INSUFICIENTA LUTEALA
In cautarile mele pe internet legat de valorile normale pt Progesteron , am gasit ca valorile <2ng inseamna lipsa ovulatiei iar valorile <10ng inseamna insuficienta luteala ( valori masurate in ziua 21 ). La mine progesteronul a avut valoarea 4,7 , dar medicii nu s-au legat de acest aspect . Va rog spuneti-mi mai multe daca stiti despre insuficienta luteala ? Acest lucru poate sa determine ca sarcina sa nu se fixeze , pentru ca au fost vreo 3 situatii in care am avut intarzieri de 2 zile , desi la mine intervalul de 28 de zile este in general respectat , urmate de hemoragii foarte puternice ceea ce nu mi se intampla frecvent .
Raspunsuri
lucia munteanu spune:
Draga Silvia, progesteron de 4.7 in ziua 21 e f.putin, eu cred ca trebuie suplimentat artificial (cu Duphaston sau Utrogestan). Eu am avut progesteronul in ziua 21 3.60, dupa care am inceput sa iau Duphaston 1/zi, apoi 2/zi din ziua 14-24, dar ciclul vine tot mai repede cu citeva zile. Mai multe info, daca vrei, despre insuficienta luteala gasesti si pe site-ul http://medstat.med.utah.edu/kw/human_reprod/lectures/infertility/. Succes, lucia.
gabid spune:
Eu am progesteron 0.1 in ziua 21.Dr meu mi-a spus ca nu-i asa de grav ,ca se rezolva cu aport din afara.Eu totusi mi-as repeta ana;liza pe cicxlul urmator pt ca acum sunt in ziua 23.
Gabi.
crinuta spune:
Gabi, analiza pentru progesteron se poate face in intervalul 21- 23. Deci, si azi iti poti repeta analiza.
pupici
Crinuta
Tia spune:
gabi, la dozarile hormonale nu conteaza daca ai mancat/ baut inainte.. eu am intrebat de fiecare data (inclusiv pe Ancar)
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele
narcis spune:
Dragele mele, eu am gasit prin internet date referitoare la valorile normale a progesteronului in diferite faze ale ciclului:
Follikelphase: 0,2 - 0,81 ng/ml
Periovul. Phase: 4,53 - 25,2 ng/ml
Lutealphase: 4,14 - 23,7 ng/ml
Postmenopause: bis 0,73 ng/ml
Ovulationshemmer: 0,1 - 0,35 ng/ml
Gravidität, 1. Trimenon: 11,2 - 45,2 ng/ml
2. Trimenon: 21,5 - 77,2 ng/ml
3. Trimenon: 54,7 - 245 ng/ml
nu cred ca e nevoie de traducere - dar daca totusi o fac cu placere.
Multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor.
Narcisa
Gabela spune:
Fetele, mie imi iesise 63,2 mol/l, ziua 21, aveti idee cat ar veni in ng/ml? Cati moli sunt intr-un nano-gram?! Doctorul mi-a zis ca e valoare buna...
Gabela
ioana_s spune:
Mai este un aspect al testelor...(vocea experientei)
Uneori corpul luteal creaza destul progesteron, in primele zile dupa ovulatie, dar se dezintegreaza prea repede. De aceea, uneori, pe linga testul din ziua 21 (sau ziua 7 dupa ovulatie), se mai poate testa in ultimele zile inainte de un nou ciclu, in general in ziua a 10 - 11 dupa ovulatie. Uneori primul test vine ok, insa exista o cadere rapida a progesteronului mai tirziu in ciclu. Se resolva tot cu ajutorul dozarii de progesteron extern (nu stiu medicamentele de acasa...)
Daca progesteronul in ziua 21 este adecvat insa partea luteala a ciclului este prea scurta (intre ovulatie si un nou ciclu trebuie sa fie cel putin 11- 12 zile, de preferat, 13 -14), al doilea test este recomandat.
Sper ca ajuta pe careva :-)
Ioana
gabid spune:
Gata,pe mine m-ai bagat in ceata!Eu am 0.1 si culmea ca dr meu nu a fost socat de aceasta valoare.Mi-a spus ca venim din afara cu utrogestan si se rezolva problema.Numai sa se prinda o sarcina!
Gabi.
aquariusrpro spune:
Fetele.. cand comparati valorile de la dozari treceti si kitul cu care s-a facut analiza. Standardele difera in functie e kitul de analiza. Se pot face in mai multe feluri. Pe fisa de rezultate aveti notat kitul ( ex electrochemiluminiscenta kit 3 sau Elisa pentru 17 OH etc) si unitatea de masura ( nmol, pmol etc ). Abia atunci sunt relevante comparatiile.
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei