1.01.2004
CE MAI STITI IN LEGATURA CU INDEM VALABILA DE LA 1.01.2004?
SA APROBAT CEVA?
PENTRU CINE ESTE VALABILA?
CAND VA APAREA IN MONITOR?
Raspunsuri
puisor spune:
ITI MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS.
SA INTELEG CA CELE CARE VOR DEPUNE CEREREA PENTRU CRESTEREA COPILULUI
PANA LA 2 ANI,DUPA 1.01.2004 VOR BENEFICIA DE O INDEMNIZATIE IN VALOARE DE 6800000?SAU CELE CARE NASC DUPA ACEASTA DATA?
liviu`s spune:
Sa sti ca raspunsul la aceasta intrebare este discutabil, indiferent de solutia aleasa.
Art.25 alin.(2) din Legea 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, este confuz. Se utlilizeaza formularea "drepturile care se stabilesc dupa data de 31 decembrie 2003".
Dupa cum stiti, indemnizatia pt cresterea copilului pana la 2 ani se acorda la cerere, potrivit prevederilor art.123 alin.(1) din Legea 19/2000. Beneficiarii pot face respectiva cerere, sau pot renunta la acest drept.
Parerea mea este ca dreptul la concediul pt cresterea copilului pana la 2 ani se stabileste la momentul cererii. Totusi, exista si opinii mai restrictive, care considera ca dreptul se stabileste la momentul nasterii.
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by puisor
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS.
CAND VOM STII SIGUR CE SE VA STABILII?
De stabilit s-a stabilit, totul tine de cum se interpreteaza.
Ovi_ spune:
Am si eu o intrebare..acesti 6.800.000 reprezinta o suma neta sau o suma bruta?
Multumesc
nela spune:
Pt. puisor: Incearca o interpelare oficiala pe site-ul
www.pensiiprahova.ro la rubrica de intrebari si raspunsuri sau direct la adresa de email office@pensiiprahova.ro
Se pare ca este un site figurind intr-un program pilot a ceea ce se doreste a fi in viitor relatia cu publicul a CNPAS.
Mie mi-au raspuns destul de prompt la intrebarea adresata.
Pt. OVi: 6.529.300 lei = valoare bruta
S-auzim de bine!
Nela