retete pentru microunde
Raspunsuri - Pagina 2
mirela68 spune:
Simplu...
...pun apa/lapte cu sare 2 min in cuptor
...scot, adaug malaiul si mai las in cuptor cca 15 min -timp in care o mai scot de doua ori sa o amestec ... nu o acopar
...Gata
alinam spune:
eu la microunde fak garnituri la friptura, de ex: mazarea si fasolea verde, le pun intr-un vas jena cu capac cu putin apa si putin ulei, condimente, pun capacul si 20 de min la 650 si gata...... , la fasolea verde fak si un sosuletz adiica usturoi frecat putin cu sare si un iaurt si gata....
Marianar spune:
initial postat de nella
Banana braziliana Durata5 minIngrediente:o banana medie, zahar Complexitate: Redusa
Nota:
Numar voturi: 1
Comentarii: 1 Vezi..
Mod de preparareSe taie banana felii si se asaza pe o farfurie. Se presara zahar. Se lasa 3 minute la microunde, la putere maxima.Mod de servireSe serveste calda
Sos pentru prajituri Durata5 minIngrediente:1/2 cana smantana, 250 gr ciocolata semi-dulce, o lingurita lichior amaretto Complexitate: Redusa
Nota: -
Numar voturi: -
Comentarii: Fara comentarii
Mod de preparareSe pune smantana intr-un vas si se lasa 2 minute la putere maxima la microunde. Se adauga ciocolata si amesetca sa se topeasca. Daca nu s-a topit complet, se mai lasa la microunde 30 de secunde. Se amesteca lichiorul
Vinete cu parmezan Durata30 minIngrediente:o vanata de marime medie, un ou, 2 lingurite lapte, o cana pesmet condimentat cu delikat, o cana sos de spaghete, 2 cani branza mozzarella, 2 lingurite parmezan Complexitate: Redusa
Nota: -
Numar voturi: -
Comentarii: Fara comentarii
Mod de preparareSe curata vanata, se taie felii. Intr-un vas se bate oul cu lapte. Se pune pesmetul pe o farfurie. Se trec vinetele prin ou apoi prin pesmet. Se pun feliile de vanata pe farfurie si se lasa la microunde 4 minute, la putere maxima, intorcandu-se feliile o data, la 2 minute.Intr-un vas se pun straturi de sos de spaghete, vinete, mozarella. Se repeta inca o data pana se termina ingredientele. Se acopera cu parmezan. Se lasa la microunde, cu capac, 4 minute. Se mai lasa inca zece minute la putere medie. Dupa ce se scoate vasul se mai lasa cinci minute sa stea, cu capac.
Vita Stroganoff Durata30 minIngrediente:500 gr muschi de vita, dezosat, o jumtate de ceapa taiata, 200 gr supa de ciuperci concentrata, 150 gr smantana, 1/2 lingurita paprika, taitei fierti Complexitate: Redusa
Nota: -
Numar voturi: -
Comentarii: Fara comentarii
Mod de preparareSe tine carnea la congelator o ora pentru a o putea taia mai usor felii foarte subtiri. Intr-un vas special de microunde se pune carnea cu feliile de ceapa. Se acopera cu un capac. Se tine la microunde 5 minute la putere maxima sau pana cand carnea nu mai are culoarea roz. Se amesteca o singura data in acest timp. Intr-un vas mic, se pregateste supa. Se adauga smantana si paprika. Se adauga peste carne, amestecandu-se. Se acopera. Se lasa la microunde pana se patrunde carnea si devine frageda, la putere medie. Se serveste cu taitei.
Sandvisuri frantuzesti Durata5 minIngrediente:paine feliata, unt de arahide, stafide, fulgi de ciocolata Complexitate: Redusa
Nota:
Numar voturi: 1
Comentarii: 1 Vezi..
Iata am gasit cateva retete ce se pot prepara la microunde.
R.N
Idora spune:
Cotlet de porc
6 felii de cotlet dezosate,
250 g cascaval afumat,
200 ml smantana,
1 lingura ulei,
sare, piper,
condimente pentru gratar.
Se condimenteaza carnea si se pune la fript in ulei timp de 15 minute in vasul acoperit. Se intoarce pe cealalta parte si se pune peste friptura amestecul obtinut din smantana, cascaval, ceapa rasa, condimente. Vasul acoperit se pune la cuptor pentru inca 10 minute la 500W.
Piept de pui cu ciuperci
500 g piept de pui,
4 ciuperci,
1 ceapa,
2 buc. cabanos,
2 cartofi,
1 lingura ulei,
condimente, 4 bete pentru frigarui pe care se infig bucatile in urmatoarea ordine: o felie de cartof, o felie de piept, o felie de ceapa, cabanos, ciuperca. Se repeta. Se condimenteaza. Frigaruile se aseaza in vas, se acopera si se frig 18 minute la 500W. Se scoate capacul si se mai frig 6 minute la 350-400W.
