Mai multe contracte de munca (cu timp partial)

Mai multe contracte de munca (cu timp partial) | Autor: Rozi

Link direct la acest mesaj

In cazul in care o persoana are mai multe contracte de munca cu timp partial, cum se procedeaza cand intra in concediu de maternitate (inainte de CIC)?

Stiu ca poti depune originalul certificatului medical la unitatea unde e functia de baza, si la celelalte copii, dar mai departe de asta n-am reusit sa aflu.
Cum se determina stagiul necesar?
De unde primeste banii (de la firma unde are functia de baza sau de la fiecare unde are contract de munca)?
CATI bani primeste???

Si ca sa fie tacamul complet, cum procedeaza cand intra in CIC (aici cred ca e mai simplu...)

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Se solicita de la locurile de munca secundare ca sa ma exprim asa adeverinta privind ventirile realizate si perioada efectiv lucrata in ore/luna sau zile/luna prestate si venit brut realizat aferent acestor perioade. Pe baza cumularii acestora si a situatiei proprii la firma centralizatoare se determina dreptul la maternitate conform prevederilor legale prin metoda bine cunsocuta a cemularii veniturilor ponderarii lor cu 85% aferent zilelor lucratoare legal recunsocute in perioada amintita si asa mai departe. Fimra centralizatoare este cea la care asigurata are functia de baza nu venitul cel mai mare. Pe baza calculelor de mai sus intocmeste statul de plata corespunzator situatiei globale decontand asigurarea globala cu CAS-ul la viramentul obligatiilor de plata sau drepturilor de creanta de incasat dupa caz. Depune cate o copie dupa adeverintele obtinute precum si o copie dupa statul de calcul, odata cu declaratia nominala si centralizata la Casa de Asigurari in prima luna avand grija ca un exemplar dupa statul de plata sa fie vizat de casa de asigurari pt a avea dovada depunerii modalitatii de calcul a CAS-ului aflat in decont(mai ales in caz de control) precum si pt dovada ulterioara la determinarea drepturilor sociale din asigurarea de stat.
Cam alambicat nu?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput