Buna, ce mai faceti? Imi ziceti si mie va rog cum sa scanez o poza si cum s-o salvez ca sa se vada ca lumea, nu doar un purice de poza intr-un colt, cum se vede de obicei la pozele scanate de mine. Vreau sa trimit niste poze la o revista si vreau sa arate bine. Mersi mult!
Leah
1. trebuie sa ai scaner
2. trebuie sa ai soft instalat la acest scaner
3. pui poza cu fata (in jos de obicei) spre un geam
4. pentru revista.. zoom 100%, rezolutie minim 300 dpi
5. dai prescanare sau preview
6. alegi ce anume din poza/foaie sa scaneze
7. dai scan - alegi un nume si unde sa fis salvata poza, sub ce format.
Vezi ca poza o sa iasa destul de mare ca dimensiune... ia trebuie comprimata in format jpg. sau arhivata daca vrei sa o trimiti cuiva.
Daca poza vrei sa o trimiti la o revista cum spui, las-o asa mare cum a fost scanata, in format BMP sau TIF.. deoarece la reviste au nevoie de o poze scanate la rezolutii mari pentru publicare.
Cu respect,
Florin
Ce soft trebuie sa am instalat? Noi avem la serviciu un multifunctional Canon si nici nu stim exact cum merge. E vreun program pe care trebuie sa-l caut pe net?
Leah
Nu aveti driver pentru multifunctionalul respectiv?
Eu am la serviciu un scanner HP ScanJet 3300C...nu stiu daca te ajuta sa-ti spun cum scanez cu el...in linii mari, se intampla cam ce a spus joxy...
Am un buton pe care scrie "Start a new scan"...Apas pe el, imi apare poza scanata si apoi ii aleg rezolutia, dimensiunile, tipul fisierului...
Cand a venit imprimanta aia multifunctionala, sau ce e ea...a venit cu un cd de instalare...pe ala sunt niste programe pe care le instalezi ca sa mearga smecheria!...:)...cica le zice drivere.
un scanner normal merge de obicei cu photoeditor-ul din office.
Monica saptamana a 15-a
DPN 20 iulie, Dr. Anca, Municipal