Mic dejun de cartofi
Ingrediente:
2 cartofi medii, o ceapa mica taita felii, un varf lingurita sare, un praf piper, 1/4 lingurita sare de usturoi, un sfert de cana de branza rasa
Mod de preparare
Se unge vasul cu putin unt, se asaza feliile de cartofi si de ceapa si se condimenteaza. Se lasa la putere maxima, la microunde, timp de 5 minute. Se pune apoi si branza rasa si se mai lasa pentu cinci minute sau pana cand cartofii sunt fragezi.
Omleta cu branza
Ingrediente:
3 oua, trei linguri maioneza, 2 lingurite margarina, 150 gr branza rasa, masline negre taiate marunt
Mod de preparare
Se bat albusurile de ou pana se intaresc. In alt vas se pun galbenusurile care se bat bine, se amesteca cu maioneza si cu 2 lingurite apa. Se toarna galbenusurile peste albusuri si se amesteca usor. Se topeste margarina si se toarna peste oua. Se pune amestecul la microunde 7 minute, la putere maxima. Se pune branza rasa peste oua si se mai lasa la microunde intre 30 de secunde si un minut. Se presara maslinele si se indoaie omleta in doua.
Idora spune:
Sandwich-uri ''Pizza"
Ingrediente:
paine, branza topita, cascaval, salam de sibiu
Mod de preparare
Se unge painea cu branza topita. Se pune peste cascaval si salamul de sibiu. Se baga 5 minute la microunde pe optiunea "grill".
Mod de servire
Aceste sandwich-uri au gust pe pizza. Se pot servi seara, cu un pahar de lapte cald cu miere.
Grapefruit la cuptor
Ingrediente:
2 grapefruit de marime medie, 4 lingurite zahar, 2 lingurite unt, 4 cirese
Mod de preparare
Se taie fiecare grapefruit in jumatate. Se curata de coaja cu atentie. Se unge fiecare jumatate cu 1/2 lingurita de unt si se acopera cu o lingurita de zahar. Se pun pe o farfurie si se lasa la microunde 4 minute, la putere maxima. Se garniseste fiecare jumtate cu o cireasa
Mere cu dulceata
Ingrediente:
1 kg mere acrisoare, 1 borcan dulceata, 1 pachet biscuiti, nuca pisata, zahar vanilat, putina esenta rom
Mod de preparare
Merele se curata de coaja si se taie felii dupa care se pun intr-o forma de yena si se introduc la cuptor aprox. 5 min. pana se inmoaie merele. Se amesteca cu dulceata, nuca pisata, zaharul vanilat, esenta rom si biscuitii in functie de cat suc au lasat merele. Se intoduce vasul in cuptorul cu microunde si se lasa circa 9-15 min, in functie de cuptor.
Merengue cu lamaie
Ingrediente:
o cana jumatate de zahar, 1/3 cana amidon de porumb, o cana jumtate apa fierbinte, 3 galbenusuri de ou batute, 3 lingurite unt, 1/4 cana suc de lamaie, o lingurita coaja rasa de lamaie, blat de pandispan; pentru merengue: 3 albusuri de ou, 6 lingurite de zahar
Mod de preparare
Se amesteca zaharul si amidonul intr-un vas de sticla. Se adauga apa. Se lasa la microunde, la maxim, 2 minute jumatate. Se amesteca si se mai lasa un minut, la putere maxima, amestecandu-se la 30 de secunde, sau se lasa pana incepe sa se ingroase. Se toarna cate putin din amestcel fierbinte peste galbenusurile de ou fierbinte. Se pune vasul la microunde 30 de secunde, la maxim. Se amesteca untul, sucul de lamaie, coaja de lamaie peste amestecul din vas. Se asaza in vase blat de pandipsan, crema si, deasupra, merengue, facut din albus de ou batut cu 6 lingurite zahar si jumatate (adaugate pe rand). Se da la cuptor obisnuit pentru cateva minute.
Prajitura de Ziua indragostitilor
Ingrediente:
o cana apa, un pachet gelatina cu aroma de fructe (gelatina rosie), 2 cani inghetata vanilie, blat de tort pandispan cu ciocolata, fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Se amesteca apa cu gelatina. Se lasa la microunde 2 minute, la putere maxima. Se adauga inghetata de vanilie in amestecul fierbinte. Se lasa amestecul sa se raceasca, jumatate de ora, amestecand doar de doua ori in acest timp. Se toarna pandispanul peste blat. Se lasa la frigider 4 ore. Se pun deasupra fulgi de ciocolata in forma de inima.
Aripioare de pui
Ingrediente:
8 - 10 aripioare de pui, 1/3 cana sos de soia, o cana pesmet fin, 1/2 lingurita praf de usturoi, o lingurita paprika, 1/4 lingurita ghimbir, un varf lingurita piper
Mod de preparare
Se taie aripioarele in doua. Se spala si se usuca stergandu-le cu un servet. Se toarna sos de soia intr-un vas. In alt vas se amesteca restul ingredientelor. Se trec aripioarele prin sos de soia, apoi prin amestecul de pesmet. Se asaza aripioarele intr-un vas, se acopera cu un servet de hartie si se lasa la microunde 13 - 15 minute la putere maxima sau pana se fragezesc.
