trompe infundate

trompe infundate | Autor: GABI

Link direct la acest mesaj

sint Gabi si doresc sa aflu cit mai multe despre obstructia trompelor, instilatii si anovulatie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marlen spune:

Buna Gabi,in urma unei HSG ,doctorul la care ma tratez mi-a spus ca am o trompa infundata si una buna.Am inteles ca se pot desfunda si in urma HSG-ului, dar la mine nu s-a intamplat si am facut un tratament cu laser si infiltratii timp de zece zile. Acest tratament nu este numai pt.desfundarea trompei cat si pentru permeabilitatea si evitarea unei infectii a trompei bune.
Tu ai fost diagnosticata cu ambele trompe infundate? Daca se poate sa dai mai multe amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GABI spune:

Multumesc pentru raspuns Marlen
In urma HSG a rezultat o trompa infundata si una cu canalul foarte subtire si sinuos.
Am facut instilatii 5 zile luna asta si urmeaza o alta serie de 5,luna viitoare, dupa care voi face iar HSG pentru a vedea rezultatul obtinut.
Problema este mai complicata pentru ca nu am ovulatie, si la stimularea facuta cu clomifen nu s-a intimplat nimic, adica am avut intr-o zi temperatura 37 si saltul fata de ziua precedenta a fost de 5 diviziuni dar, a doua zi a revenit la 36.5 ceea ce (spune doctorul) n-ar fi ovulatie.
Dupa instilatii ( le-ai facut pe toate 10 o data?) ce ti-a spus medicul? (sau esti deja insarcinata?)

Mergi la inceput

Gabi, inca nu sunt insarcinata,tratamentul l-am facut luna aceasta si au fost 5zile de infiltratii si 5zile de laser ,intercalate.Dupa urmatoarea menstruatie trebuie sa fac o cauterizare si dupa aceea astept rezultate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Marlen,

Ma intereseaza f. mult unde ai facut tratamentul si in ce a constat. Mie mi-a fost pus diagnosticul de trompe infundate, dar aici solutiile sunt mai empirice...nicidecum laser.

Te rog pt. informatii.

Mergi la inceput

Gabi,
Faci HSG ATAT DE DES? mIE MI-A ZIS DOCTORUL CA NU SE PIATE REPETA INTR-UN INTERVAL MAI SCURT DE 6 LUNI, AM CITIT PE URMA PE NET ASTA...cica sensibilizeaza trompele..

Mergi la inceput

Buna ILEANA, eu sunt din Braila, dar am gasit un doctor f.bun in Galati care are un cabinet cu o aparatura f.moderna-ecograf tridimensiona,colposcop,laser. Si eu stiu ca nu se poate face HSG la un interval mai mic de 6 luni, pentru ca de fapt este o radiografie .

Mergi la inceput

Marlen,

In Brasov nu ca nu exista , dar nici nu am auzit la vre-un doctor sa spuna ca exista nu stiu ce tratament cu laser. Din cauza asta sunt f. interesata, poti sa-mi spui mai multe? In ce consta tratamentul, cum decurge...etc. chiar si cat costa, daca se face internata sau in ambulatoriu....

Mergi la inceput

ILEANA,

Tratamentul cu laser l-am facut intercalat cu infiltratii cu penicilina si hidrocortizon;(o zi infiltratii, o zi laser)infiltratiile sunt dureroase iar laserul nu(efectiv nu simti nimic).
Tratamentul a durat 10 zile si l-am facut la cabinetul privat al doctorului(fiecare sedinta dureaza cam 10').Ca pret,m-a costat 150000 sedinta plus cam 600000 tratamentul . Sper ca toate acestea sa-ti fie de folos. Eu cred ca trebuie sa existe si in Brasov un cabinet mai bine dotat-poate te ajuta cineva din Brasov care citeste FORUMUL.

Mergi la inceput

Marlen,

Merci mult.
Iti spun sigur in Brasov nu este nici cabinet nici medic care sa utilizeze laser pt. asa ceva...
Multa bafta.

Mergi la inceput