Prajituri/Tort fara oua - idei, retete
Dragele mele,
Suntem dintre cei oropsiti cu birds flu si nu se mai gaseste niciunde un ou sau carne de pui (ca oricum nu as fi mancat de frica...). Peste o saptamana e ziua sotului meu - va dati seama ca cei de la servici asteapta prajiturile pe care le-am trimis in fiecare an si acu sunt intr-o criza mare... Cum sa le fac fara oua? Aveti ceva retete de prajituri fara oua?
Va rog tare mult ajutati-ma! Tre' sa fie o iesire si din asta...
Multumesc mult,
Mamamariana
Raspunsuri
speranta spune:
draga mea, uite o prajitura fara ou
o cana de sifon(apa minerala sau lapte),un praf de copt,un borcan de gem de care vrei tu, o cana de ulei, o cana zahar, 3-4 linguri de cacao, faina cat cuprinde sa fie un aluat care sa-l poti turna, mai gros (decat consistenta checului).Se coace 35-40 min functie de cuptotul fiecaruia, intr-o tava unsa si tapetate cu faina)ca sa vezi daca e gata il incerci cu o scobitoare(sa nu se ia pe scobitoare). Poti sa mai adaugi miez de nuca sau scortisoara. Nu se face cu mult timp inainte, ca este mai pufoasa cand este proaspata.
Te pup, sper ca o sa-ti placa
Cat spune:
Tort (fara ou si lapte)
Blatul: O cana de 250 ml apa, o cana de miere de albine, o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie, 5 linguri ulei de floarea soarelui, 8 linguri de nuca macinata, 8 - 10 linguri de faina alba. Acestea se amesteca impreuna. Compozitia aceasta se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mare in primele 5 minute, apoi se continua coacerea la foc mic.
Crema: O budinca de vanilie se fierbe cu 400 ml apa si 6 linguri de miere pana ce crema devine vartoasa apoi se lasa la rece. O margarina (250gr) ce nu contine sare (cea cu sare poate taia crema) se amesteca putin si la care
apoi se adauga budinca. In crema se poate adauga nuca prajita macinata, nuca de cocos, cacao, se mai poate colora crema folosindu-se coloranti alimentari (pentru estetica). Blatul se taie dupa care se insiropeaza cu siropuri dupa gust. Se pune crema si se etajeaza. Ornarea este lasata la indemnul fiecaruia. Se pot pune deasupra si fructe taiate feli, frisca.
Catrinel
Marianar spune:
Aici gasesti:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5777
tort de biscuiti, fursecuri cu nuci, cornulete, salam de biscuiti, strudele cu mere, prajitura zi si noapte, tort de post, negresa de post, baclava, etc.
adi69 spune:
Prajitura Silvia
foi
300gr faina
100gr zahar
100gr margarina
2 linguri cacao
Se framanta cu putin lapte,se imparte in trei si se fac trei foi care se coc pe fundul tavii
crema
1/2 lapte
200 gr zahar
6 linguri de faina
100gr margarina
Se fierbe laptele cu zaharul si faina pana se ingroasa.Se amesteca pana se raceste si se adauga margarina si esente(vanilia)
Umpli foile cu crema apoi le presezi punand o greutate (un fund de lemn) peste prajitura.
Poti sa o pudrezi pur si simplu cu zahar farin sau sa-i faci o
glazura din:
8 linguri de zahar pudra,2 linguri de cacao,50 gr de margarina si 2-3 linguri de lapte.Infierbanti laptele, amesteci cu toate ingredientele si intinzi pe ultima foaie.
Dia si bebe Rucsi
Idora spune:
Tort cu frisca
500 g piscoturi
500 g frisca
1 ceasca mare de cafea in care se toarna 1 lingura rom, cacao sau ness
Se inmoaie fiecare piscot in cafeaua cu rom( cafea sau ness).Se alterneaza un rand de piscoturi cu un rand de frisca amestecata cu 1 lingura de ness sau 2 linguri cacao.