Pui asiatic
Ingrediente:
2 piepti de pui taiati bucati, o lingurita amidon, o lingurita zahar, un varf lingurita oregano, un catel de usturoi, 2 lingurite ulei (unt topit) de arahide, 1/4 cana sos de soia, 3/4 cana suc de mere, o cana de stafide (optional)
Mod de preparare
Se taie pieptul de pui si se aranjeaza intr-un vas, pe margine. Intr-un alt vas se amesteca sucul de mere, sosul de soia, usturoiul pisat, uleiul, amidonul, zaharul, oregano si stafidele. Se toarna in vasul cu puiul si se acopera. Se lasa la microunde 11 - 13 minute, la putere maxima.
Idora spune:
Supa de cartofi cu bacon
Ingrediente:
4 cartofi taiati marunt, 300 gr bacon taiat bucatele, o ceapa mica taiata, 4 lingurite unt, o telina taiata marunt, o cana supa de pui, un morocv taiat marunt, 2 cani lapte
Mod de preparare
Intr-un vas se combina toate ingredientele, cu exceptia laptelui. Se acopera cu folie de plastic speciala pentru microunde, la putere maxima, si se lasa la cuptor 15 minute sau pana se fragezesc cartofii, amestecandu-se o singura data. Se adauga laptele, sare si piper. Se mai lasa 8 minute, cu vasul acoperit cu folie.
Supa de legume
Ingrediente:
o lingurita ulei de masline, o ceapa medie taiata julien, 4 rosii coapte, 4 morcovi mici, taiati rondele, 2 tulpini de telina, taiate bucati, o frunza de dafin, o lingurita sare, un varf lingurita piper, 4 cani apa
Mod de preparare
Se pune uleiul cu ceapa intr-un vas si se lasa la microunde 3 minute, la putere maxima. Se adauga rosiile taiate bucati si se mai lasa la cuptor 10 minute. Se adauga restul ingredientelor si se lasa inca 10 minute sau pana cand morcovul si telina sunt fragede. Se scoate frunza de dafin
Sos Barbecue cu mere
Ingrediente:
o ceapa mica taiata bucati, 3 lingurite unt, 2 lingurite suc de lamaie, o lingurita sos Worcestershire, o cana ketchup, un mar taiate bucati, o lingurita sare
Mod de preparare
Se pune ceapa cu untul intr-un vas care se tine la microunde 2 minute, la putere maxima, sau pana se inmoaie ceapa. Se adauga sucul de lamie, sosul Worcestershire, ketchup-ul, marul si sarea. Se lasa la microunde 7 minute, pana ce sosul incepe sa faca bule
pulstar spune:
Cuptorul cu microunde este cea mai proasta alternativa pentru gatirea hranei, deoarece microundele distrug si modifica alimente la nivel molecular, produsul finit fiind unul cancerigen. Cu atat mai mult este interzisa pregatirea hranei micutilor in acest fel. Asta nu o zic eu, s-au facut cercetari asupra acestei probleme.
Daca nu ma credeti vizitati link-urile de la urmatoarea adresa(si nu numai):
http://www.google.com/custom?hl=en&lr=&ie=ISO-8859-1&cof=AWFID%3A5cdb2968a482194d%3BAH%3Acenter%3B&domains=www.mercola.com&q=microwave+oven&sitesearch=www.mercola.com
Am folosit si noi(eu si sotul) acest cuptor timp de ani buni de zile, pana ne-am lamurit (documentat) despre efectele nefaste ale acestuia. In cele din urma l-am aruncat.
Va doresc multa bafta!
_pulstar_
Idora spune:
Nici eu nu sunt de acord cu facutul mancarii la microunde.Eu folosesc cuptorul doar pentru a dezgheta carnea si anumite produse.
Lauraa spune:
Am si eu o intrebare la subiectul asta cu mocroundele:
Ce materiale am voie sa bag in cuptor? Ma refer la farfurii,castroane,folii,etc. Ca eu habar n-am si m-am facut cu un cuptor si nu stiu mai nimic despre subiect. Eu vreau doar sa invalzesc si sa dezghet dar nu stiu in ce sa pun carnea (&Co)
Merge orice farfurie de portelan? Sau tre sa cumpar ceva special? Dar dozele de plastic? Oricare?
Laura si papusica din burtik (34 saptamani)
Marianar spune:
-eu folosesc vase de yena si arcopal. Merg si cele de portelan dar ai grija sa nu aiba ceva modele cu auriu sau argintiu(se aprind);
-mai exista niste vase din plastic speciale pt. microunde; eu am mai incercat si cu alte vase de plastic, pana in prezent nu am avut surprize neplacute; daca ai dubii supravegheaza-le;
-iaurturile le poti incalzi in cutiuta lor, dar sa indepartezi cu grija capacul( sa cureti orice urma de folie de aliminiu - se aprinde);
-folie de aluminiu NU;
-pt. dezghetat vasele de yena sunt ideale.