Spuneti-mi va rog cum se manifesta endometrioza? Se poate vedea la ecograf? Ce tratamente naturiste stiti?
Drada Micky,
Simptomele endometriozei sunt variate dar, in peste 75% din cazurile femeilor care au dureri mari in primele zile de menstra (dureri ce le fac sa-si intrerupa pentru o zi doua viata normala adica: nu pot merge la serviciu, la scoala sau nu-si pot executa activitatile firesti) este vorba de endometrioza.
Nu stiu daca se vede la ecograf (in cazul meu nu s-a vazut) dar exista multe modalitati de tratament. Dupa mine cea mai buna ar fi o dieta, destul de drastica ce-i drept, pe care o gasesti explicata pe larg la urmatoarea adresa:
http://www.endo-resolved.com/diet.html
In speranta ca te-am putut ajuta un pic, multa bafta
Gabita
Eu am fos operata de endometrioza ovariana (pe partea stanga). Simptomele erau: dureri in timpul contactului si chiar sangerari, dureri de burta, senzatia de constipare. Endometioza la mine era sub forma unui chist (pe ovarul stang) de 6 cm diametru si care s-a vazut clar la ecografia transvaginala, desi inca de la consult medicul a zis ca ceva e in neregula. Din pacate nu am putut fi operata laparoscopic din cauza riscului de a se sparge, dar cel putin pentru mine era singura varianta, un tratament medicamentos fiind inutil.
Eu zic ca cel mai bine ar fi sa mergi la un medic, va stii ce sa-ti spuna.
Numai bine
cristina
Multumesc pentru raspunsuri. Am intrebat pentru ca eu dupa ovulatie am dureri jos pana la venirea ciclului si nu mi se pare normal.