In primul rand vreau sa va felicit pt treaba pe care o faceti cu acest site!Am si eu nevoie de un sfat.Ma aflu in urmatoarea situatie:am nascut acum 2 saptamani iar eu nu pot beneficia de CIC.Sotul meu (care are ultimile 12 luni lucrate si platite asigurarile sociale) a vrut sa-si depuna cererea pt CIC iar sefii de la el de la serviciu au inceput sa-i puna tot felul de piedici si l-au amenintat ca-l vor da afara cu litera I.Atunci el si-a depus demisia care i-a fost acceptata.Dupa ce expira perioada care o mai are din cele 15 zile pana a inceta raporturile de munca dintre sotul meu si firma la care lucreaza(mai sunt 5 zile) ce trebuie sa faca sotul meu pt a beneficia de CIC( daca are dreptul din cauza ca si-a depus demisia).Trebuie sa incheie un contract privat de asigurari sociale si daca da atunci unde trebuie sa depuna cererea de CIC?Daca nu e nevoie de un nou contract de CAS(are ultimele 12 luni platite asigurarile sociale) unde trebuie sa depuna cererea de CIC?
Va multumesc pt ca existati!
A fost o greseala mare sa isi depuna demisia. Indiferent de amenintarile angajatorilor nu aveau ce sa ii faca deoarece este dreptul prevazut de lege si este intangibil. Dar a cedat psihic. Ce se poate face? Se poate:
1. Depune rapid o instiintare la serviciul personal care sa fie datata anterior expirarii preavizului, cei de la serviciu fiind obligati prin lege sa faca demersurile corespunzatoare de suspendare a contractului de munca pana la revenirea din concediul pt ingrijirea copilului
2. Se pot face demersurile la casa de asigurari sociale pentru incasare asigurarii de acolo deoarece in ultima instanta atat pentru punctul 1. cat si pentru cel de-al doilea caz platitorul asigurarii este Casa de Asigurari
Marius (www.desprecopii.com)