Icter la bebelus si hemoglobina mare
De vineri noaptea Paul, bebelusul meu este in spital avind un icter pronuntat (bilirubina 15 si hemoglobina 18 a doua zi dupa ce a fost internat). El a implinit luni o saptamina de viata si este nascut in saptamina a 37-a. As dori sa stiu, in cazuri similare, cam in cit timp s-a vindecat acest icter si daca nu cumva ramin sechele in urma acestei boli. Mai mult ce inseamna si cu ce afecteaza faptul ca hemoglobina este foarte mare? Multumesc pentru sprijin.
Raspunsuri
anamaria spune:
Eu zic sa stai linistit, icterul la bebelusi este normal, va trece in 4-5 zile maxim si de obicei nu lasa probleme viitoare pt BB. Si Bogdan a facut un icter destul de grav, in maternitate, ca noi am stat internati 10 zile, l-a facut prin a 4-a zi si i-a trecut dupa 2 zile.
Asa ca stai linistit, nu va avea probleme, se vindeca repede si gata!
daca dragoste nu e, nimic nu e!
Raluca spune:
Daniel, in primul rand faptul ca e nascut la 37 de saptamani nu trebuie sa te alarmeze- si fetita mea e nascuta tot la 37 de saptamani si a fost O.K.-deci asta nu e cauza unui icter pronuntat! Copila mea nu a facut icter deloc in timp ce colegul ei de salon a stat 24h la ultraviloete ptr. icter si totul a revenit la normal-si el avea hemoglobina mare. Ce nu inteleg eu e de ce un prematur nu a fost tinut in spital cel putin 10 zile tocmai ptr. a fi monitorizat din toate pct. de vedere asa ca...ai grija sa fie pe maini bune!
Sanatate si rabdare!
Raluca
oanaesn spune:
La un bebe asa mic e fiziologic. Nu stiu despre valori, imi pare rau.
Bilirubina rezulta din distrugerea hemoglobinei. Daca nu e foarte mare se face fototerapie. Daca e foarte mare poate afecta creierul. Tratamentul include glucoza si barbiturice.
Bebe Iulia a facut in spital si i-au facut fototerapie dar a trecut in 3 zile.
http://www.mcg.edu/PedsOnL/ForHealthProf/Neonatology/Bilirubin.html
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003479.htm
http://www.drhull.com/EncyMaster/B/bilirubin.html
Theodora spune:
Daniel,in primul rind felicitari pt Nu te ingrijora,toti copiii fac icter.Si ai mei au facut...Am nascut la 36 saptamini si din a treia zi au facut icter.Incerc sa citesc in carnetul de sanatate numerele,dar stii cum sint doctorii,nu prea inteleg nimic(desii citesc greceste,mi-e imposibil sa deschifrez ce scriu)
Cert este ca a fost destul de serios si numerele erau destul de inalte.Cind am iesit din spital dupa opt zile am luat doar un acasa si m-i s-a rupt sufletul ca trebuia sa plec si sa-l las pe Alexandros singurel acolo,fara fratior si fara mamica... A doua zi insa a fost mult mai bine si l-am luat acasa...Si nimic rau nu s-a intimplat de atunci,sint sanatosi si mincaciosi...
ALEXANDROS S-A NASCUT 3030GR SI 50.5CM SI GIANNIS 2405GR SI 50CM
Totul va fi bine,don't worry!
Sarbatori fericite!
THEODORA,GIANNIS,ALEXANDROS
palmyrah2002 spune:
Daniel,
Ti-am raspuns si la "S-a nascut o stea".
Hemoglobina 18 este f.buna pentru un nou nascut.Valorile normale sint intre 18 si 19.Icterul poate dura intre 3 si patru saptamini(asta la bb-ii nascuti inainte de termen si la care grupa sanguina nu este la fel cu cea a mamei)si nu ramin sechele.Se va rezolva totul si daca ati inceput cu fenobarbital poate trece si mai repede.Mie mi-a fost frica sa-i dau fenobarbital si am aminat un pic,dar pina la urma tot cu asta i-a trecut!!VA FI BINE !!Multa sanatate!!Cristina
roxica spune:
si fata mea a vut icter prelungit...aproape o luna...la noi cauza a fost rh mel negativ..i-am facut si ei analizele si are tot rh negativ..spre norocul nostru..nu a fost nevoie de internare i-am dat tratament acasa..fenobarbital si inca ceva parca prednison dar nu stiun sigur si i-a trecut dupa o saptamina..asa ca la botez era alba ca neaua...asa ca sa stai linistit...despre sechele nici vorba..sanatate maxima..si incredere./
CristinaT spune:
Buna, ce bine de tine ca ai unde sa te informezi, eu ... cu fata nascuta tot la 37 saptamani.
Si fata mea a vut icter prelungit...o luna si 2 saptamani. La noi cauza a fost tot rh meu negativ, si Oana are tot rh negativ, si i-am dat tot fenobarbital, dar la noi asta a fost motivul pentru care ea a trecut pe lapte praf , era adormita tot timpul.... Acum are 2 ani si 10 luni si nu i-au ramin sechele in urma acestei 'boli' - acum nu mi se mai pare asa de grav dar atunci . Sanatate.
MONELU spune:
Felicitari in primul rind pt.bebelus.Cu icterul cred ca poti sa stai linistit.Si Remus al meu a facut icter cind l-am adus acasa,la patru zile dupa ce am nascut.Am chemat dr. si a zis ca totul e ok ,majoritatea copiilor fac.Lui remus i-a trecut in zece zile fara sa-i dau tratament,asa ca nu cred ca trebuie sa-ti faci griji.
multa sanatate si bb cuminte