Atentie:se opreste frisca neamestecata cu ness sau cacao, pentru a imbraca si orna tortul.
anne-marry spune:
O SUPER PRAJITURA CU MERE FARA OU
faina plus drojdei dupa cantitatea de faina, si o cana de ulei, se amesteca si se da deoparte. separat, mai putina faine si inca jumatate de cana de ulei, se amesteca ca sa devina ca o pasta ffffff moale care sa curga. dupa jumatate de ora, se ia prima coca, cea tare ca aluatul si se iintinde cu facaletul si se unge efectiv, peste tot cu crema aceea, se impatureste si se mai lasa asa NU LA RECE SI NICI LA CALD ci la temperatura camerei, si intre timp se rad merele se amesteca cu scortisoara si zahar dupa gust si apoi se calesc in putin ulei. se ia coca, se intinde, se aseaza in tava tapetata cu ce trebuie, se pune un stras de gris deasupra ffffffff subtire, ca sa absoarba zeama de la mere si sa nu se cruzeasca coca, si se pu merele racite umpik si scurse de zeama. se taie INAINTE de a merge la cuptor, in patratzele si se baga la cuptor, lac are atunci se da drumul, deci neincalzit anterior. se lasa la foc mic. dupa vreeo 15-30 min depnde de cuptor este gata. sfat: puneti ceva esente si ma mult zahar la mere ca daca nu are coca........si iese o prajitura SUPER FRAGEDA SI FFFFFFFF BUA. noi papam mai mereu, sau cel putin atunci cand vrem ceva rapid si bun.
pupici dulci...
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
FLORYNA spune:
fursecuri fara ou dar ffffff bune
1 margarina(unt)..250 g
3 linguri de zahar
faina cit cuprinde(adica sa se formeze o coca frumoasa nu uscata..sa fie usor de modelat)
stafide sau:nuci,alune,bombonica de ciocolata
coaja de la o lamiie(rasa)
zahar vanilat sau vanila
praf de sare
..prepari aluatul din margarina,zahar,faina si coaja de la lamiie,zahar vanilat,praf de sare
...dai model de fursec cu formele pe care le ai..poti orna cu stafide,alune,nuci sau bomboane de cioco
...aveam acasa un tub care se termina intr-un capat cu o steluta...umpleam tubul cu coca si impingeam coca cu degetul..ieseau floricele(nu stiu daca stiti despre ce vorbesc)pe partea cealalta...
...aveam si coloranti de prajituri...daca aveti coloranti impartiti aluatul in cite culori aveti si faceti fursecuri asortate(se pune colorantul in coca si se framinta pina se omogenizeaza)
..daca nu aveti culori de prajituri folositi cacao;impartiti aluatul in doua ,o parte o lasati simpla,cealalta o amestecati cu cacao...eu suprapuneam floricelele puneam de ex o floare verde mai lata ca baza si una mai mica roz deasupra..ieseau superbe....
..cind sint gata le pudrati cu zahar pudra
...pare complicat dar se fac fffff repede...se coc la aceeasi temp pe care o fol la kek(350 f..in celsius nu stiu)
FLORYNA spune:
