cum scanez si cum salvez o poza

cum scanez si cum salvez o poza | Autor: Leah

Link direct la acest mesaj

Buna, ce mai faceti? Imi ziceti si mie va rog cum sa scanez o poza si cum s-o salvez ca sa se vada ca lumea, nu doar un purice de poza intr-un colt, cum se vede de obicei la pozele scanate de mine. Vreau sa trimit niste poze la o revista si vreau sa arate bine. Mersi mult!

Leah

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

1. trebuie sa ai scaner
2. trebuie sa ai soft instalat la acest scaner
3. pui poza cu fata (in jos de obicei) spre un geam
4. pentru revista.. zoom 100%, rezolutie minim 300 dpi
5. dai prescanare sau preview
6. alegi ce anume din poza/foaie sa scaneze
7. dai scan - alegi un nume si unde sa fis salvata poza, sub ce format.

Vezi ca poza o sa iasa destul de mare ca dimensiune... ia trebuie comprimata in format jpg. sau arhivata daca vrei sa o trimiti cuiva.

Daca poza vrei sa o trimiti la o revista cum spui, las-o asa mare cum a fost scanata, in format BMP sau TIF.. deoarece la reviste au nevoie de o poze scanate la rezolutii mari pentru publicare.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Ce soft trebuie sa am instalat? Noi avem la serviciu un multifunctional Canon si nici nu stim exact cum merge. E vreun program pe care trebuie sa-l caut pe net?

Leah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Nu aveti driver pentru multifunctionalul respectiv?
Eu am la serviciu un scanner HP ScanJet 3300C...nu stiu daca te ajuta sa-ti spun cum scanez cu el...in linii mari, se intampla cam ce a spus joxy...
Am un buton pe care scrie "Start a new scan"...Apas pe el, imi apare poza scanata si apoi ii aleg rezolutia, dimensiunile, tipul fisierului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Ce-i ala driver?

Leah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Cand a venit imprimanta aia multifunctionala, sau ce e ea...a venit cu un cd de instalare...pe ala sunt niste programe pe care le instalezi ca sa mearga smecheria!...:)...cica le zice drivere.
un scanner normal merge de obicei cu photoeditor-ul din office.

Monica saptamana a 15-a
DPN 20 iulie, Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput