De ce credeti ca ne-am retras ?E f simplu discutia despre musulmani a fost privita cu dispret si asta ne-a lasat un gust amar .Nu doresc sa aduc argumente ,tot din acelasi motiv.Draga Dodo f intelept sa abandonam aceasta tema care a ranit......Nu doresc sa par ironica in nici un caz.Ceea ce s-a spus atit de aspru nu ma va face sa-mi schimb absolut deloc credinta mea pe care o consider o binecuvintare.Tzuri poti sa te bucuri in lupta ta nobila......
Raspunsuri
cataghe spune:
Eu nu cred deloc ca discutia a fost privita cu dispret si cred ca faceti o greseala, dar este dreptul vostru. Nimeni nu a privit discutia cu dispret, si mai ales pe un forum unde nimeni nu te obliga sa scrii, eu una daca simt dispret pentru ceva nu ma bag de la bun inceput.
Este pacat ca renuntati atit de usor pentru ca creati impresia unui oarecare gen de capitulare, ca si cum ati fi ramas fara argumente. Nu cred ca este cazul, dar faceti cum credeti.
Eu de exemplu am avut un coleg musulman, din Iordania, un om extraordinar, care se integrase foarte bine in colectivul nostru la serviciu si care a fost printre noi cind a avut loc povestea cu Gemenii. Desi musulman, s-a desolidarizat total de astfel de practici si a incercat sa ne explice ca islamul inseamna altceva si ca asa cum nu a fost corect sa moara oameni nevinovati pentru ceva ce nu avea nici o legatura cu ei, nu este corect nici sa fie viriti toti musulmanii in aceeasi oala si acuzati pentru fanatismul unora din ei. Absolut nimeni nu l-a exclus, nu l-a aratat cu degetul si nu si-a schimbat parerea despre el, dimpotriva, a dat o data in plus motiv pentru a fi respectat. Pentru ca era in primul rind OM, asa cum cred ca sunteti si voi (spun "cred" din unicul si simplul motiv ca nu va cunosc!).
Ceea ce cred eu insa, fetelor, este ca multe dintre voi incearca in primul rind sa se convinga pe ele insele ca ceea ce fac este bine, si de aici, poate, felul vostru de a privi discutia in contradictoriu creata ca pe un afront personal.
Este pacat ca din toata religia musulmana, care nu ma indoiesc ca are foarte multe lucruri bune, unele dintre voi s-au oprit tocmai la pasajele care dau o nota de aroganta, care subliniaza superioritatea islamului fata de alte religii, iar la ceea ce a spus cea care a luat apararea fanaticilor religiosi (care exista in multe religii, de altfel!) mi se pare normal felul in care s-a reactionat: ca om nu pot fi de acord ca semeni de-ai mei sa fie omoriti de alti oameni in virtutea nici unui motiv de pe lume!
Cam asta cred eu ca s-a intimplat, lumea a rectionat iar voi v-ati suparat si "v-ati retras".
Eu propun tuturor sa lasam fetelor de religie musulmana subiectul "exista si musulmance...(2)" pentru a discuta intre ele, si daca este vreo discutie de continuat la modul comparativ sa o continuam aici. Daca voi si moderatorii sunteti de acord, dati un semn.
Numai bine tuturor, indiferent in cine si in ce credeti, important pentru noi toti este sa credem in ceva care sa ne faca mai buni!
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
lorelei_19 spune:
Dragele mele, pentru mine si pentru marea majoritate dintre noi, n-are absolut nici o importanta ce religie aveti. Tema principala a forumului sunt copiii si familiile. Ce importanta are ce credinta are cineva? Cred ca fiecare e liber sa creada in ce vrea. Si toti avem drepturi egale sa participam la acest forum.
Un Craciun fericit tuturor si un an minunat si plin de realizari!
Lorelei & Family
OtiliaLia spune:
Absolut de acord cu Catalina.
Catan, NIMENI, cred ca nu a incercat in discutia respectiva sa-ti schimbe credinta eventual sa va deschida orizontul.
Fiecare e liber la urma urmei sa creada ce vrea...
hannen spune:
Multe s-au zis in ultimele zile.Desi mi-am propus sa stau la distanta,totusi simt nevoia sa zic cateva cuvinte.Poate nu voi "acoperi "si nu voi putea vorbi despre tot ce s-a zis in parte.Am sa incerc ,totusi.
Retragerea noastra nu este din lipsa argumentelor(care sunt multe,f.multe,pacat insa ca intelegerea lor nu este atat de usoara),motivul a fost altul ,dar se pare ca nimeni nu a inteles.
Spunea cineva ca nu am vorbit despre cartile sfinte.Ba da,am vorbit si despre ele insa mesajul a fost ignorat.
Dupa nenumarate asigurari ,ca nimeni nu se crede superior ,nici lucrul acesta nu a fost inteles.Pasajele si referirile la religii ,nu eu le-am compus si nu le-am postat sa arate superioritate , sau mai stiu eu ce s-a inteles.Imi pare rau daca asta a fost singurul lucru care a atras atentia.Mesajul lor era sa dea cate ceva de gandit!Este cuvantul lui Allah,EL ne face cunoscut despre ceea ce se va intampla fie ca ne place sau nu.
Cred ca daca cineva ar fi interesat sa afle intr-adevar cate ceva nu s-ar grabi sa dea un search pe google si sa gaseasca niste aberatii.
Cineva impartial si fara prejudecati ,cineva care vrea doar sa stie pentru simpla lui curiozitate ar cauta ceva adevarat.Adica ,daca un crestin vrea informatii despre crestinism cred eu ca nu se duce sa intrebe un musulman sau un imam.El va cauta informatii la preot,la un om care are aceasi religie.Iar un musulman nu va cauta informatii despre islam ,intreband un preot sau un crestin.Gresesc???
Pentu o buna intelegere si insusire a unor asemenea cunostinte crestinul care vrea sa stie despre islam ,merge la sursa.Intreaba un musulman,citeste Coranul ,cauta site-uri cu si despre islam si musulmani.Nu cele cu crestini despre musulmani si despre islam.
Si asa va putea sa puna in balanta cele doua religii si sa fie impartial in judecata si hotarare.
Cum vi se pare afirmatia "ca eu nu am nimic impotriva religiilor nici a celor ce au imbratisat alta religie,ci acelora care sunt indoctrinati si vin sa ne zica noua cat de frumoasa este viata lor"?
Scuze daca nu am redat fidel,citez din memorie.
Ma intreb cateodata,oare nu credeti ca se repeta istoria?Ma refer la faptul ca profetul Mohammad este negat si hulit de unii (fara referire la cele citite pe forum ,sunt multi altii care o fac in carti etc.)asa cum a fost si Isus Crhristos?Dovada ,sunt inca multi care neaga ca el a fost Mesia si inca asteapta nasterea lui.Pe cand Coranul zice clar ,ca Isus a fost Mesia.
Zicea Crinuta ,ca bine ar fi de am avea o singura religie si nu ar mai exista dispute.
Daca oamenii ar fi crezut in profet si in ultimul lui mesaj ,astazi cu totii am avea o singura religie.Stiti care,nu??
In ceea ce priveste referirile facute la atacuri ,crime etc.Nu sunt pt ele ,pt simplu fapt ca inainte de orice sunt om.Nu vreau sa intru in amanunte ,insa atat voi zice,sunt crestini care omoara musulmani,numai ca nu se zice ,nimeni nu vorbeste despre asta.Va asigur ca eu am vazut desi cateva secunde,pt ca nu am putut urmari ,sunt prea dure ,mi-a fost imposibil sa privesc.Ramane la alegerea voastra sa credeti sau nu.Dar sa nu incepem iar cu de astea!
Am o intrebare:credeti ca Isus se va intoarce pe pamant??Daca raspunsul este afirmativ,atunci o sa va intreb:De ce??
Indraznesc sa va intreb ceva,a vazut cineva profilul lui Maryam,a vazut poza de la profil.Incercati o explicatie.
Stiti ca s-au descoperit la radiografii ,in pieptul cuiva aceleasi cuvinte????
Nu incerc sa ma conving ca am dreptate si ca sunt pe drumul cel bun.Eu stiu deja pe care drum ma aflu.
Dar despre revelatiile din Coran,pe care stiinta abia le descopera in zilele noastre?
Putea un pastor , un om fara carte cum a fost profetul Mohammad sa stie in secolul al 7-lea sa descrie exact pozitia fatului in uter si exact felul in care se dezvolta el??Sunt lucruri pe care stiinta abia le-a descoperit in secolul 19.Daca sunteti curiosi ,cautati informatii, eu nu mai dau citate ,ca sa nu fiu iar inteleasa gresit.
Si aceasta descoperire nu este singura.
Sper ca am raspuns in mare la cateva intrebari.Poate gasesc timp si pt altele .Imi pare rau ca totusi nu am pastrat tacerea asa cum mi-am propus,simt ca iar se va isca taifunul.
Numai bine !
Nicole&Amira
crinuta spune:
Draga Hannen, noi credem in Isus, in Sfanta Treime.
Si da, stim ca Isus ca veni a doua oara, de data aceasta in calitate de Dumnezeu.
Scumpo, de-alungul istoriei, crestinismul a avut atat de multi sfinti. Oameni cat se poate de modesti, care au trait numai pentru a-l preamari pe Dumnezeu. Cei mai multi au avut revelatii, unii viziuni, si de fiecare data se confirma ceea ce noi stim deja. Tot ce este scris in Biblie, de fapt, adevarul pe care se bazeaza Crestinismul, si anume, faptul ca " Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat l-a dat pe FIUL sau unul nascut, pentru ca acela care crede in EL sa nu piara".
Draga Hannen, daca stam sa comparam viata lui ISUS cu a oricarui profet, sfant, vom descoperi diferente radicale.
Insusi faptul ca ISUS a fost zamislit prin DUHUL SFANT, este caz unic. Toti profetii au fost doar oameni, zamisliti din oameni.
Cand Fecioara Maria a aflat de la inger ca este insarcinata, a ramas socata. Daca era sa gandeasca logic, asa cum va place voua, sa gasitit expliactii "logice" pt orice, nu ar fi acceptat in veci acest mister. Am scris despre aceasta la credinta. Nu nu este dat inca sa intelegem anumite mistere, dar asta nu ne da dreptul de a le nega.
Stii bine ca Iosif a dorit sa fuga, atunci cand a aflat de sarcina Mariei, insa a fosr oprit de inger. A cerut explicatii? Nu, a crezut. Asta inseamna adevarata credinta. A-l lasa pe Dumnezeu sa "lucreze" prin noi, chiar si atunci cand nu intelegem.
Faptul ca ISUS este FIUL lui DUMNEZEU este cat se poate de clar, oricat ati nega voi. Bineinteles ca aveti libertatea de a alege, si se pare ca ati facut-o.
Nu stiu cat de bine ati citit BIBLIA, sau cate alte carti scrise de sfinti ati citit, carti in care se intareste tot ce este scris in BIBILIE.
Va pot da si alte exemple: au fost 2 momente cand din cer s-a auzit vocea TATALUI, care a spus:1 ( la Botezul lui ISUS)" ACESTA ESTE FIUL MEU PREAIUBIT IN CARE IMI GASESC TOATA BUCURIA". 2 ( in timpul SCHIMBARII LA FATA):" ACESTE ESTE FIUL MEU PREAIUBIT, PE EL SA-L ASCULTATI".
Cand Caiafa l-a intrebat" Eu te conjur pe Dumnezeul cel viu, sa ne spui noua daca esti cu adevarat Cristosul, Fiul lui Dumnezeu, al Dumnezeului binecuvantat"?
ISUS raspunde :" DA, SUNT"! DE ALTFEL VA SPUN CA LA TIMPUL SAU IL VETI VEDEA PE FIUL OMULUI STAND LA DREAPTA PUTERII LUI DUMNEZEU SI VENIND PE NORII CERULUI!
In fata lui Pilat spune:" IMPARATIA MEA NU ESTE DIN ACEASTA LUME; DACA AR FI DIN ACEASTA LUME, SLUJITORII MEI CU SIGURANTA S-AR LUPTA PENTRU CA ERU NU FIU DAT PE MANA IUDEILOR".
Sa ne aducem aminte cate minununi a savrasit ISUS, dar cele care atrag atentia in mod special sunt acelea in care ISUS spune" pacatele iti sunt iertate". Credeti voi ca un profet poate ierta pacate? Numai Dumnezeu poate ierta, iar ISUS este DUmnezeu.
"OILE MELE ASCULTA GLASUL MEU SI EU LE CUNOSC PE ELE, SI ELE MA URMEAZA. EU LE VOI DA LOR VIATA VESNICA SI NU VOR PIERI, SI NIMENI NICIODATA NU LE VA SMULGE DIN MAINILE MELE.... ASA CUM NIMENI NICIODATA NU VA PUTEA SA LE RAPEASCA DIN MAINILE TATALUI MEU!EU SI TATAL UNA SUNTEM!
Tot ISUS a spus: "FERICITI VETI FI, CAND DIN PRICINA MEA VA VOR OCARI, VA VOR PRIGONI SI VOR SPUNE TOT FELUL DE RELE SI NEADAVARURI IMPOTRIVA VOASTRA."
"dACA LUMEA VA URASTE, SA STITI CA INAINTE DE VOI M-A URAT PE MINE"
va urez o zi cat mai frumoasa
Crinuta
Ortansa spune:
Am mai spus-o si o repet:informatiile mele sunt luate direct din Coran(cel in araba,singurul original),Biblie(in romaneste,care este acum langa mine),observand musulmanii cu care convietuim, si desigur, de pe situri islamice si crestine.
