Astenoteranospermie
Fetelor, ati auzit de acest termen? Dupa tratament cu Vit E si Cartirec, avem mai multi dar mai puturosi...Analizele sunt facute la Giulesti. La mobilitate sunt 4 chestii: A,B,C,D urmate de %. Ce sa inteleg din ele? Mobilitatea dupa un anumit timp, sau ce? Pupici si sa stiti ca sunt optimista!
Cristina
Raspunsuri
cipi spune:
Diagnostcul corect cred ca este OLIGOASTENOTERATOSPERMIE. Eu cred ca este destul de grav (sotul meu are acest diagnostic). A,B,C,D inseamna gradul de mobilitate al spermatozoizilor. Normal este ca A+B cel putin 50%. Numarul spermatozoizilor este mic, nu au mobilitate normala si sunt forme anormale mai multe. Ar fi bine sa inceapa cat mai repede un tratament.
Va doresc mult succes.
Silvia_Pui spune:
Diagnosticul poate fi astenoteratospermie ceea ce inseamna: >astenospermie - mobilitate redusa A+B<50% (a , b, c, d inseamna fractiuni cu diferite imobilitati A-rapizi , D -imobili )
>teratospermie - forme atipice >40-50 % depinde de sursa
mai este un subiect undeva in pagina 3-4 parca cu mai multe informatii .
Ubi spune:
Da Silvia, cred ca este ceea ce zici tu.
Am inteles "terano" in loc de "terato" caci doctorii au un scris...
Dar acum imi dau seama ca scrie "astenoteratospermie"
Multumesc mult,
Cristina
Ubi spune:
Intrebarea mea este: la ce fel de doctor ma sfatuiti sa merg cu spermograma sotului? Endocrinolog, urolog? Am citit de dl. doctor Soare de la Parhon. Ce puteti sa-mi spuneti despre el? Am citit despre efectele minunate ale medicinei naturiste si m-ar interesa un tratament pentru astenospermie.
Cristina
Silvia_Pui spune:
Daca este vorba de Gh Soare , noi am fugi cat colo . N-am intalnit asa ceva pana acum . noi ne-am dus ca l-a recomandat medicul meu . Dar nu a fost suficient sa citeasca spermograma facuta deja , a mai vrut sa faca el una acolo , la cabinetul lui . In timpul consultatiei a plecat din cabinet , la toaleta , unde a stat vreo 15 minute ; cand s-a intors parca nu se intamplase nimic . Apoi a vrut sa ma ia si pe mine la intrebari , despre problemele mele si nu am inteles de ce . Eu aveam medicul meu . In cele din urma ne-a dat o lista cu niste analize si a cerut sa fie facute doar la un anumit cabinet specificat de el . Oricum nu ne-am mai intors acolo .
Roxiana spune:
Sotul meu dupa ce a facut tratament cu Pregnyl o luna (mormal trebuia 3 luni )a avut un rezultat mai bun:de la Nr spermatozoizi 5mil/ml la 65mil/ml ;mobilitate de la 10% la 50-60% ;viteza de deplasare de la + - la +++.E totusi o schimbare,si analiza e facuta la 2 ani de la tratament .Acum ia fost prescris Undestor,Cartirec si Vit E. Ma bucur mult ca am gasit acest site caci imi era greu sa sper dar acum am mai multa speranta datorita voua.Va multumesc.
anemona spune:
Esti sigura ca e vorba de Pregnyl??? E prima oara cand aud ca s-ar folosi la barbati.
Victoria spune:
Da, se foloseste si la barbati...Injectii o data pe saptamana, dupa indicatiile medicului...
V.
veni, vidi, Victorie!