**poti lua prafuri de sarlota cu diferite arome si culori...
***gaseste niste cupe frumoase de sticla transparente sau pahare mai late cu picior sau castronele de sticla...
..ia fructe din compot:struguri,ananas,visine,cirese,portocale sau mandarine...ma rog ce gasesti dar sa fie colorate..nu numai o culoare...ia migdale sau nuci
...pui in pahar un strat de sarlota un strat de fructa si nuci presarate..alt strat de sarlota de alta culoare..iar fructe si tot asa
....in virf termina cu sarlota si pune-i mot o fructa..poti orna cu frisca
alta idee
*****tort de biscuiti*******
poate gasesti biscuiti lati(petit beurre)
faci o crema de cacao
iei o tava pui un rind de biscuiti
ii stropesti cu un sirop dar nu mult caci petit beurre se inmoaie f repede
pui crema si iar biscuiti stropiti..termini cu crema..si apoi poti sa-l ornezi cu ce vrei tu
pt crema
***eu frecam untul cu zahar pina se facea spuma
***separat fierbeam intr-un ibric cacao(din ochi)cu apa..pina iesea ca o mamaliguta)
***lasam crema sa se raceasca la temp camerei..sa nu fie calda deloc
***untul il lasam si pe el putin la temp camerei cu citeva minute de mixarea cremei
..iei o lingura de cacao si adaugi peste unt si amesteci usor intr-un sens,cind se incorporeaza cacaua mai pui o lingura de cacao si tot asa pina termini cacaoa..amesteci incet...poti pune si esenta de rom..de ex eu puneam romul in cacao dupa ce o luam de pe foc
..crema aceasta iese ca de mascota....cu cit cacaoa e mai inchis cu atit e mai buna
***crema se pune la frigider putin..
**nu este necesar sa stropiti biscuitii....si fara sirop e bun tortul
siropul..
se fierbe apa cu zahar si esenta de rom
tips:pt biscuitii tari din romania(aceia erau buni de tort)cumparati la kg e necesar sa se puna sirop..
adi69 spune:
Mamamariana,cum te-ai descurcat si ce prajituri ai trimis la servici de ziua sotului tau?
Adriana
Dia si bebe Rucsi
mihailov spune:
Iti trimit si eu cateva retete pe care le fac mereu in post sau atunci cand nu am destule oua disponibile.
PRAJITURA LUCIA
Ingrediente: se masoara cu aceeasi cana
1 cana de zahar(poti pune linistia 1/2 cana, nu va iesi asa de dulce)
1 cana de sifon sau apa minerala
1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
1/2 cana de ulei
1 lingurita de scortioara
1/2 borcan de 400g de gem( orice gem ai la indemana: caise, prune, capsuni, maciese,...)
3 cani de faina
facultativ nuca maruntita + stafide(este mai buna daca le adaugi)
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron in ordinea scrisa. Se obtine un aluat ceva mai tare dacat cel de clatite. Se toarna intr-o tava (24x36cm, nu necesita ungere sau tapetare deoarece are in compozitie ulei si nu se prinde de tava) se da la cuptor 30 - 40 de minute. Se incerca cu o sobitoare daca este coapta. Este delicioasa.
PRAJITURA CU COCA-COLA SI NESS
BLATUL:ingrediente
1 stila Coca-Cola de 250ml
1cana de zahar
1 lingurita de bicarbonat
6 linguri de ulei
esenta de rom
2 linguri de miere
un pumn de nuci macinate
2 cani de faina
Se amesteca toate ingredientele, iar blatul rezultat se coace intr-o tava bine unsa.
CREMA:
1 cana de zahar
1 cana de apa
250g de nuci tocate marunt si prajite
250g de margarina pentru prajituri
2 lingurite de ness
Caramelizezi o cana de zahar, adaugi o cana de apa lasi sa fiarba un pic impreuna, adaugi nucile tocate marunt si prajite. Dupa ce se raceste adaugi 250g margarina batuta spuma si 2 lingurile de ness.
Pui crema peste blatul racit si deasupra presari un pic de ness sau rezi un pic de ciocolata.
PRAJUTURA "ZIUA SI NOAPTEA"
Ingrediente:
12 linguri ulei
14 linguri zahar
14 linguri apa
18 linguri faina
2 lingurite praf de copt
1 vanilie
2-3 lingurite de cacao
1 cana de nuca macinata
Se amesteca primele trei ingrediente cu mixerul, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. La sfarsit se adauga nuca. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna jumatate din compozitie. Deasupra se toarna cealalta jumatate in care s-a amestecat cacao.
POFTA BUNA!