Firma romano-straina import-distributie

Firma romano-straina import-distributie | Autor: DanaR

Link direct la acest mesaj


Va rog frumos sa imi dati cateva detalii legate de cum pot incepe o asemenea afacere. Cineva mi-a propus o astfel de colaborare si nu stiu bine ce presupune si nici macar ce am putea vinde cel mai bine in Romania. Haine, produse de biroica... Dar problema mare este tot ceea ce inseamna inceperea unei astfel de afaceri, si anume toate formalitatile legale. Va multumesc foarte mult si ma scuzati ca am indraznit sa discut despre altceva decat copii, dar tot in interesul baietelului meu, trebuie sa fac ceva, adica sa incep o afacere.
Va multumesc pentru ajutor. DanaR

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

E greu de spus ce se poate vinde mai bine in Romania.
Primul lucru care trebuie facut este sa iti infiintezi o societate comerciala, care in functie de obiectul de activitate, de numarul persoanelor care doresc sa participe la infiintarea sa, de capital, de flexibilitatea activitatii, etc, poate fi: societate in nume colectiv, societate in comandita simpla, societate cu raspundere limitata, societate in comandita pe actiuni si societate pe actiuni. Forma cea mai intalnita in Romania este cea de societate cu raspundere limitata, astfel ca in cele ce urmeaza ma voi referi la infiintarea unei astfel de societati.
Primul act care trebuie obtinut este cazierul fiscal. Cazierul fiscal se obtine de la Directia Generala a Finantelor Publice, Judeteana sau a Municipiului Bucuresti.
Totodata, este necesara obtinerea, inainte de realizarea celorlalte acte, a rezervarii denumirii viitoarei societati comerciale, de la Biroul Unic judetean sau al Municipiului Bucuresti.
In acelasi timp, este necesar un drum la biroul unui Notar Public, pentru ca in fata acestuia sa semnati si sa obtineti o hartie denumita « specimen de semnatura », necesar in situatia in care veti indeplini functia de administrator al societatii comerciale in curs de infiintare.
Printre actele ce trebuie pregatite in aceasta perioada sunt si:
- actul constitutiv al societatii comerciale in curs de infiintare;
- declaratia pe propria raspundere a viitorilor asociati sau administratori ca indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a fi asociati, respectiv administratori intr-o societate comerciala;
- in cazul in care vorbim de o viitoare societate care va avea un asociat unic, asociatul trebuie sa declare, pe propria sa raspundere, ca indeplineste conditiile prevazute de lege petru a fi asociat unic si admnistrator al unei societati comerciale;

Alte acte fara de care infiintarea unei societati comerciale nu este posibila :
- foaia de varsamant a sumei reprezentand capitalul social al viitoarei societati, la CEC sau la o banca. Important in cazul depunerii capitalului social este ca pe foaia de varsamant sa fie mentionata expres destinatia acestor bani (depunere capital social), precum si ca depunatorul sa fie viitorul asociat al societatii comerciale. Capitalul social minim pentru un SRL este de 2.000.000 lei.
- copiile xerox ale actelor de identitate ale persoanelor asociate / administrator ale viitoarei societati comerciale.
In privinta spatiului in care isi va avea sediul social viitoarea societate comerciala, si acesta trebuie sa se regaseasca printre elementele cu privire la care veti avea nevoie de o dovada scrisa a detinerii sale (contract de vanzare – cumparare, contract de comodat, contract de inchiriere, etc.). Pentru a putea folosi un spatiu ca si sediu social, veti avea nevoie si de alte documente care sa dovedeasca acest lucru :

- acordul asociatiei de proprietari/locatari, daca spatiul se gaseste intr-un apartament de bloc, privind schimbarea destinatiei apartamentului
- acordul sotului / sotiei , in situatia in care spatiul este detinut in comun de acestia
- acordul coproprietarului spatiului , daca respectivul spatiu este detinut de dvs in coproprietate cu alta persoana.

Mergi la inceput