disperare: cautare copil in strainatate

disperare: cautare copil in strainatate | Autor: dianaclaudia

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

rugamintea mea este de a afla orice opinie la urmatoarea situatie, foarte complicata, a unui prieten:

casatorit de 11 ani si cu copil de 4 ani la momentul plecarii din Romania. sotul pleaca la munca in Sua de comun acord cu sotia si isi intretine familia si trimite bani regulat vreme de 3 ani (o avere, in dolari). dupa 3 ani de la plecarea sotului, sotia divorteaza in secret, afirmand la divort ca nu cunoaste domiciliul sotului. instanta de divort ii incredinteaza copilul spre crestere doar ei.

dupa divort, fosta sotie ii scoate pasaport copilului minor, care are acum 7 ani, si paraseste tara impreuna cu copilul, fiind vorba de Germania.

dupa 3 luni de la divort si in Germania fiind, telefoneaza fostului sot in Sua explicandu-i succesul, spunandu-i ca nu va mai vedea copilul niciodata.

tatal copilului este in Sua si situatia lui nu-i permite sa circule prin tari dupa cum ar avea nevoie.

tatal este disperat (vorbea la telefon saptamanal cu copilul, dupa care a urmat socul), si intrebarile ar fi:

- poate mama sa schimbe legal numele copilului?
- daca da, unde s-ar putea face aceasta si unde ar putea fi gasite dovezile?
- ce actiuni legale mai poate intreprinde tatal copilului?
- cum ar putea tatal sa dea de urma copilului?

orice opinii/sfaturi/sugestii sunt de foarte mare ajutor,

multumesc anticipat,
Diana.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Ea legal nu putea iesi din tara fara semnatura tatalui!
El n-are decit s-o dea in judecata pt rapire, uz de fals in acte (din moment ce ea primea bani de la el e clar ca veneau de la o adresa anume, el din State poate sa aduca desfasuratorul convorbirilor telefonice sa demonstreze ca vb saptaminal cu copilul etc). Ea s-a maritat in Germania? Cu putin tupeu poate sa schimbe si numele copilului daca tatal natural al copilului nu intreprinde nimic intre timp.(gen sunat politie, mae, ambasade etc) TEORETIC!
PRACTIC este la mina ei si daca nu incearca o relatie cit de cit cu ea (sa-i cinte in struna cumva) este f greu sa stabileasca o relatie normala cu fiul lui. In mom de fata nu exista legislatie bine pusa la punct pt asemenea cazuri. Din cite am aflat eu in 10 ani se prescriu procesele si sanatate:( Insa omul are noroc ca ea a emigrat intr-o tara europeana unde poate fi descoperita la urma urmei! (ca sa ma fac inteleasa: aici nu prea tine faza cu spaga cum ar tine in alte tari, ca atare are sanse reale sa fie chemata in fata justitiei) Parerea mea e sa inceapa demersurile de gasire a copilului. Dar sa tina cont si de alternativa bunei intelegeri cu ea. Cand se destrama o relatie exista intotdeauna doi vinovati.
Succes!
PS: parerea mea nu este una avizata. la un mom dat m-am lovit de asa ceva si de aceea stiu cite ceva despre astfel de cazuri.

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Ceva imi pare ciudat in toata povestea. In procedura divortului, daca nu se cunoaste adresa unei parti, se trimit actele de procedura la ultima adresa cunoscuta. Oare acolo nu mai exista nimeni care sa ii aduca la cunostinta ca i s-a deschis un proces de divort?
Oricum, procedural ar trebui desfiintata hotararea de divort, aratandu-se ca in mod fraudulos sotia a afirmat ca nu cunoaste domiciliul sotului, de vreme ce primea in mod regulat sumele de bani trimise de sot.
Voi mai reflecta asupra subiectului, urmand sa dau un raspuns mai detaliat ulterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Deoarece traim in tara tuturor posibilitatilor(ce doar America e taramul fagaduintei), totul este posibil. Lasand gluma la o parte eu cunosc persoana(o ea) care in urma divortului copilul i-a fost dat ei(in Rom nu vei intalni niciodata copil dat spre crestere si educare tatalui...)scoate copilul din tara minor fiind (7 ani )in fiecare an in concediu fara acordul scris cum spune legea al tatalui.
Situatia prezentata de tine ma duce pe mine cu gandul peste ani la un unchi caruia i-a plecat sotia in SUA cu cei doi copii minori fara ca el sa stie fiind chiar casatoriti. Unchiul meu si-a gasit copii prin Interpol dupa 15 ani.
Legal este adevarat ce spune Papa si Liviu dar viata ne demonstreaza cu totul altceva.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaclaudia spune:

Va multumesc tuturor celor 3 care au raspuns acestui caz.

Este de foarte mare ajutor, toata treaba este f.f recenta si voi anunta tatal de opiniile voastre,

urmeaza sa isi adune si el acum gandurile, faptele (chitantele, facturile etc.), si sa vada cum poate da de copil.

Mergi la inceput