Poate cineva sa i-mi spuna de cand nu se mai retine 1% pentru indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani si daca in trecut in 1998,1999 existau reglementari de acest fel?
Va multumesc
si daca tot a deschis cineva discutia :-)
poate se motiveaza si baza de calcul: 1% din indemnizatia sau 1% din ce este in cartea de munca + toate sporurile din cartea de munca,o discutie mai veche pe care toata lumea o accepta si nu inteleg de ce
Legea 76/2002
Art. 19. - În sistemul asigurărilor pentru șomaj sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
a) persoanele care desfășoară activități pe bază de contract individual de muncă sau persoanele care desfășoară activități exclusiv pe bază de convenție civilă de prestări de servicii și care ...;
cum persoanele din CIC nu-si desfasoara activitatea pe baza unui contract de munca, fiinca acesta este suspendat...cred ca marius mi-a atras atentia la asta
de observat insa si amanuntul, deloc neglijabil ca stagiul de la somaj nu include perioada de CIC, interesant, nu? atunci de ce ar contribui persoanele din CIC?
tare vreau sa vad si alte pareri!
Nu cred ca explicatia este cea din Codul Muncii considerand ca in crestere copil pana la 2 ani este suspendat contractul de munca...
In Codul Muncii se spune si ca contractul de munca se suspenda si pe perioada cat o persoana este in indemnizatie de boala , dar in acest caz se datoreaza somaj.
De exemplu daca o persona este in boala intreaga luna , pentru acesta se datoreaza totusi somaj 1% la salariul de baza brut de incadrare.
Asta ii parearea mea.