HSG si DC ............ati facut??????????
Dragele mele,
iata ca am ajuns la Bucuresti pentru investigatii ovar drept+trompa (ov. stang lipseste dupa anexectomie).
In ianuarie mi s-a recomandat (imediat dupa menstra):
- HSG (histerografie)........ si
- DC ....????????????? nu stiu ce inseamna ?????
Oare cum sunt aceste investigatii? ecografia - HSG e dureroasa????cum decurge ea?......ce este de fapt DC si in ce consta???
Daca ati trecut prin asa ceva astept raspunsul vostru...va rog lamuriti-ma !!!!
Raspunsuri
aime spune:
Histerosalpingografie este de fapt o evaluare radiologica, care, pe langa metoda de diagnostic, este si metoda de tratament. Se procedeaza astfel: se injecteaza sub presiune prin colul uterin o substanta de contrast ce trece prin trompe si se vede radiologic (efectiv iti face o radiografie) daca sunt "infundate", aceasta substanta desfundandu-le, in anumite conditii. Dupa 20-30 min de la injectare se repeta radiografia (se numeste proba Cotte)si se observa daca substanta de contrast a aderat la peretii trompei (salpingelui).HSG se face dupa o analiza prealabila a sangelui, mai exact VSH si e bine s-o faci imediat dupa ciclu, a5a, a6a sau a7a zi. Metoda este un pic dureroasa, dar asta e mai putin important daca te gandesti la scopul in sine .
Despre cealalata metoda, nu stiu, sau mai bine zis nu stiu de la ce vine prescurtarea.
Numai bine, succese si sa auzim de .
aime
Corina G spune:
Nu am auzit de DC. Poate s-a referit la Dilation and Curettage (D & C). Desi asta se face dupa un avort spontan doar, sau daca au anomalii in uter... S-ar putea ca DC sa fie cu totul si cu totul altceva.
anis spune:
Pe mine HSG , m-a durut infiorator , eram pe punctul sa lesin de durere. Dar fiecare femeie reactioneaza in felul ei...
AniS
alina25 spune:
Eu am luat tratament cu vioxx 7 zile si acum trebuie sa merg
sa fac histerografie.Mie mi s-a spus ca as avea trompele
inflamate
crinuta spune:
Dupa ce ti s-a spus ca ai avea trompele inflamate? Cum se constata asta, la un simplu control?
Crinuta
Codri spune:
Pe mine nu m-a durut cand mi-a facut HSG, in schimb a fost mai rau noaptea si a 2-a zi, pt ca mi s-au unflat toate prin burta si nu m-am putut ridica din pat. Totusi eram fericita ca am facut-o pt ca a iesit bine.
DC nu stiu ce este.
Oana si Alina va tin pumnii. O sa treaca repede.
Codri