Deduceri pentru confortul termic

Deduceri pentru confortul termic | Autor: Celine

Link direct la acest mesaj

Cheltuielile facute in anul 2003 pentru achizitionare de termopane si calorifere se deduc in 2004? Sau doar cheltuielile care se fac in 2004 se vor deduce in 2005 conform noului cod fiscal?

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Interesant.. io mi-am luat in 2003, centrala termica + calorifere..+ lucrare.. daca as putea deduce ceva din impozit, ar fi interesant.
Am inteles ca inca nu s-au publicat normele de aplicare... deci cred ca mai asteptam.
Si ce altceva mai putem deduce ? pe intelesul nostru ? Mocheta, aspirator.. gresie/faianta ?.. nu glumesc, chiar intreb.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Daca asteptam normele s-ar putea sa fim bine informati dar sa nu beneficiem de deduceri.
Am vazut o stire care spunea ca pentru cheltuielile facute in 2004 si care se vor deduce in 2005 actele se vor depune la Administratia Financiara intre 1-15 ianuarie 2005.
Banuiesc ca aceeasi regula s-ar putea sa fie si anul asta, iar maine e 15 ian.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Deducerile pt. confortul termic la impozitul pe venitul global sunt valabile pt. cheltuielile efectuate in anul fiscal 2004.Ele se vor lua in considerare in anul 2005 odata cu depunerea actelor doveditoare pentru impunerea pe anul 2004.
Mocheta, aspiratorul, faianta-gresia nu tin de confortul termic al locuintei ci de confortul...psihic al locuitorilor locuintei... :) :) si nu cred ca vor fi deductibile prea curind.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Singurul lucru cert este cuantumul deducerii: 15 milioane lei.

Mergi la inceput

Am sunat sa ma interesez la Administratia Financiara, dosarul se depune pana in iunie si contine copii dupa chitante, act de proprietate, buletin, etc. Mi-au mai spus ceva de certificat de urbanism pentru ca au fost schimbate ferestrele casei cu termopan, desi sunt pozitionate exact pe aceeasi pozitie.
Si da, se beneficiaza si in 2004 de aceste deduceri pentru confort termic, pentru cheltuielile facute in 2003.

Mergi la inceput

Mai am cateva intrebari:
1.Cum se calculeaza aceste deduceri in functie de cheltuielile facute? Am inteles ca valoarea maxima este de 15 mil, dar daca aceste cheltuieli se afla sub limita, se deduc in totalitate?
2. Deducerile se vor inapoia sub forma de bani?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Celine

Mai am cateva intrebari:
1.Cum se calculeaza aceste deduceri in functie de cheltuielile facute? Am inteles ca valoarea maxima este de 15 mil, dar daca aceste cheltuieli se afla sub limita, se deduc in totalitate?
2. Deducerile se vor inapoia sub forma de bani?

Raspunsul este afirmativ la ambele intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmincosma spune:

Caz concret: Mi-am instalat centrala termica in 2003. De ce acte am nevoie pentru aceasta deducere si ce inseamna suma de 15.000.000, este suma maxima care imi va fi inapoiata sau doar impozitul pe aceasta suma imi va fi inapoiat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

Celine esti sigura ca si cheltuielile din 2003 se pot deduce din venitul global? Stii cumva care este actul normativ pe baza caruia se pot face aceste deduceri?

Pentru anul 2004, scrie clar in legea 567 la Art86 punctul 1.c, dar trebuie sa asteptam si normele de aplicare:

Art. 86.
(1) Venitul anual global impozabil se stabileste prin deducerea din venitul anual global, in ordine, a urmatoarelor:
a) pierderi fiscale reportate;
b) deduceri personale determinate conform art. 45;
c) cheltuieli pentru reabilitarea locuintei de domiciliu, destinate reducerii pierderilor de caldura in scopul imbunatatirii confortului termic, in limita sumei de 15.000.000 lei anual, conform procedurii stabilite prin hotarare a Guvernului, la initiativa Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului;
d) prime de asigurare pentru locuinta de domiciliu, in limita echivalentului in lei a 200 euro pe an;
e) contributii la schemele facultative de pensii ocupationale, in limita echivalentului in lei a 200 euro pe an;
f) contributii pentru asigurarile private de sanatate, cu exceptia celor incheiate in scopuri estetice, in limita echivalentului in lei a 200 euro pe an;
g) cotizatia de sindicat platita potrivit legislatiei in materie.

Iulia

Mergi la inceput

Proiectul Normelor de aplicare a Codului fiscal poate fi vizionat la http://www.mfinante.ro/download/pdf/Norme_cod_fiscal.pdf

Mergi la inceput