ajutor !!!! trebuie sa fac histeroscopie

ajutor !!!! trebuie sa fac histeroscopie | Autor: ankka13

Link direct la acest mesaj

fetelor ,v-am ascultat sfatul si m-am dus la r .am inceput investigattile .am facut ieri hsg la pantelimon si r m-a programat la histeroscopie deoarece hsg n-s aratat bine de loc.mi-a zic ceva dar n-am inteles prea bine .era super aglomerat si grabit .asa ca trebuie sa ma prezint la histeroscopie .am uter infantil ,ovare polichistice si ceva probleme cu trompele .lichidil de contrast nici macar nu a trecut de uter .s-a oprit la baza trompelor .ma consolez cu idea ca daca era ceva grav din cale afar a r imi spunea .nu mai stiu ce sa cred si habar nu am ce e histeroscopia .putei sa ma ajutati.pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Histeroscopia eu am facut-o la Giulesti. Si acolo se face chiar in sala de operatii. NU mai stiu daca nu am avut voie sa maninc inainte, probabil ca nu!
Consta in introducerea(cum altfel ) unei chestii ca o sonda si cu o camera de luat vederi (exprimarea mea poate sa nu fie prea academica) si asa, vedea pe un ecran ce era innauntru, cica mai bine decit cu echo si HSG....
Eu am facut-o ca sa vada daca fibromul pe care-l aveam atunci se poate opera laparoscopic sau nu! Bineinteles ca a fost var cea neplacuta si am facut operatia clasic!
Dpdv-ul meu histeroscopia e mai dureroasa decit HSG(eu am suportat bine HSG)dar asta nu trebuie sa te faca sa dai inapoi! Iti spun numai ca sa stii la ce sa te astepti.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_s spune:

Anco, nu am mai auzit de expresia "uter infantil".... daca ai ovare polichistice, atunci hormonii nu sunt exact cum trebuie, iar uterul nu are la ce sa raspunda sa fie mai mare. Cred ca daca rezolvi problema cu ovarele, rezolvi si problema cu uterul mic.

De histeroscopie, daca te adoarme, nu ar trebui sa doara tare (dar ce stiu eu, ca n-am facut-o). Dar ai grija unde mergi. In general, vrei sa fii gata de tratament pentru ovare imediat dupa operatie pentru ca endo are tendinta sa se intoarca dupa citeva luni. Si ai grija cine o face, pentru ca pina cind si leziunile lasate in urma de operatie pot deveni legaturi de endometrioza. Deci, cu grija si planuri solide, inainte! Vorbeste cu dr. despre ce vor sa faca pentru ovare, incepe tratamentul, si cind esti gata, atunci mergi la deschisul trompelor.

(Banuiesc eu ca vor vrea sa le deschida in timpul histeroscopiei, nu doar sa se uite la ele...)

In orice caz, iti tin pumnii!!!

ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Eu am facut-o in '96. Aici se numeste laparascopie. Am fost anesteziata total. Nu am simtit nimic. In schimb la o zi dupa acesta procedura, m-am simtit rau si aveam dureri abdominale. Nu vreau sa te sperii, cred ca fiecare persoana reationeaza diferit.
Numai bine si sanatate!

Cristina

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Anca, tu ai ciclu regulat? Ovulatie ai? Daca ai ovare polichistice nu prea poti avea ovulatie. Daca ai, atunci nu sunt polichistice.

Cea mai serioasa problema o reprezinta trompele. Eu in locul tau as merge la Techirghiol. Ma intreb cum de ti s-au infundat asa.
Te superi daca te intreb cati ani ai? Ai avut raceli netratate?

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Ioana, scuza-ma ca te corectez, "uter infantil" inseamna nedezvoltat, adica nu poate ajuta la instalarea si dezvoltarea unei sarcini, nu confunda cu un uter de mai mici dimensiuni(mai "strimt" in termeni nemedicali). De multe ori uterul infantil este o cauza a sterilitatii primare si a sarcinilor extrauterine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetelor, uterul infantil chiar nu reprezinta o problema. Nu va mai faceti probleme din cauza asta.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Nu uterul este problema ci ovarele polichistice si trompele infundate.Trebuie sa-l asculti pe Ancar si sa faci histeroscopie.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

Si eu am facut histeroscopie anul trecut tot la Giulesti. Nu m-a adormit, a durat juma de ora si apoi am plecat acasa. A fost intr-adevar neplacut dar cert este ca la o luna am ramas insarcinata dupa 6 ani de incercari fara rezultat.

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by craluca

Si eu am facut histeroscopie anul trecut tot la Giulesti. Nu m-a adormit, a durat juma de ora si apoi am plecat acasa. A fost intr-adevar neplacut dar cert este ca la o luna am ramas insarcinata dupa 6 ani de incercari fara rezultat.

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

ce problema ai avut? poti sa ne spui mai multe?

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Anca,abia te-ai programat la Ancar si ai facut HSG deja cu el?Te-a dus la Pantelimon de la prima consultatie?In ce zi erai?
Si eu vreau sa fac HSG saptamana viitoare daca vin nesuferitii de rusi...

Gabi.

Mergi la inceput