colici, diaree, Sab Simplex, Lefax...

Deja am inceput cu intrebarile: jr. nostru s-a iritat f rau la fundulet. L-am dat cu o crema cu zinc pe care o aveam data de dr. pt Andra, apoi o crema de la Penaten tot pt iritatii... NIMIC!! tot e iritat, saracu' mi-e si mila sa-l ating ca are locuri unde i-a dat sangele(puncte mici rosii)... Pt colici i-am dat 1 sapt si ceva Sab simplex, apoi am spart sticla si acum ii dam Lefax, dar mi se pare ca face kk cam moale, de unde si iritatia... cred eu... Intrebarea e: e de la siropurile astea contra colicilor?? Am citit ca Mica a dat Lefax la bebe dupa 3 luni (esti pe aici?) si s-a reglat cu scaunul dar.. in ce sens, adica era constipat sau invers?
Acuma am intrerupt siropurile dar mi-e groaza de concertul ce va veni... si asa avem seara 3 ore de urlete zilnic...:((( Care a mai patit asa ceva?? cum scapam de iritatie si/sau de colici?
Multumesc si Sarbatori fericite!
Un An Nou Fericit!
Raspunsuri

danab spune:
Cristina, imi pare rau sa "vad" ca deja aveti probleme. Pentru iritatie la fundulet poti folosi Bepanthene sau un leac babesc eficient:fierbeti ulei de floarea soarelui, lasati sa se raceasca,si aplicati pe zonele iritate nu inainte de a spala si usca bine funduletul."Noi" nu am avut probleme cu colicile, doar de vreo 4-5 ori rezolvate cu succes cu bonisan, nu stiu daca gasesti in Germania.Poate au fetele mai multe sugestii pentru asta.
Va pup si va doresc sarbatori linistite!
Dana si Mihai

gabrianah spune:
Draga Cristina,felicitari pentru baietel!
Am o prietena aici care a nascut si ea de 6 saptamini, si au prins ceva virus din aer, ca au avut diaree toata familia, iar de curind si bebelusul incepuse sa aiba scaune mai moi, dar acum e bine.Poate circula ceva virus care da iritatia asta? eu nu cred ca e de la siropuri. tin minte ca si bebelasul nostru exact la 6 saptamini a facut prima diaree, si era tare iritat,si avea scaune acide.si eram tare necajita si imi faceam procese ca poate e de la ceai, sau altceva ce i-oi fi dat eu, dar medicul mi-a zis ca e din aer.
iti doresc sa il vindece Dumnezeu cit mai repede.
Din ce am vazut eu ca merge, e ca atunci cind il schimbi sa il speli usor cu apa calduta, fara sapun, (nu numai cu servetele), sa il faci cu foenul cit de mult sa se usuce zona, sa il lasi fara scutec cit de mult.si a il schimbi f. des, sa nu il irite urina.
De curind a fost si Nathan iritat( la 2 ani si ceva) si am gasit in drogheria Dm o crema de la Weleda cu extract de calendula care i-o facut mare bine, mai bine decit cremele de zinc cu care il dadeam .noi am mai primit de la medic si o crema cu nystatin.
sa nu renunti la alaptat chiar daca vezi ca face diaree, dar asta stii, nu-i asa?
cu drag, si ginduri de bine, ana

klavier spune:
subscriu la crema Weleda cu extract de calendula - a fost cea mai buna pe care am folosit-o contra iritatiilor. fa-i si o proba de scaun, cateodata Candida da iritatii care nu trec cu nimic.
Adriana

aquariusrpro spune:
Tina,
Cu Sab simplex este mai bine pentru colici. Nu da iritatii .. deci este de la altceva.
Imediat cum este posibil fa-i o coprocultura. Asta ca sa stii pe ce picior stai!
Povestea cu uleiul merge.
Roxana&Ruxandra

tinatache spune:
multumesc mult! deja am fiert niste ulei si maine ma duc direct la DM sa vad de crema asta. Il schimb cat pot de des, saracu' si din somn este trezit pt schimbat... Adevarul e ca pana azi nu l-am si spalat la fundulet, de azi dim il dau usurel cu vata cu apa calduta. Nu mi-am facut probleme pana acum pt ca la Andra nu am avut asa ceva, ea a facut prima iritatie la cateva luni, cand am diversificat alimentatia. Asta e... mai invatam cate ceva...
Va multumesc inca o data si ma duc la schimbat pampersi nr. 1 ca cei nr. 5 mai pot astepta putin:))
Un An Nou Fericit!

