vreau o confirmare

vreau o confirmare | Autor: romana

Link direct la acest mesaj

Buna

Am un baietel nascut pe 22.06.2003. In prezent sint in concediu pentru ingrijire copil pina implineste 2 ani.

Sint din nou insarcinata si trebuie sa nasc in luna iunie.

Am citit si eu noua lege si vreau sa vad daca am inteles bine. Pentru a putea beneficia de CIC pentru al doilea copil trebuie sa-mi iau concediu de postnatal obligatoriu?

Inainte de legea asta noua ma gindeam ca dupa ce implineste primul copil 2 ani sa cer CIC pentru al doilea copil. Era mai avantajos cu banii.

Acum va trebuie sa intrerup CIC pentru primul copil, sa-mi iau postnatalul si apoi CIC pentru al doilea copil. E corect rationamentul?

Pot sa-mi iau toate cele 126 de zile ca postnatal?

Va multumesc

Romana si Cristian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Cele 42 de zile minim de concediu de lauzie sunt obligatorii.
Poti sa ie si 126 de zile ca postnatal. Totusi, nu inteleg de ce ai vrea sa-ti iei 126 de zile de concediu postnatal, de vreme ce afirmi ca te dezavantajeaza si cele 42 de zile obligatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Multmesc pentru raspuns.

Nu cele 126 de zile ma dezavantajeaza. In perioada de pre-postnatal la noi se da salariul intreg mai putin ceva sporuri.

Pe mine ma deranjeaza valoarea la care s-a ajuns cu indemnizatia, adica 6.500.000 lei care e mai mica decit indemnizatia pe care o primesc acum.
Astfel ca un an ( de cind implineste Cristi 1 anisor si pina face 2) o sa iau valoarea aceea calculata cu salariul mediu pe economie. De fapt daca o sa-mi iau 126 de postnatal, mai ramin la pierderi vreo 8 luni si ceva, ca apoi pina face bebe2 2 ani as lua oricum indemnizatia dupa noul calcul. Sper ca am fost clara.

Sanatate la bebici si parinti.

Romana si Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu zic sa ai rabdare pentru ca parerea mea este ca ti se va mentine modalitatea de calcul. Nu am inca o baza certa pt aceasta afirmatie insa se vor face precis cateva clarificari. Deci rabdare.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput