Reziliere contract asig.supl,desi sint in plata???

Reziliere contract asig.supl,desi sint in plata??? | Autor: acvi

Link direct la acest mesaj

Astazi am primit de la Casa de Pensii Iasi o scrisoare prin care sint informata ca deoarece am intirziat cu plata contributiei de asigurari sociale ,mi se reziliaza contractul de asigurare incepind cu 01.06.2003!!Cum e posibil asa ceva??
Am contract de asigurare de pe 25 sept 2002,am nascut pe 3 aprilie 2003,am platit contributia pina in luna martie inclusiv,am incasat pe aprilie si mai(postnatal), bani de la Casa de Pensii dupa care incepind cu luna iunie primesc cumulat de la servici banii pt CIC.
Cum se poate rezilia contractul din moment ce sint in plata???Si care intirzierea de plata??
Gabi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Poate a fost o greseala,vreo asociere de nume,ca nu vad ce ar fii in neregula,MAI ALES ca esti deja in plata,avand contract in derulare.

Vezi ce fac cei de la servici,daca ei merg mai departe cu plata indemnizatiei totul e OK,daca nu,fa o cerere la Casa de pensii sa-ti explice IN SCRIS ce s-a intamplat,iar daca nu-ti vei primii in continuare poti sa-i dai in judecata.
ATENTIE incepand cu luna ianuarie nu ti se va mai retine impozit!
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

multumesc,Cary,miine o sa merg la Casa de Pensii sa vad ce se intimpla,si eu sper ca e o greseala!!De la servici nu am avut pina acum probleme .
Gabi

Mergi la inceput

Azi am fost la Casa de Pensii sa cer lamuriri in leg cu scrisoarea primita ieri si mi s-a spus ca deoarece mi-au dat stagiul de cotizare si primesc banii de la servici la ei nu figurez ca as avea vreo calitate, asa ca daca vreau sa pastrez contractul tb sa platesc in continuare!!Nu mi se pare logic pt ca eu sint totusi in plata de la ei(chiar daca primesc banii de la servici!!).Acum nu stiu ce sa fac ,sa fac o cerere scrisa sa mi se explice situatia,sa las asa lucrurile sa vad ce se intimpla (de la servici nu mi-au spus ca ar fi probleme)??Astept un sfat de la voi!!
Multumesc mult.
Gabi

Mergi la inceput

Eu una nu inteleg ce mai trebe platit atata timp cat stagiul de cotizare de 6 luni,pentru contractul suplimentar,l-ai platit!

Ce suma trebuie sa mai platesti si cate luni?????Poate ne putem dumeri si noi.

Mergi la inceput

Pai aici nu vad eu logica,de la ghiseu azi mi-au spus ca daca vreau sa-mi pastrez contractul tb sa cotizez in continuare(am asig pe 8 mil)ca eu nu sint in plata de la ei(desi firma din banii lor imi da mie banii,nu??).Acum ce nu inteleg ,eu de la 1 iunie sint in crestere copil,iar in scrisoarea de ieri se specifica , ca contractul se reziliaza cu 1 iunie,atunci eu cum beneficiez de un contract care nu mai e(eu am primit de la servici suma cumulata in baza stagiului de cotizare eliberat de Casa de Pensii si a unei instiintari catre firma de a se tine cont de aceste sume!!) ???Nu stiu ce sa fac,nu as vrea sa sun la servici sa pun intrebari sa nu stirnesc valuri dar nici nu stiu cum sa procedez sa nu ma trezesc ca tb sa dau banii inapoi(Doamne fereste!!).Eu stiam ca acest contract se va rezilia dar dupa ce termin concediul nu acum,cit sint in plata!!
Eu consider ca mi-am respectat oblig am prezentat certif copilului ,am completat anexa 39 deci am anuntat Casa , de producerea riscului(pe 8 mai 2003),deci nu vad de ce a aparut aceasta problema si nici cum o pot rezolva!!
Tin minte ca la un moment dat cineva spunea ca i s-a cerut sa semneze rezilierea contractului chiar cind a depus cererea de concediu si Marius il sfatuia sa nu faca acest lucru.
Astept in continuare parerile voastre.
Multumesc!!

Mergi la inceput

Tot nu am inteles despre ce suma este vorba?????
Cei 34% din 8 mil.asigurare???
In baza carei clauze din contract cere Casa de pensii acesti bani,deoarece nu exista vreo asa zisa clauza!!!
Atata timp cat la 1 iunie nu ai reziliat contractul,ci el se afla in derulare,mai mult cei de la firma iti dau banii,nu inteleg ce rol mai are scrisorica cu pricina.

Mergi la inceput

Da Cary,despre cei 34%este vorba!!
Am emotii pt ca 1 iunie este data de la care am intrat in CIC.Oare pot sa-mi spuna acum ca nu aveam dreptul la asigurare??
Cum au judecat ei:eu am ales modalitatea de plata la 6 luni ,ei au lasat sa treaca 6 luni ,incepind de la 1 iunie ,deci dupa 31 dec au considerat ca nu am platit si au motiv de reziliere,asa cum scrie in contract incepind cu luna urmatoare celei pt care am achitat contributia DAR de ce nu au luat in calcul si cele 2 luni aprilie si mai cit am primit banii direct de la ei(si in care eu binenteles ca nu am platit contributia de 34 %)!!Si de ce faptul ca banii ii primesc de la firma dar din fondul lor nu inseamna ca sint in plata la ei!!
Va rog mult poate s-a mai confruntat cineva cu asa ceva ,hep me ca simt ca o iau razna!!Marius te rog spune-mi au dreptul sa faca asa ceva??
Aceiasi Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Te rog sa descrii cu exactitate situatia ta. Inteleg ca esti angajata de un anumit timp. Mai inteleg faptul ca ai si un contract individual. De cand? Ce ai platit din el? De cand si pana cand? Cu ce data ai intrat in prenatal> Dar in CIC? Dupa ce vei scrie am sa citesc si am sa-ti raspund.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

-angajata de pe 3 iunie 2002
-contract de asigurare de pe 25 septembrie 2002(cu plata la 3 luni dupa care pe 1 febr am facut act aditional si am modificat termenul de plata la 6 luni)
-platit contributiile pentru perioada 25 septembrie-30 martie(deci 6 luni complete,mi-au primit banii si pe febr si martie pt ca spuneau ca nu are importanta ca la serv sint in prenatal!!)
-de la servici sint in prenatal de pe 3 februarie (luna ianuarie concediu medical)
-am nascut pe 3 aprilie
-pe 8 mai am depus actele pt postnatal pe luna aprilie si CIC incepind cu 1 mai(anexa 39 si restul actelor)
-am primit banii prin mandat postal de la Casa de pensii pt luna aprilie si mai ,dupa care pe 5 iunie m-au chemat si mi-au cerut sa aduc certificat medical pt luna mai ,pt ca au spus ca fiind angajata nu am voie sa primesc banii de la ei ci de la angajator si sa am CIC perioada completa de la firma,iar la ei sa figurez doar cu postnatal!Asa ca de la 1 iunie sint in CIC ,mi-au dat stagiul de cotizare,o instiintare catre firma pt luarea in calcul a sumelor cotizate si de atunci primesc suma cumulata de la servici fara nici u fel de probleme(pina acum!!)!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

In scrisoarea de la Casa de pensii, ce temei legal invoca. Oricum, parerea mea este ca este total ilogic si ilegal ceea ce fac.

Mergi la inceput