mari spune:
Incearca crema de la Weleda, eu am folosit si de la Penaten dar nu a fost asa de buna! Eu i-am dat la Robert si Lefax si Sab simplex dar scaunele nu le-a modificat nici unul din aceste siropuri in nici un fel. Eu dupa ce l-am spalat la fundulet cu apa calduta, l-am unns putin cu ulei de la weleda, apoi am aplicat crema si sa sti ca la noi a functionat .... adica asa am scapat de iritatii ! Incearca sa-l lasi pe bebe cit mai mult timp cu funduletul gol, baile de aer fac adevarate minuni !!!
Numai bine si Sarbatori Fericite
Mari

Rosey spune:
subscriu si eu la bepanthen, si uscat cu foehnul. la noi a fost problema de scutece: in primul an de viata nu a suportat pampers. asa ca i-am pus doar libero si huggies. cum ramaneam in pana si cumparam doua scutece pampers, cum revenea iritatia, cu bubite sangerande, ca la tine...dupa 1 an, nu au mai fost probleme si am folosit doar pampers.
in ceea ce priveste scaunele moi, fiica-mea le-a avut asa tot timpul cat am alaptat, e normal sa fie asa, cel putin asa cred.

adameasca spune:
Noi am folosit cu succes la colici Debridat si Bonnisan.
Iar la iritatii pudra de talc (sa usuce bine zona) si violet de gentiana. Si eu m-am luptat cu o iritatie a lui Luca vreo 2 saptamani, dar am dovedit-o si nu a mai aparut de atunci.
Pupici pt parinti!
Copii frumosi si sanatosi!
http://community.webshots.com/user/adamestii

monicuta spune:
Uite, eu am venit de la doctor azi. A mea a avut diaree 3 zile (azi nu mai are). A avut o data ceva verzui. Doctorita a zis ca daca nu e foarte frecventa aceasta diaree, cu toate ca indiciile sunt ale unui virus, nu e necesar sa facem nimic. Si cred asta ca azi, dupa ce am venit de la doctor, a avut scaun normal. Sa vedem in continuare.
In legatura cu iritatia. Saptamana trecuta am scapat si de asta. Cum? La fiecare schimbat spalat cu apica si sapun pt bebe. Ce am constatat? Pudra e mai buna (ai grija sa pudrezi pe mana departe de bebe, ca sa nu inspire, si apoi ii dai la fund)pt ca nu se lipeste, se ia repede la spalat si e absorbanta a umezelii. Dupa crema trebuie dat de mai multe ori cu sapun si dureaza. Am incercat cam 3 feluri de creme dar voi merge inainte cu pudra pe baza de amidon. La fetita mea au fost de vina servetelele umede cu care o stergeam. Ea are 2 luni. O schimb de fiecare data la baie (o bag cu fundul la apica si cu sapun) si nu mai are nimic. Am auzit ca daca o stergi cu musetel este bine, dezinfecteaza. Inca ceva. Caca Annei arata ca o maioneza. Vezi ce zice doctorul. Du-te si cu o proba de caca. Eu asa m- am dus, dar al meu a zis ca nu e nevoie.
Sper sa intelegi ce am scris, ca am dat- o dintr- una intr- alta, asa cum mi- am amintit. Sper sa se rezolve rapid.M

alba_ca_zapada spune:
Eu am folosit la bebelusa pentru orice iritatie , bubita , zgarietura...
crema de galbenele. La inceput dadeam o caruta de bani pe diverse soiuri de creme care mai de care mai laudate dar nici una nu are efectul cremei de galbenele. Inainte de aplicare se spala locul cu apa si sapun.
Succes!