Covrigei,saleuri,saratele
Raspunsuri - Pagina 3
Marianar spune:
Covrigei
initial postat de tunad
Sper sa va fie de folos aceasta reteta, mentionez ca este foarte multa munca si va trebuie rabdre. Spor la treaba!
Aluatul ca si pentru paine, putin mai vartos(apa calduta, sare, drojdie de bere, faina), framantat bine si lasat sa creasca(la caldurica). Se fac covrigii, se oparesc(apa clocotita, lasata la foc domol, capata o culoare galbuie(1 min/buc), se scot se pun pe o scandura la scurs, se dau prin sare(mac, susan) si se pun la copt(pe gratar).
initial postat de simonaM
500g faina un praf de sare, o nuca de drojdie o lingura de zahar si apa calduta cat cuprinde ptr framintat.Se lasa sa creasca 20 de minute apoi se fac covrigi se lasa inca 5 minute apoi se pun in apa fierbinte(care fierbe pe aragaz) 2 minute se scot deacolo si se dau la copt presarati cu sare si mac.Se coc 20 de minute la foc potrivit.POFTA BUNA! .Aceasta este reteta .
don't worry....be happy.
mona78
schuster laura spune:
Hallo fetelor!
Eu vin de la Sibiu si in copilarie am avut vecine SASOAICE si mama cumpara de la ele cornulete facute de casa si va spun erau o splendoare.
Nu erau deloc grase si aveau un gust si o culoare deosebita.
As fii dorit sa primesc aceasta reteta dar sint totii deja se ani de zile plecati di RO.
Eu sper ca poate citeste cineva acest mesaj si poate ne trimite mult dorita reteta.
Multumesc in prealabil.
schuster laura
schuster laura spune:
Tot eu.
Vroiam sa scriu cuvrigei nu cornulete.
Am o reteta minunata pentru cornuri de tot felul s-au chiar si pt.Pizza.
Eu am facut CORNURI UMPLUTE CU SUNCA s-au cu CASCAVAL si au iesit ffff.buuuuuuune.
INGREDIENTE:
FAINA-500g
DROJDIE-40g
LAPTE CALDUT-250ml
UNT sau MARG.topita-70g
SARE-1 lingurita
ZAHAR-2 lingurite
TIPP:dupa gust se poate pune praf de CHIMRN,de USTUROI,mirodenii pt.PIZZA,etc.
Se face un aluat care se lasa la dospit caa.1ora.
Dupa aceea se ptelucreaza cu el ceea ce doriti.
Eu am facut pitta si Cornuri umplute cu sunca si deasupra am uns cu ou batut cu lapte.
Deasupra am presarat SARE MARE,CHIMEN SEMINTE sau BUCATELE DE CASCAVAL.
INCA UN TIPP.
Melci de pizza.
Acelasi aluat se intinde se unge su sos pt.pizza (se poate pune si brinza s-au sunca peste sos),se ruleaza ca o rulada si cu un cutit bine ascutit se taie melci de 2cm.grosime si se pune pun tava unsa
se ung cu ou si se presara cu buc.de cascaval cau bucatele marunte de sunca.
Calde si reci sint foarte bune,chiar si dupa 2zile.
Inca un tipp:
Cine vrea poate sa faca o cantitate mai mare din aceste produse se coc pe jumatate si dupa racire se congeleaza.
Cantitatea dorita se scoate din congelator si la foc potrivit se coc la final.
Cuptorul electric 170°-180°-pina se inchid la culoare.
Sper sa va placa.
Pofta buna.
schuster laura
schuster laura spune:
GRISINE
INGREDIENTE:
-500g faina
-50g drojdie
-70g ulei masline
-15g sare
-10g zahar
MOD PREPARARE:
Drojdie.zaharul si sarea se dizolva in putina apa calduta dupa care se amesteca cu restul ingredientelor.
Se mai adaoga apa dupa necesitate,in asa fel incit sa iasa un aluat ca de piine.
Din acest aluat se formeaza grisine dupa lungimea si grosimea dorita se aseaza intr-o tava care in prealabil s-a uns cu ulei s-au tapetat cu hirtie cerata.
Acestea se lasa la dospit ca.40 min. dupa care se coc 15 min. la 200°C.
schuster laura