Buna,
Sau scris multe despre Rh negativ,dar un lucru tot nu am inteles: vaccinul anti- D se face dupa fiecare sarcina, sau e suficient doar o singura data, respectiv dupa prima sarcina.Situatia mea e urmatoarea:am Rh negativ, am pierdut o sarcina, dupa care mi s-a administrat vaccinul , iar acum se pare ca o pierd si pe a doua.E nevoie de un nou vaccin?
Va multumesc,
Neda
S-ar putea sa trebuiasca sa repeti vaccinul ca sa eviti problemele la o viitoare sarcina.Stiu ca trebuie facut vaccinul preventiv,dupa nastere, pierdere de sarcina sau avort la cerere pentru a evita cresterea anticorpilor care la o viitoare sarcina vor recunoaste fatul cu rh+ ca fiind un "dusman" si il va ataca.Fi tare si sanatate!
Andreea & Octaveatza
Buna Neda!
Eu am grupa ) cu Rh negativ, iar sotul are A cu Rh pozitiv. Am pierdut si eu o sarcina in luna a doua si mi s-a facut atunci vaccinul respectiv.
AM ramas din nou insarcinata dupa 10 luni. Pe perioada sarcinii am facut analize pentru determinarea tirului de anticorpi anti-d. Spre uimirea mea nu au aparut anticorpi generati de incopatibilitatea de Rh ci de cea de grupa sanguina, noroc ca nu erau multi. Am nascut un baietel cu grupa A si Rh negativ. Acum are aproape 8 luni. Medicul mi-a zis la nastere ca nu trebuie sa fac vaccinul, il faceam doar daca bebe avea Rh pozitiv.
Snt din nou insarcinata in saptamina 22 si imi urmaresc iarasi anticorpii, daca apar.
Iti doresc sa duci sarcina la bun sfirsit, sa ai un copil sanatos. Ai grija de tine.
Cu drag Romana