criterii de alegere a bonei?

criterii de alegere a bonei? | Autor: Rosey

Link direct la acest mesaj

tocmai am concediat o femeie care statea cu fiica-mea,in varsta de 2 ani. am dat anunt in ziar si am primit zeci(!!!!) de telefoane de raspuns. mi-e destul de greu sa fac o selectie la prima vedere, am incercat sa ma intalnesc cu toate, dar deja mi-e capul calendar!!sunt anumite criterii pe care as putea sa le aplic ca sa imi fie mai usor? persoanele cu care m-am intalnit sunt din toate categoriile de varsta, au experienta variata- au mai lucrat ca bone sau au avut grija de frati mai mici sau de rude.sigur ca prima impresie le califica sau le descalifica imediat- tinuta, aspectul de curatenie si ingrijire, modul cum vorbesc si cum incearca sa o abordeze pe fetita- dar acest test l-au trecut deja cam multe din ele, si nu prea stiu care ar fi totusi mai potrivita. va rog mult sa ma ajutati:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Eu am mers pe recomandari...m-am informat bine inainte despre tanti cu pricina..mai intai insa a inceput cu menajul in casa( in felul asta am cunoscut-o mai bine), apoi asa de tare s-a atasat Rares de ea incat am ajuns la baby sitting...nu a vrut bani pentru asta , insa ii dadeam aceeasi bani pentru curatenie( in afara timpului cand era cu Raresu)..eu personal am fost o norocoasa..tanti a noastra facea asta pentru niste bani in plus initial,sotul ei lucra toata ziua si ei ii placea sa aiba banutii ei si sa se faca utila...apoi s-a atasat asa de tare de noi incat a devenit persoana cea mai apropiata de Rares ,bunicii fiind destul de departe...pentru mine a contat sa o vad stapana pe sine, in putere(sa il care pe mister pe afara ,sa se joace cu el),pentru varsta mai mare de cinci ani choiar patru nu stiu daca il lasam cu ea ...ca deja acum e momentul intrebarilor ...in fine..important e sa ai incredere in ea>..poate sa stai o perioada cu ea si cu fetita ta, cand ies in parc sa iasa in zone apropiate s aii vezi etc...si fetita sa o placa...pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

merci de idei, laura!
eu nu am nevoie sa imi faca menaj, si nici nu imi permit asta, dpdv financiar. vreau pe cineva sa imi stea cu fata cam 4 ore in medie pe zi. cum sa fie persoana? mai degraba dinamica si jucausa, sau mai bine serioasa si sa imi invete fata sa manance? -ca e cam mofturoasa....
am intervievat una care mi-a placut pe loc grozav, s-a jucat cu fata si a comunicat bine cu ea, dar a inceput sa imi vorbeasca cu "tu". poate ca oi avea eu moaca de copil, dar am o varsta si un statut social, si in nici un caz nu as permite bonei sa ma tutuiasca cand eu ii vorbesc cu dvs. o fi trecut ea prin viata mai mult, dar nu cred ca ar trebui sa o las pe ea "ca stie mai bine". poate ma insel, poate daca ii dau o sansa s-ar putea sa fie ok, dar cred ca exista pericolul sa fiu dominata in propria casa. celelalte femei pe care le-am "vizionat" sunt ok, dar nici una nu a stabilit contactul asa de usor cu fetita. sigur ca uneori asta ia timp, dar nu imi pot permite sa fac prea multe experimente pe pielea copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Poate dorea sa creeze o atmosfera mai familiara. Nu cred ca respectul consta in formula de adresare. Poate cred asta si pentru ca mie nu-mi spune aproape nimeni dvs. :))
Si daca te-a nemultumit chestia cu tutuitul, se putea regla prin o discutie.
Trebuie sa fie curata, serioasa, sa iubeasca copii si sa se conformeze cerintelor tale.
Mult succes in alegerea bonei!
Nadina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

pana la urma m-am decis sa o aleg pe acesta de care am vorbit. merci de sfat nadine:)sper sa mearga bine, maine e prima zi si am emotii:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

asteptam vesti..in legatura cu tutuiala, te inteleg...pe mine tanti Maricica ma chema pe nume si io ii ziceam tanti Maricica, iar Adi era domnul Adi...adoram insa faptul ca Rares o iubea, o chinuia ,dar manca tot din farfurie,dormea bustean chiar de cateva ori am fost plecati si a ramas peste noapte la ea...nici o problema...urla cand trebuia sa il iau acasa! iar cand plecam la scoala, imi zicea :mami, hai fuga ca intarzii( cum ii explicase bona)...asteptam vesti de la tine..

Mergi la inceput

a fost doua zile pana acum si deocamdata sunt multumita. in prima zi, eu am plecat inainte de a se trezi fiica-mea, si mi-a zis ca nu a plans cand s-a trezit si a vazut-o....se joaca cu ea de o ameteste de cap, cand vin acasa la amiaza e franta de oboseala si vrea nani- asta chiar e o premiera!!si mai si zice ca o iubeste pe tanti, atunci cand o intreb eu....iar de obicei zice ca nu si cand o intreb despre mine, asa ca trebuie ca o place!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Numai sa nu devii geloasa pe asa mare iubire.
Pupici,
Nadina si Carina-mandarina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

am luat in calcul si aspectul cu gelozia....si cred ca o sa fie ok. chiar daca va fi topita dupa bona, tot eu voi ramane mama ei. doar sa nu planga dupa ea cand pleaca, asta ar fi chiar prea de tot!!!

Mergi la inceput