23.12 - 31.12.2003 ?????
Buna seara!
Am postat cu ceva timp in urma un mesaj (il voi reda mai jos" dar nu am reusit s gasesc un raspuns. Probabil nu l-am postat unde trebuia.
Marius, Liviu, ati aflat cumva ce fel de indemnizatie iau mamicile care au depus cerere CIC in perioada 23.12. - 31.12.2003 cind Ordonanta 23 era abrogata? In urma cu o saptamina, la Casa de pensii inca nu stiau ce sa-mi spuna si mi-au sugerat sa ma adresez in scris numai ca dureaza cel putin 20 zile pina primesc un raspuns. Voi stiti ceva?
Multumesc,
Liana
""Salutare tuturor!
Fac parte din categoria mamici cu salariu mult peste cel mediu pe economie. Am citit tot ceea ce apare pe forum referitor la indemnizatii si trebuie sa marturisesc ca inca nu stiu ce decizie sa iau. Voi fi cit se poate de "scurta".
Am nascut pe 29.12.2003 (nastere provocata) in ideea ca voi beneficia de 85% din media venitului meu pe ultimele 6 luni.
Am facut cerere de intrare in CIC chiar cu 29.12.2003
Din pacate in acest moment aflu interpretari diferite ale legilor aparute in 20.12.2003 (care abroga ordonanta 23) si legea 577 din 5.01.2004. De la Dl avocat Neacsu (recomandat de revista Mami) aflu ca am toate sansele sa iau doar 4.200.000 intrucit in 29.12 nu mai era valabila ordonanta 23 (abrogata de legea 553 din 20.12.2003)ci legea din 17 Martie. Acelasi lucru mi se spune si de la Casa de Pensii si de catre colegii mei de la Resurse Umane / Taxe.
Din ceea ce citesc in acest forum inteleg ca de fapt, daca am depus cerere de intrare in CIC inainte de 31.12.2003, beneficiez de 85% din media veniturilor mele pe ultimele 6 luni.
Sint angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata inca din nov 1997 si evident ca toate "darile" catre stat au fost platite.
Pina in 18.01.2003 mai pot schimba ceva (adica sa intru in postnatal si sa "uit" de CIC) daca asta ma avantajeaza.
Din pacate insa, din pricina interpretarilor diferite nu stiu ce decizie sa iau si se pare ca totul e loterie pina cind nu vor aparea normele metodologice de aplicare a legii 577.
Interesant este ca si Dna de la Casa de pensii mi-a marurisit ca si ei sint in incurcatura si ca abia in ~2 saptamini vor sti ce au de facut.
Sint mama singura care la momentul in care am decis sa am un copil, mi-am facut calculele in functie de legea aflata in vigoare la acel moment. Acum sint situatia in care risc sa nu-mi pot plati rata pentru creditul ipotecar pe care il am, intretinerea ... si sa nu mai vorbesc de cheltuielile pe care le presupune cresterea copilului.
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns ferm daca aveti interpretarea corecta a legilor.
Multumesc pentru rabdare si ajutor!
Liana ""
Raspunsuri
layla spune:
Sunt si eu in aceeasi situatie cu Liana, salariu mare, nastere indusa in 29.12.2003 si cerere CIC incepand cu 29.12.2003.
Ma intereseaza si pe mine foarte mult ca sa stiu ce trebuie sa fac.
4.200.000 ar fi si pentru mine o situatie dezastruoasa.
Va rog frumos sa ne ajutati cu un raspuns competent pentru ca sunt convinsa ca sunt o gramada de mamici in situatia asta.
Layla si Daniel Alexandru 6 saptamani