Coranul online in lb engleza il gasiti aici.
http://www.hti.umich.edu/k/koran/browse.html
In lb . romana din cate stiu este tradus de un roman.
Stiu,dar poate gresesc, ca traducerea Coranului este interzisa(de legea muslmana) si de altfel si foarte problematica(araba este o limba f. grea si chiar si vorbitorii nativi au probleme in intelegerea sensului cuvintelor,expresiilor etc).Cunoasteti vreo traducere a Coranului facuta de un arab musulman?
Nu am fi intervenit in discutie nici eu nici alte fete ,daca nu ne-am fi simtit jignite de aluziile cu privire la religia noastra.Subiectele despre religia crestina de pe forum nu fac nici cea mai mica aluzie la alte religii.
Despre partea cu violenta de care vorbeste Tsuri:vrem nu vrem asta este ceea ce se vede din afara.Poate ca ati observat totusi ca nici una dintre noi nu a adus in discutie aceasta problema,tocmai pt ca,eu cel putin consider ca este o idee preconceputa sa crezi ca:toti arabii sunt musulmani si toti musulmanii sunt extremisti,fundamentalisti si criminali.Poate faptul ca este barbat si ca este martor direct la aceste evenimente l-a facut sa-si spuna si acest pct. de vedere.Desi...sa stiti ca nici noi nu mai frecventam Mc'Donaldsul tot din cauza atentatelor cu bomba.
Despre violenta la crestini versus violenta la musulmani:o singura diferenta-primii nu o fac pt. ca asa ar scrie in Biblie si nu le este iertata nici de religie nici de lege,ceilalti...se stie( dar aici este vorba de fanatici).
(nu afirm ca toti musulmanii sunt violenti.Eu personal cunosc multe familii de musulmani foarte civilizate.)
"Pe cand Coranul zice clar ,ca Isus a fost Mesia."-unde asta,ca n-am gasit?Cred ca faci o mare confuzie intre termenii de "profet" si "Mesia".
"Indraznesc sa va intreb ceva,a vazut cineva profilul lui Maryam,a vazut poza de la profil.Incercati o explicatie.
Stiti ca s-au descoperit la radiografii ,in pieptul cuiva aceleasi cuvinte????"
Draga Hannen,am vazut.Daca trebuie sa credem ca acea fotografie este adevarata de ce n-ati crede si aceasta marturie:
http://www.amcoptic.com/33[1].htm (linkul direct nu merge,faceti copy si paste)
..si inca multe altele.
Si poate ca nu stii ca s-au gasit in repetate randuri in trunchiurile copacilor(sau in alte surse) semnul crucii?
"Dar despre revelatiile din Coran,pe care stiinta abia le descopera in zilele noastre?"Cred ca sunt discutabile.
Revelatii si descoperiri stiintifice exista si in Biblie.De ex. fuziunea atomica:"Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi cu mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde" [2 Petru 3:10]si "...cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului" sau, "cerurile vor fi distruse prin ardere, iar elementele se vor topi de o mare caldura"! . etc.
Numai bine si haideti sa dezbatem in continuare.
Ortansa-deX mamica
crinuta spune:
Ortansa, eu am Coranul in limba romana, si este tradus de dr. Silvestru Octavian Isopescul
pupici
Crinuta
casandra spune:
Din cate vad eu, fiecare incearca sa ii convinga pe ceilalti de adevarul credintei lui. Cred ca abordarea asta este un pic gresita, pentru ca nimeni nu va renunta la credinta lui, si e firesc sa fie asa. Crestinii intotdeauna isi vor pastra pozitia fata de Iisus, musulmanii vor sustine in continuare ca Mahomed este ultimul mesager al lui Dumnezeu, evreii vor ramane in continuare fideli iudaismului. Parca prea ne batem cu pumnii in piept ca noi stim adevarul.
ruxij spune:
Fetelor crestine, lasati-le in pace pe musulmance sa dea ce citate doresc si sa creada in ce vor ele. Fiecare crede ce vrea el sau ce ii convine si nimeni nu va schimba parerea nimanui asa ca asta e o discutie fara sfarsit. Nu inteleg de ce trebuie sa ne bagam noi si de ce nu se inchide odata subiectul asta, care pe mine personal ma enerveaza la culme pentru ca trebuie sa ma abtin atat de mult sa intervin:)) Cum? Stiu... sa dau pe alt canal :))
Sarbatori Fericite!
ruxij