cand incepem educatia sexuala cu copiii nostri??
Am vazut ca sunteti un forum serios si aduc in discutie acest subiect, pentru ca m-am confruntat cu o problema nu tocmai placuta cu fetita mea.Acest lucru s-a intamplat inainte de a fi la scoala; fetita mea a fost pusa in tema despre actul sexual de catre o alta mai mare cu vreo 5 ani si i-a spus aspecte pe care eu nu inca nu am apucat sa le discut cu ea?
Fiind deosebit de curioasa, m=a intrebat daca ceea ce i-a spus fetita mai mare este adevarat.Eu i-am raspuns afirmativ, dar nu consider subiectul ca fiind inchis, deoarece dupa aceea am fost putin mai dura cu ea, cand a reluat subiectul.
nu stiu daca e bine sa fiu directa in absolut orice problema,pentru ca sunt probleme care depasesc putin varsta ei( 10 ani), limita de intelegere a problemelor si am considerat ca e bine sa mai creasca putin.Ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc tuturor!!
Raspunsuri
mara26 spune:
Vali eu cred ca fetita ta nu e chiar asa de mica (in curand ajunge la pubertate)si copii sunt acum mai precoce decat eram noi la varsta lor .IN nici un caz nu tre sa fii dura cu ea cand vine vorba de un subiect asa de delicat.ESTE gresit sa credem ca daca le explicam copiilor despre sex asta ii va face sa ajunga mai devreme la practicare lui.Dimpotriva daca stim cum sa privim problema ii va ajuta enorm sa inteleaga ca sexul e ceva deosebit si nu se practica la intamplare.POATE ar fii bine sa ii explici ca sexul implica iubire si multa responsabilitate ,ca nu e rusinos sa vorbesti cu cineva de incredere despre asta (mai ales cu parintii),care sunt pericolele pt adolescentii care fac sex fara afii pregatiti pt asta si fara a se proteja.Eu am patit cand eram copil exact ce a patit fetita ta ,am aflat "CUM SE FAC COPII" de la o fata mai mare si am ramas socata ,problema a fost ca mama mea a ocolit intotdeauna subiectul din cauza unor prejudecati pe care le-a pretuit mai mult decat educatia copiilor ei.Si sa stii ca e ceva deosebit ca o fata sa poata afla aceste lucruri atat de intime chiar dela mama ei .Se creeaza o relatie deosebita care o va proteja de multe pe fetita.CREDE_MA !
mara26 spune:
VALI,cred ca ar trebui sa abordezi acest subiect atat de delicat acum si nu mai tarziu mai ales daca fetita e curioasa (si in curand va ajunge la pubertate).EU am patit la fel ca ea si am ramas destul de socata,problema a fost ca mama mea s-a lasat dominata de prejudecati in loc sa ma ajute sa inteleg .E gresit sa crezi ca daca ii explici unui copil despre sex va ajunge sa il practice mai devreme decat e normal.ESTE exact invers vorbind despre asta il poti ajuta sa inteleaga si sa devina responsabil.ESTE ceva deosebit ca o fata sa afle despre lkucruri atat de intime de la mama ei.SE creeaza o relatie extrem de puternica care o va proteja pe fetita de multe.INcearca sa ii explici copilului tau ca sexul implica iubire si multa responsabilitate ,spune-i care sunt pericolele pt adolescentii care fac sex fara a fii pregatiti.SA stii ca evitand subiectul nu ii protejezi inocenta ci o indepartezi de tine ,o faci sa isi piarda increderea in faptul ca tu esti cel mai bun sfatuitor al ei.EA va deveni si mai curioasa si va cauta informatii la cei de varsta ei ,iar rezultatul poate fii dezastruos.FII o mamica inteleapta !
joxy spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10019
Sfaturi pentru voi.. de la mamici experimentate. ![]()
Cu respect,
Florin
VALIR spune:
va multumesc, pentru promptitudinea cu care mi-ati raspun
vreau sa stiti ca i-am explicat cum se fac copiii, ca dragostea este ceva deosebit lasat de Dumnezeu, ca un dar de mare pret si acest lucru nu il poti face cu oricine la voia intamplarii si nu oricum.
Stie si despre ciclu, am pregatit-o, dar imi este teama sa nu continue cu, curiozitatea pe care o are mai ales ca vede multe si la televizor, imi doresc sa-i devin o pritena adevarata.
Ea ma iubeste mult si este si credincioasa, am educat-o sa mearga mereu la biserica, mai ales ca in religia in care este botezata nu are voie sa nu faca orele de religie(fiind catolica - dupa sot), eu sunt ortodoxa, dar religia ne-a unit nu ne-a dezbinat.
La vremea aceea si chiar mai recent mi-a pus intrebarea, daca eu am facut dragoste cu tata, doar atunci cnad am concepu-to pe ea?
I-am spus o minciuna:-da!
tocmai aici nu stiu cum sa fac.
Nu i-am vorbit urat nici despre sexul masculin, nici despre aspecetle mai putin placute.