mi spunea sa pun parchet in toata gradinita!!. Sa nu uit, m-am dus cu o "mica atentie" la directoare...
diana904 spune:
Chitanta pe naiba!!!! Oricum noi ne-am razgindit pina la urma (a se citi ca sotul s-a impotrivit 100%) asa ca n-am mai dus copilul acolo deci n-am mai sponsorizat. Directoarea imi daduse un nr de cont in care trebuia sa depun dar o mamica care avea copilul acolo mi-a zis ca se obisnuia ca banii sa ii dai direct directoarei.
Am presupus ca banii ii cerea in functie de venit pentru ca altei mamici care e singura si are 2 copii ii spusese sa dea 500.000!! Cita marinimie!!!
GabrielaG spune:
Pai depinde de cat e de mare. La grupa mica (in 2001) am platit sponsorizare pt inscriere 200 mii, apoi la reinscriere in fiecare an sponsorizarea a fost de numai 100 mii, ca deh, eram de-ai gradinitei.
Tot la gupa mica am dat 400 mii pt mocheta in toata clasa, 100 mii pt rechizite si parca era 25 mii pe zi masa.
Acum la gr mare am platit: 100 mii reinscrierea, 300 mii rechizite, 35 mii, masa pe zi, 50 mii engleza pe luna, 50 mii sahul (astea sunt optionale), mai vin teatre sau merg la teatrul de papusi, etc. Cam astea sunt in mare.Acus urmeaza 8 martie, sfarsitul gradinitei, etc...
Pupici,
Gabriela si baietii
grati.ela spune:
Fetelor, ce spuneti voi e super decent. La gradi unde este Ozi sponsorizarea a fost de 2,5 milioane/an; rechizite o data pe an cam de 500000; masa pe zi este 55000, optionale 150000 pe luna (doua sedinte de 40min pe sapt); 200000 pe luna/ engleza (zilnic 45min). La inceput ne-am cam puricat dar am spus ca este foarte frumoasa gradi, personalul administrativ este foarte cald si meniul este de foarte buna calitate. Cu cadourile este totusi o problema ca sunt 3 edu, 2 ingrijitoare, o asist, o directoare, 2 doamne de optionale si se cam aduna. Fericire maxima! Gratiela