care este legea si unde s-a publicat?
As sori sa -mi spuneti care este legea ce specifica faptul ca nu se mai impoziteaza concediul prenatal si in ce MO a fost publicata.
Aceste lamuriri mi-au fost cerute de la locul de munca deoarece urmeaza sa intru inconcediu prenatal si nu cunosc noile reglementari .
Stiu ca s-a mai scris despre acest lucru dar daca se poate sa repetati exact ce se opreste si ce nu si la ce se raporteaza acest concediu:salariul de incadrare din ultimele luni sau la cel realizat(la care s-au adaugat sporuri)?
Multumesc
oana
Raspunsuri
Cary spune:
Indemnizatiile nu se mai impoziteaza in baza NOULUI COD FISCAL,Art.42,lit.A.
S-a publicat in M.O.NR.1/05.01.2004
marius spune:
Gasesti la mine pe site in sectiunea legislativa tot ceea ce soliciti.
www.marius.rdsor.ro
Marius (www.desprecopii.com)
georgescu oana spune:
Va rog sa imi mai spuneti exact ceea ce se opreste si ce nu se opreste la concediul prenatal deoarece nu am incredere ca imi vor calcula asa cum trebuie si alta sursa din care sa aflu cum este corect nu am.
Multumesc pentru lamiriri, am fost cu raspunsul dar tot nu sunt convinse persoanele de la locul de munca si trebuie sa astept pana vor merge la Centrul Bugetar si se va confirma ceea ce le-am spus.
oana
georgescu oana spune:
Cu alte cuvinte as dori sa stiu care este modul de calcul al concediului prenatal(asta ca sa fiu mai clara)
Multumesc
oana
marius spune:
85% din media veniturilor asigurate in ultimele 6 luni anterioare acordarii prenatalului, functie de nr de zile lucratoare cuprinse in acest interval si nr zileleor lucratoare aferente lunii aflate in plata.
Marius (www.desprecopii.com)
olimat spune:
Indemnizatia de maternitate se calculeaza cum a zis marius, iar din suma bruta se scade doar 1% somaj si bineinteles impozitul aferent bazei de calcul conform noului cod fiscal nu se opreste.
gabiciobanu spune:
Draga Oana, de ce nu ai incredere ca iti vor calcula corect indemnizatia de maternitate, trebuie sa stii ca cel care intocmeste salariile raspunde pentru ceea ce face, si sincera sa fiu nu cred ca ar avea vreun interes sa-ti calculeze mai putin decat ti se cuvine deoarece indemnizatia se suporta in totalitate din CAS(din bugetul statului.
georgescu oana spune:
Nu ma indoiesc de buna lor credinta ci de faptul ca ar fi bine informati.Prima data cand au auzit ca nu se impoziteaza indemnizatiile a fost de la mine si astfel ma vad nevoita sa fiu cat mai bine informata in legatura cu drepturile care mi se cuvin pentru a putea face fata unor eventuale nelamuriri.
oana