Peste circa o luna am mari sanse sa devin mamica unui bebe infiat.Am postat cu ceva vreme in urma un subiect legat de dreptul la concediul de ingrijirea copilului in cazul mamelor adoptive.Din pacate nu reusesc sa mai gasesc acel subiect insotit de raspunsurile voastre.As avea nevoie de extrasul de lege care face referire la acest lucru pentru a-l aduce in fata ochilor patronilor mei.Nu stiu de ce,au oarecare ezitari pe care nu le-am intalnit in cazul mamicilor naturale.Cea mai vulnerabila perioada pentru mine este aceea din momentul in care copilul mi se da in incredintare in vederea adoptiei,pana in momentul in care se da hotararea judecatoreasca definitiva si copilul devine intr-adevar al meu.Aceasta perioada poate sa dureze 5-6 luni,pe care tare mi-as dori sa le petrec alaturi de copilasul meu.
Temeiul legal il constituie Legea 19/2000:
Art. 122. - (1) Beneficiază, la cerere, de indemnizația pentru creșterea copilului, opțional, unul dintre părinți, dacă solicitantul îndeplinește condițiile de stagiu de cotizare prevăzute la art. 98 alin. (4).
(2) Beneficiază de indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav, opțional, unul dintre părinți, dacă solicitantul îndeplinește condițiile de stagiu de cotizare prevăzute la art. 98 alin. (2).
(3) Beneficiază de aceleași drepturi, dacă îndeplinește condițiile cerute de lege pentru acordarea acestora, și asiguratul care, în condițiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, căruia i s-au încredințat copii sau i-au fost dați în plasament