care sunt pasii pt obt CIC?

care sunt pasii pt obt CIC? | Autor: corinutza77

Link direct la acest mesaj

Dragii mei,

Din cate am citit pana acum pe acest forum (si credeti-ma am petrecut ore bune pe el), am inteles ca m-as incadra la a obtine 6.5mil lei.Sau 6.040.000lei? Voi ce parere aveti?
Dar sa va spun despre mine: sunt insarcinata in aproape 6 luni, voi naste la sfarsit de mai-inceput de iunie.
Lucrez la patron din oct 2002.
As dori sa stiu care sunt formalitatile, mai exact hartiile necesare pt a fi totul legal in obtinerea CIC.
1.Pt zilele prenatale de concediu, trebuie sa aduc concediu medical de la medicul de familie? Se elibereaza in fiecare luna?
2.Apoi pt cele 42 zile de lauzie obligatorii, trebuie adus altceva de la medic? Daca iau salariul in mana mai mare decat pe hartie, se calculeaza indemnizatia de 85%pt cele 126zile din ce e pe hartie(brutul?).
3. Cand trebuie depusa la firma cererea pt CIC? Cumva incepand din a 43- a zi de la nastere?
4. I-am explicat sefului meu ca voi lua 85% din 7682000 lei, adica 6.5 mil, iar el mi-a spus ca acesta este brutul, asa ca voi lua mai putin. Puteti sa ma lamuriti, va rog!, Sa-mi spuneti daca e adevarat?

In speranta ca voi primi raspunsuri exacte de la voi, i'm waiting......
Cu multumiri,
Cori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Atat prenatalul cat si postnatalul se elib.de medicul de familie lunar si se calculeaza dinbrut (salariul de pe hartie). Cererea pentru CIC se depune cand vrei tu, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nastere. Din 6,5 mil se retine 6,5% sanatatea.

Mergi la inceput